smakuje lepiej, wszystkie wersje są pyszne :) SKŁADNIKI: 8 kawałków kurczaka ( skrzydełka, udka etc.) 250- 300 ml pomidorowej passaty 3 łyżki ketchupu 4 łyżki powideł śliwkowych 1 łyżka sosu barbecue (opcjonalnie) 8-10 suszonych śliwek 2 - 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 1 cebula marynata do kurczaka: papryka wędzona słodka pieprz sól oliwa dodatkowo: młode ziemniaki koperek masło ulubiona(...)cebule i zeszklić. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Passatę, ketchup, powidła, ocet balsamiczny, miód oraz pokrojone w paseczki suszone śliwki umieścić w rondelku i zagotować. Dodałam również łyżkę sosu barbecue z aromatem Jacka Danielsa, który fajnie wyostrzył smak. Jeśli sos jest bardzo gęsty można dodać 100 ml wody. 5. Gotowym sosem zalać kurczaki i cebulę. Wstawić do piekarnika nagrzanego
DefinicjaSmakulato - u mnie deszcz za oknem niestety. Także zajadamy się tak przygotowanym obiadem i uciekamy do pracy. Składniki : * 0,5kg chudej łopatki * 2 cebule * ząbek czosnku * 4 łyżki sosu barbecue Folwark * łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie : Mięso pokroić w plastry, dodać sos barbecue, olej i drobno posiekany czosnek. Odstawić na pół godziny do lodówki. Przesmażyć mięso, dodać pokrojoną
Magiczne Życie MartySkładniki: udka kurczaka całe 2 duże, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mieszanka przypraw Grill Barbecue Royal Brand 2 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, sok z cytryny 1 łyżeczka, ziemniaki młode 1 kg, marchew 2 pęczki, rozmaryn suszony 1 łyżeczka, sól morska rozmarynowa Royal Brand 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, surówka - jaką lubisz, koperek siekany(...)pęczka dwa duże uda kurczaka dobrze umyć, ręcznikiem papierowym osuszyć - przyprawę grill barbecue, sok z cytryny, przyprawę w płynie wymieszać z olejem i dobrze natrzeć uda z każdej strony, do lodówki na 1 godzinę piekarnik nagrzać do 200 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - w naczyniu żaroodpornym ułożyć uda, nakryć folią i piec 35 minut młode ziemniaki, młodą marchew
W Mojej Kuchni Lubięprzelaniem piwa do puszki po coli. składniki 1 x 1,5 kg kurczak - u mnie kukurydziany oliwa z oliwek 330 ml puszka piwa 2 łyżki sosu barbecue świeże czerwone chilli drobno posiekane 1 pęczek dymki, pociętej ½ pęczek świeżej kolendry pasta do smarowania 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżka nasion kopru(...)dobrze upieczony. Aby sprawdzić czy mięso jest już dobre, należy włożyć nóż w najgrubszą część uda - soki które wypłyną powinny być jasne. Upieczonego kurczaka posmarować całego sosem barbecue, a następnie wstawić ponownie do piekarnika na kolejne 10 minut lub do momentu, kiedy skórka będzie ciemna i trochę lepka. W międzyczasie drobno pokroić chili i dymki i przygotować liście kolendry
Stare Garywieprzowo-wołowe mała cebula bułka tarta jajko rozmiar M sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany 1/2 świeżego ogórka 1/2 pomidora 1/2 cebuli 2 liście sałaty musztarda sos barbecue, u mnie od Fanex salsa ogórkowa, u mnie od Fanex 1. Mięso mielone mieszamy z posiekaną drobno cebulą, bułką tartą, jajkiem i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy dwa duże(...)minut, obracając by równomiernie się zarumieniły. 2. Ogórka, pomidora i cebulę kroimy w plastry. Przekrojone na pół bułki (możemy je wcześniej podgrzać) smarujemy po obu wewnętrznych stronach sosem barbecue. 3. Na bułkę kładziemy kolejno: sałata, kotlet, salsa ogórkowa, pomidor, musztarda, ogórek, cebula. Przykrywamy drugą częścią bułki. Przed podaniem w środek wbijamy długą wykałaczkę
