bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:616/1508)

Dwukolorowe ciasto maślankowe z truskawkami 194

cukru; 2 budynie śmietankowe bez cukru (po 40 g każdy); 1 łyżka kakao; 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki sody; 500 g świeżych truskawek.  Dodatkowo: Blacha do pieczenia o wymiarach 21 x 30 cm; Tłuszcz do wysmarowania blachy i; Bułka tarta do oprószenia blachy lub; Papier do pieczenia.   1 szklanka(...)się nie dodaje). Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno tak przygotowanej blachy wylać białą masę. Na białą masę położyć połowę truskawek. Na truskawki wyłożyć łyżką kakaową masę, rozsmarowując ją równomiernie po całej powierzchni. A na kakaową masę położyć pozostałe truskawki. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni

Gospodyni Miejska
Pyszne ciasto Delicja babci Basi 266

Polecam dzisiaj pyszne ciasto Delicja . Ciasto to jest eleganckim dodatkiem zarówno na uroczystość , jak i do popołudniowej kawy Bardzo dobrze smakuje schłodzone , prosto z lodówki, na pewno zachwyci zarówno domowników jak i gości . Składniki biszkoptu ( który upiekłam w tortownicy(...)średnicy 26 cm ) : 5 jaj , ( temp. pokojowa), 3/4 szklanki cukru kryształu, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1/2 szklanki mąki tortowej Basia 1/4 mąki ziemniaczanej, szczypta soli, Uwaga ! bez proszku do pieczenia! Potrzebne składniki na warstwę brzoskwiniową : 800 ml wody, 2 galaretki brzoskwiniowe Winiary, 1 duża puszka brzoskwiń. Potrzebne składniki na czekoladową warstwę : 500 g śmietany kremówki Gostyń , 130 g.czekolady

Pysznosci Babci Basi
Nerkownik kokosowy z truskawkami i jagodami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 173

Dzień dobry wszystkim 😊 Ostatnie dni są tak gorące, że nie ma mowy o uruchamianiu piekarnika (pisze to osoba, która właśnie piecze chleb  😎 ) a przynajmniej chce

Candy Pandas
Szybka szarlotka bez jajek 329

Składniki 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki grysiku 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg startych jabłek cynamon imbir (w proszku

kuchcikownia
Mini calzone pikantne i lekkie – z salami i z tuńczykiem 275

bazylią, dzielimy na dwie porcje i łączymy je z każdym nadzieniem osobno. Piekarnik rozgrzewamy do 200⁰C, bez termoobiegu, grzanie góra-dół. Ciasto wyjmujemy z opakowania i dzielimy je na 6, 8 lub 12 porcji. Jeśli chcecie skorzystać z szybkiego ciasta na pizzę –wałkujemy je w prostokąt na lekko podsypanej mąką stolnicy na grubość około 0,5cm. Wycinamy kwadraty(...)wygodnie, albo wykorzystać nadzienie do zrobienia dwóch dużych pizzowych pierogów – wywałkujcie wtedy ciasto w okrąg i złóżcie z nadzieniem na pół, pamiętając o porządnym zamknięciu brzegów ciasta. SKŁADNIKI - DO WSZYSTKICH CALZONE 2 opakowania gotowego ciasta drożdżowego po 400g („spód do pizzy”) lub ciasto z TEGO PRZEPISU (na tą ilość nadzienia potrzebujecie 1,5 porcji) 1 kulka sera mozarella 125g 150g