Szefowa kuchnichyba, że utkniemy na wydłubywaniu pestek z arbuza) i wykorzystanie prostych, łatwo dostępnych składników. Składniki 2 plastry schabu sól i pieprz 2 ząbki czosnku 5 łyżek sosu barbecue 1 łyżka oliwy i 1 łyżka masła do smażenia (może być tylko oliwa lub tylko masło) ćwiartka arbuza 8 ogórków gruntowych garść świeżej posikanej mięty starta skórka z 1 limonki(...)łyżkę oliwy i masła. Kroimy schab w grubą kostkę i wrzucamy na patelnię. Solimy, pieprzymy i smażymy do zrumienienia. Dodajemy wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Smażymy kolejną minutę. Dodajemy sos barbecue i smażymy aż pokryje dokładnie mięsa. Zdejmujemy patelnię z ognia i pozwalamy mięsu chwilę odpocząć. Przygotowujemy sos, miksując śmietanę, ser kozi i oliwę. Podajemy układając schab i sałatkę na sosie
W kuchni wieczoremcebula 2 ząbki czosnku łyżka masła+ łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 papryka czerwona 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej 1 puszka pomidorów 1 cukinia 2 łyżki sosu barbecue szczypta chili sól, pieprz 1/3 szklanki wina 1 szklanka bulionu natka pietruszki Na maśle z dodatkiem oliwy smażę pokrojoną w paski wołowinę, krótką chwilę. Wyciągam mięso i odkładam na talerz(...)wino i na dużym ogniu staramy się część odparować. Następnie wlewamy bulion, dodajemy pomidory z puszki i gotujemy całość 10 minut. Warzywa niech pozostaną al dente. Dodajemy kukurydzę, sos barbecue. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy podsmażone mięso i mieszamy całość, doprowadzając do wrzenia. Doprawiamy ewentualnie do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Podajemy z natką pietruszki
Mango Papajanajbardziej na ich korzyść. Łączą je za to poczucie humoru, inteligentne dialogi i oczywiście para głównych bohaterów, Celine i Jesse. A must-see ! Gorąco polecam! A few barbecue ideas Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Beautiful weather, perfect for ending the grilling season so here they are – a few barbecue ideas: shashliks, soycutlets in kebab-gyros seasoning , garlic sauce, a salad and (delicious) bananas with dark chocolate. The recipe for Egyptian shashliks has been taken from Angelika Ilies’ cookbook . Shashlik
Qlinarnie i QlinarnieSkładniki: 1,5 kg żeberek wieprzowych 1 szklanka coli 1 szklanka ketchupu łagodnego 1 szklanka sosu barbecue 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 3 ziela angielskie 1 łyżeczka soli Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać ziele angielskie,liść laurowy,sól i gotować żeberka około 20 min. Po obgotowaniu przełożyć żeberka do naczynia żaroodpornego(...)garnuszku mieszamy colę, sos barbecue, ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek i zalewamy mięso. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Czas pieczenia to około
O kuchni z uczuciemminuty. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy przez 7-10 minut aż sos ładnie zgęstnieje. Miód i kawa sosem barbecue is a post from: naRuszcie.pl The post Miód i kawa sosem barbecue appeared first on naRuszcie.pl