Karo in the Kitchen
Rogaliki z makiem i marcepanem 232

   Rogaliki z nadzieniem makowo-marcepanowym skradną serce nie jednemu wielbicielowi maku. Są przepyszne! To zasługa w dużej mierze dodatku marcepanu do masy makowej ale nie

maniapieczenia
Śledzie w pomidorach 187

Czas na rybkę...,a tu propozycja smażonych świeżych śledzi w zalewie słodko-kwaśnej ze względu na sos paprykowy - pomidorowo - cebulowy, prawda, że kuszą i zachęcają do

kgwjanczewo
Wielkanocny tulipan 277

dodatkowe 2 łyżki 1 i 1/3 szklanki cukru + trochę do natłuszczenia formy 3/4 szklanki oleju 1 czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia szczyptę soli 1 łyżkę kakao 1/3 szklanki mielonego maku (suchego!) 1 kisiel wiśniowy (użyłam takiego bez cukru) drylowane wiśnie np. z kompotu bułka tarta lub mielone płatki owsiane do obsypania formy Żółtka oddzielamy od białek, a następnie(...)będzie ładna i błyszcząca, dodajemy po jednym żółtku. Zmniejszamy obroty miksera na najwolniejsze i wlewamy cienką strużką olej, a następnie dodajemy proszek do pieczenia i stopniowo mąkę (najlepiej po 2 łyżki na raz). Gotowe ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy dodatkowe dwie łyżki mąki, do drugiej kisiel, a trzecią jeszcze raz dzielimy, tym razem na dwie części

Ratunku obiad
Pomarańczowa pychotka z żurawiną 150

żurawiną. Ciacho było pyszne!!! Pomarańczowa pychotka z żurawiną Składniki: CIASTO: 3 jajka 1/2 szklanki cukru opakowanie 16 g cukru wanilinowego kilkanaście kropli zapachu pomarańczowego – można dać samą otartą skórkę z pomarańczy, ale ja musiałam ją wykorzystać do czegoś innego 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 średnio czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju rzepakowego masło i bułka tarta(...)przerywając miksowania na wolnych obrotach, najpierw dosypałam mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie strużką wlałam olej. Miksowałam tylko do momentu, aż olej się wchłonął – nie za długo. Masę przelałam do przygotowanej formy i wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Piekłam ok. 20 minut, do suchego patyczka. Wystudziłam ciasto w blaszce, po czym wyłożyłam je na paterę. Galaretkę pomarańczową rozpuściłam

Kuchenne zapiski Edyty
Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady 190

można zamienić na owoce leśne/ jeżyny/ jagody, etc.) – kilka bez Wykonanie: Ciasto : masło zagnieść z mąką, solą i cukrem pudrem, dodać mleko i żółtko. Ciasto będzie dość miękkie. Uformować kulę, rozpłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i chłodzić w lodówce przez 2 minimum godziny. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować. Ułożyć w formie do tarty(...)ponakłuwać ciasta widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć (fasolą, ryżem, kulkami ceramicznymi). Temperaturę w piekarniku obniżyć do 200 stopni i włożyć ciasto na 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto, zdjąć obciążenie i piec jeszcze przez 10 do 15 minut (ciasto powinno być zrumienione). Uwaga – po upieczeniu i wystudzeniu ciasto samo będzie odchodzić od brzegów formy

Pociąg Do Kuchni
BUŁECZKI OWSIANE- PYSZNE I PUSZYSTE 231

Kolejne przepyszne i baaardzo zdrowe bułeczki. Z dodatkiem płatków, mleka, mąki i otrębów owsianych. No i oczywiście z dodatkiem ziaren, bez których moja rodzinka nie wyobraża sobie pieczywa. Polecam baaardzo gorąco - bułeczki wyszły super pulchniutkie, nic się kruszyły (pomimo dodatku płatków) i nawet na drugi dzień były super wilgotne. :-)Składniki na ok. 8sztuk:- 250g mąki orkiszowej (u mnie typ750(...)Ciasto było trochę lepkie więc ziarna idealnie się przykleiły. Uformowany wałeczek pokroić na kilka kawałków, u mnie 8 i ułożyć na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Bułki skropić (posmarować delikatnie) pędzlem z wodą, by ziarna po upieczeniu nam nie odpadały. Odstawić na 15-20 minut do napuszenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220*C ok.20 minut bez