naRuszcieSkładniki: -ok. 1,5 kg żeberek -4 cebule -4 marchewki -3 ząbki czosnku -kawałek pora -solidna łyżka miodu -2 łyżki sosu sojowego -szklanka piwa -sól, pieprz -słodka papryka -barbecue -olej Miód łączymy z kilkoma łyżkami oleju, dodajemy przyprawę barbecue, słodką paprykę, pieprz i sól do smaku, dolewamy pół szklanki piwa, sos sojowy i dokładnie mieszamy. Do tak przygotowanej
Maminek kulinarnyMożna jeść je bez wyrzutów sumienia, są bardzo sycące, jak to ziemniaki. Ich tajemnica tkwi w przyprawach, które możemy dowolnie zmieniać i modyfikować. Ja skorzystałam z dwóch moich ulubionych - barbecue i wędzonej papryki. Są tak pyszne, że radzę zrobić dużo. :-) Jeśli zostaną, można zjeść je również na zimno. ziemniaki przyprawa barbecue od Przyprawy Świata papryka wędzona od Przyprawy Świata sól
Szefowa kuchniszczypta soli pieprz odrobina chili sałata lodowa (lub inna) ok. 2 pomidory kilka plasterków sera Cheddar 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 12% lub 18% sos barbecue Domow y Grander jak z KFC - Sposób przygotowania: Bułeczki: Drożdże rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem 2 łyżek cukru i ok. 3 łyżek mąki. Odstawiamy na 10 minut(...)złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Śmietanę łączymy z majonezem. Każdą bułeczkę przekrawamy wzdłuż. Na dolną część bułki wykładamy ok. łyżeczkę (lub więcej) sosu barbecue i wykładamy gotowego strips'a, a na niego plasterek sera cheddar, 2 plasterki pomidora oraz pokrojoną sałatę. Wierzchnią część bułki smarujemy od wewnątrz sosem majonezowym i przykrywamy całość. Moje posty
Słodka Stronakurczaka i upieczone w warzywach. Składniki:-8-10 filetów z udek kurczaka-25 dkg wątróbki drobiowej-puszka groszku konserwowego-2 marchewki-1 cebula-10 suszonych pomidorów-przyprawa barbecue-słodka papryka-sól, pieprz-2 łyżki pokrojonej natki pietruszki-olej Udka delikatnie rozbijamy z jednej strony. Wątróbkę przyprawiamy przyprawą barbecue, solą, pieprzem i skrapiamy olejem.Udka przyprawiamy
Maminek kulinarnyszklanki mąki-szklanka ciepłej wody-2 łyżki oleju-szczypta soli-jajko do smarowania Składniki do wypełnienia:-pierś z kurczaka-papryka-suszone pomidory-cebula-plastry żółtego sera-przyprawa barbecue-słodka papryka-sól, pieprz-olej Pierś kroimy na cienkie plastry i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy przyprawą barbecue, solą, pieprzem i papryką.Odstawiamy na czas przygotowania ciasta
Maminek kulinarnySkładniki: karkówka wieprzowa bez kości 1,5 kg, śliwki wędzone 8 sztuk, ząbki czosnku duże 8 sztuk, przyprawa barbecue Royal Brand 4 łyżki, sól wędzona Royal Brand 1 łyżka, majeranek 1 łyżka, cebula średnia 8 sztuk, smalec 2 łyżki, woda 1 szklanka karkówkę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, długim cienkim nożem zrobić na wylot 2 otwory do nadziania śliwek(...)czosnku nadziać śliwkami, czosnkiem, natrzeć przyprawą barbecue wymieszaną z solą i schować do lodówki najlepiej na całą noc w garnku szybkowara rozgrzać smalec i zrumienić z każdej strony karkówkę do karkówki wsypać cebulę pokrojoną na ćwiartki, posypać majerankiem, wlać wodę i zamknąć szybkowar po zagotowaniu jak zacznie zawór syczeć, zmniejszyć ogień na minimum i gotować 50 minut po ugotowaniu zostawić
W Mojej Kuchni Lubięświeżej wątróbki. Obieramy 4 marchewki, 2-3 cebule, 2 ząbki czosnku. Potrzebna będzie przyprawa do kurczaka i olej. Przyda nam się również nasza przyprawa barbecue i przyprawa warzywko.Wątróbkę dokładnie płuczemy zimną wodą i odsączamy na sitku. Do naczynia wlewamy trochę oleju, wsypujemy trochę przyprawy barbecue i przyprawy do kurczaka. Na to układamy
Maminek kulinarnymielonego mięsa wieprzowego, 3-4 surowekiełbaski białe. Najlepiej dokonać zakupów w zaprzyjaźnionym, sprawdzonym sklepie.My mamy taki sklep.Do tego potrzebne będą:-kilka pokaźnych cebul-kilka ząbków czosnku-przyprawa warzywko-przyprawa barbecue i to właściwie wszystko Słoninę kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Łączymy mielone mięso z mięsem z kiełbasek, przyprawiamy do smaku warzywkiem,przyprawą barbecue
Maminek kulinarnymasła-4 jajka-2 łyżki kwaśnej śmietany-1 dkg drożdży-szczyptę soli na nadzienie:-4 kaszanki-jedną dużą cebulę-5 plasterków żółtego sera-warzywko-barbecue-olej Drożdże rozcieramy z 0,5 łyżeczki cukru i 2 łyżeczkami wody.Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski, dolewamy drożdże (nie muszą rosnąć)i zagniatamy ciasto(...)Kaszankę pozbawiamy osłonki, cebulę kroimy w kostkę i oprószamy warzywkiem.Na minimalnej ilości oleju szklimy cebulę, dodajemy rozdrobnioną kaszankę,przyprawiamy przyprawą barbecue i wszystko podsmażamy na niewielkim ogniu. W międzyczasie przygotowujemy dodatek do naszego dania w postaci sałatkiz konserwowej papryki i konserwowych ogórków. Kaszanka gotowa. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-4 mm , wycinamy kwadraty
Maminek kulinarnyświeże udka z kurczaka, ale całego smaku nadaje marchewkaz cebulką.Składniki:-10 udek z kurczaka-4-5 sporych marchewek-duża cebula-kilka ząbków czosnku-warzywko-przyprawa do kurczaka-przyprawa barbecue-olej Udka posypujemy przyprawą do kurczaka i barbecue, dodajemy plasterki czosnkui skrapiamy olejem.Marchewkę kroimy w plasterki, cebulę w ćwierćplasterki i posypujemy warzywkiem. Udka podsmażamy
Maminek kulinarnymusimy zgromadzić:-2 solidne włoskie kapusty-ok. 1 kg mielonej łopatki lub mielonego mięsa wieprzowego-70 dkg ryżu, czyli 7 torebek x 100g-2 marchewki-przyprawę do bigosu-przyprawę barbecue-warzywko-pieprz-olej Surową kapustę nacinamy u nasady liści, aby łatwiej się sparzała i aby łatwiejoddzielały się liście. Kapustę wkładamy do garnka z wrzątkiem, zmniejszamy ogień(...)woreczków do miski i studzimy. Wycinamy zgrubienia liści. Tak przygotowane liście odstawiamy do czasu przygotowania farszu. Łączymy ryż z mięsem, dodajemy przyprawę barbecue, warzywko i pieprz do smaku.Mieszamy dokładnie składniki. U nasady rozłożonego liścia układamy porcję farszu i zawijamy jak poniżej. Gotowe gołąbki układamy na tacy posypanej przyprawą do bigosu
Maminek kulinarnysoczyste pieczarki z mięskiem w środku, otoczone chrupiącą skorupką.Musimy przygotować ok. 10 dużych pieczarek.-do wypełnienia - 30 dkg mielonego mięsa, jedno jajko, jedna sucha bułka, średnia cebulai przyprawy (barbecue i warzywko):-do panierki 2 jajka, przyprawy (barbecue, warzywko) i bułka tarta Pieczarki obieramy, wyłamujemy nóżki. Nóżki kroimy w plasterki. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, odciśniętą