Smaczne Zdrowe
SEROWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI. BARDZO PUSZYSTE I DELIKATNE. 164

sparzonej cytryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru Dodatkowo : owoce (maliny, truskawki, borówki, brzoskwinie itp.) płatki migdałów Na spód: 120g herbatników (maślanych lub pełnoziarnistych - dowolnie) 40 g roztopionego masła Herbatniki rozdrabniamy w blenderze (melakserze lub przy pomocy wałka do ciasta) na konsystencję piasku. Dodajemy roztopione mało. Mieszamy.  Wykonanie: Wszystkie składniki masy twarogowej umieszczamy(...)każdej nakładamy po łyżeczce utartych z masłem herbatników, ugniatamy, a na to wykładamy masę serową. Na wierzch masy układamy lekko wciskając w masę owoce, posypujemy płatkami migdałów.  Piec rozgrzewamy do 160 st. Na dolnej kondygnacji układamy blaszkę z wrzącą wodą, bezpośrednio nad nią na kratce ustawiamy formę z muffinkami. Pieczemy 30 minut.     Po tym czasie studzimy

Walijskie Pichcenie
Amoniaczki Babci Julii 200

przepisu mojej Babci Julii ;)  O dziwo, jak na takie zwykłe ciasteczka cieszyły się dużym zainteresowaniem...;) A jeszcze się pochwalę nowym nabytkiem, czyli silikonową matą do pieczenia. Dzięki niej można piec ciasteczka bez natłuszczania formy ;) Cudo!   Amoniaczki Babci Julii   Składniki: 1/2 kg mąki 25 dag mąki ziemniaczanej 20 dag cukru pudru 20 dag margaryny 3 jajka(...)Uwaga! Amoniak będzie się cudownie pienił i śmierdział ;) ale jest to tylko chwilowy efekt. Dodajemy mleko i amoniak do ciasta i wyrabiamy. Ciasto wałkujemy, ale niezbyt cienko. Wykrawamy foremkami dowolne wzory, maczamy w białku i cukrze krysztale wymieszanym z makiem. Pieczemy na złoty kolor. I gotowe

Lawendowe Niebo
Tarta z rabarbarem i bezą 174

powstaną drobne okruszki. Dodać cukier i jajko zmieszane z wodą. Zagnieść jednolite ciasto. Zawinąć ciasto w folię i zostawić w lodówce na 30 minut. 2. Ciasto rozwałkować na lekko oprószonym mąką blacie lub pomiędzy dwoma kawałkami folii aż będzie miało średnicę około 25 cm. Ciastem wyłożyć formę do tarty (forma o średnicy 23 cm) spód i brzegi, dobrze docisnąć(...)groch (uwaga bardzo gorące!!!), posmarować wierzch roztrzepanym żółtkiem i ponownie wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut aż ciasto będzie złote. Zostawić do ostudzenia. 3. Umyty i pokrojony rabarbar włożyć do rondelka z 6 łyżeczkami cukru (reszta zostaje do bezy) i startą skórką pomarańczową. Podgrzewać na bardzo małym ogniu pod przykryciem często mieszając aż zmięknie i puści sok ale żeby

UgotujmyTo.pl
Kokosanki 166

wykorzystać? Pewnie też sobie czasem zadajecie to pytanie. Najprostszy i najszybszy sposób na ich zużycie to… kokosanki. Pewnie pomyśleliście o bezach ? Dlaczego nie, ale nie tym razem. Bezy zajmują więcej czasu (suszenie w piekarniku). Zresztą sami możecie się przekonać. Składniki na ok. 40 sztuk : - 5 białek (z jaj rozm. L) - ½ szklanki drobnego cukru do wypieków - 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)rzadka śmiało można dosypać wiórków). Używając dwóch takich samych łyżeczek nabieramy porcję ciasta i formujemy kształtne ciasteczka (wyglądem przypominają łódeczki), można też formować rękami kulki. Układamy na blaszkę wyłożoną matą lub papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 º C i pieczemy ok. 15 minut. Gotowe przekładamy na talerz. Kokosanki – kruche i bardzo aromatyczne ciasteczka. Przepis bardzo

mojewypiekiinietylko