Maminek kulinarnyDzisiaj nie tłuczemy kotletów schabowych popularnym tłuczkiem do mięsa.Zrobimy to ciszej.Wystarczy kilka plastrów schabu, 2-3 ząbki czosnku, 250 ml słodkiej śmietany 12 %,przyprawa barbecue, delikat do mięs, warzywko i olej.Schab okrywamy folią spożywczą i rozbijamy dłonią. Na półmisek wlewamy niewielką ilość oleju.Wsypujemy delikat, barbecue oraz plasterki czosnku. Na tak przygotowany półmisek układamy schab, ponownie
Maminek kulinarnywarzywach.-0,5 kg mielonego mięsa-puszka cieciorki lub fasolki-puszka drobnego groszku-kilka ugotowanych marchewek-papryka-cebula-2-3 ząbki czosnku-słoiczek koncentratu pomidorowego-olej-przyprawy warzywko, barbecue, delikat do mięs Odsączamy groszek i cieciorkę.Paprykę i marchewkę kroimy w kostkę. Tarkujemy na drobnych oczkach czosnek i cebulę i dodajemy do mięsa.Przyprawiamy do smaku
Maminek kulinarnywykorzystamy makaron 3-minutowy.Do tego przygotujemy sos z mięsem i pieczarkami.Potrzebujemy:-25-30 dkg mielonego mięsa-4-5 pieczarek-100 g koncentratu pomidorowego-1,5 szklanki wody-pesto-przyprawę barbecue-olej-sól-cukier Na niewielkiej ilości oleju rumienimy mięso i zdejmujemy z patelni. Na pozostałym oleju rumienimy pokrojone pieczarki. Łączymy mięso z pieczarkami(...)osobnym naczyniu przygotowujemy sos pomidorowy, czyli:-do wody dodajemy koncentrat pomidorowy-następnie dodajemy 1 łyżeczkę pesto, 0,5 łyżeczki przyprawy barbecue-sól i cukier do smakuWymieszany sos wlewamy na patelnię i mieszamy z mięsem i pieczarkami. Gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut. W tym czasie gotujemy makaron.Odcedzamy, wykładamy na talerz i polewamy sosem z patelni
Maminek kulinarnyodrobiny mięsa, za to obfitujew suszone grzyby.Składniki:-1 kg białej kapusty-2 kg kapusty kiszonej-5 dkg suszonych grzybów-200 ml oleju-przyprawa barbecue lub przyprawa do bigosu-cukier-woda Białą kapustę szatkujemy. Płuczemy grzyby a następnie moczymy je w gorącej wodzie. W dużym garnku zagotowujemy ok. 1,5 l wody i sparzamy(...)wodzie, odciskamy i kroimy. Stopniowo dokładamy do garnka, mieszamy i dolewamy wrzącej wody, aby kapustanie przypaliła się. Wody powinno być do ok. połowy garnka.Wsypujemy 4 łyżeczki przyprawy barbecue lub gotowej przyprawy do bigosu. Stale mieszając gotujemy bigos na małym ogniu ok. 60 minut, aby obie kapusty dokładnie się wymieszały i przeszły smakami.Pora na przyprawienie bigosu
Maminek kulinarnySkładniki:-główka włoskiej kapusty-20 dkg kaszy jęczmiennej perłowej-0,5 kg mielonego mięsa-6 pieczarek-cebula-3 ząbki czosnku-2 marchewki-przyprawa do mięs-przyprawa warzywna-przyprawa barbecue-olej Gotujemy kaszę w wodzie z dodatkiem warzywka ok. 20 minut.Wyciągamy z wody i studzimy. Kapustę przygotowujemy jak na gołąbki pamiętając, że kapusta włoska nie wymaga(...)Posypujemy wszystko niewielką ilością warzywka. Smażymy do momentu odparowania wody. Do wystudzonej kaszy dodajemy podsmażone pieczarki i mielone mięso. Doprawiamy do smaku przyprawą barbecue i warzywkiem oraz dokładnie mieszamy. Nakładamy farsz na liście i zwijamy tak, jak gołąbki. Układamy na tacy posypanej przyprawą do mięs. Na wierzchu również
Maminek kulinarnycebula-2 jajka-2 łyżki mąki pszennej-pieprz ziołowy-sól Składniki na sos:-ok. 30 dkg karkówki-ząbek czosnku-2 łyżki mąki-pieprz, sól-przyprawa warzywna-przyprawa barbecue-olej-woda Zaczynamy od przygotowania sosu.Mięso kroimy w kostkę. Posypujemy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojony w kostkę czosnek.Skrapiamy olejem i mieszamy. Na niewielkiej(...)Posypujemy dwiema łyżkami mąki. Smażymy do zrumienienia mąki. Dolewamy 1,5 szklanki wody i zagotowujemy na patelni, stale mieszając.Przyprawiamy przyprawą warzywną i barbecue do smaku.Przelewamy do rondelka i gotujemy na minimalnym ogniu ok. 15 minut.Sos jest gotowy. Ziemniaki i cebulę przecieramy na tarce na drobnych oczkach lub w maszynie. Dodajemy
Maminek kulinarnydietetyczne i ciekawe. Składniki na farsz:-ok. 0,5 kg łopatki-2 ćwiartki z kurczaka-jedna czerstwa bułka-jedna cebula-2-3 ząbki czosnku-2 jajka-przyprawa barbecue-przyprawa warzywnaĆwiartki z kurczaka gotujemy jak na rosół - przepis na galaretkę z kurczaka. Składniki na ciasto w zależności od upodobań znajdziecie na naszym blogu:-ciasto makaronowe w przepisie(...)łopatki i obrane mięso z ćwiartek kurczaka, marchewkę oraz namoczoną ,odciśniętą bułkę i zeszkloną cebulę z czosnkiem mielimy przez maszynkę. Dodajemy jajka i przyprawiamy barbecue oraz warzywkiem. Wszystko mieszamy, uzyskując farsz. Pierogowe lub makaronowe ciasto dzielimy na części. Każdą z części ciasta rozwałkowujemy na cienkie placki
Maminek kulinarnyczerwonej kapusty.Składniki:-0,5 kg kapusty białej-0,5 kg kapusty czerwonej-0,5 kg kapusty kiszonej-0,5 kg kiełbasy-garść suszonych grzybów-kilka suszonych śliwek-przyprawa barbecue-sól, pieprz, listek laurowy i ziele angielskie Białą i czerwoną kapustę szatkujemy.Grzyby płuczemy w ciepłej wodzie.Kapustę kiszoną odciskamy (sok zostawiamy - może się przydać w trakcie doprawiania(...)płuczemy.Śliwki kroimy. Do garnka wlewamy ok. 1,5 l wody, dodajemy łyżeczkę przyprawy barbecue, listki laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Kiedy woda zacznie wrzeć wrzucamy poszatkowaną kapustę, grzyby i śliwki. Gotujemy na małym ogniu do czasu, kiedy kapusty zmiękną i będą szkliste --(ok 1 godzina). W trakcie gotowania woda wyparowuje, więc należy
Maminek kulinarnymniam... :)Składniki:-ok. 1 kg karkówki-ok. 1/2 kg mięsa mielonego-4 pieczarki-3 cebule-3 marchewki-2 duże ząbki czosnku-1 czerstwa bułka-1 jajko-sól, pieprz, przyprawa barbecue, olej Karkówkę kroimy w plastry a czosnek w drobną kosteczkę. Plastry mięsa rozbijamy dłonią, przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Jedną cebulę i pieczarki kroimy(...)podsmażamy cebulkę.Dodajemy pieczarki, przyprawiamy sola i pieprzem i smażymy do odparowania sosu.Studzimy. Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, jajko i podsmażone pieczarki.Wyrabiamy masę, przyprawiając do smaku barbecue i solą. Na plaster karkówki nakładamy farsz, składamy na pół a brzegi spinamy wykałaczką. Marchewkę kroimy w plasterki, cebulę w ćwierćplasterki. Na rozgrzanym oleju
Maminek kulinarnywątróbki drobiowej-4 jajka-2 czerstwe bułki-2 cebule-1 marchew-kilka ząbków czosnku-bułka tarta-kilka suszonych grzybów-seler-por-ziele angielskie-pieprz ziarnisty-listek laurowy-przyprawa Barbecue-sól, pieprz Część łopatki ( 1 kg ) gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, warzyw, grzybków, pieprzu ziarnistego, ziela angielskiego i listka laurowego. Gotujemy do miękkości mięsa
Maminek kulinarnyPomysł na szybki, smaczny obiad. Składniki:-podwójny filet z piersi kurczaka-sól-przyprawa barbecue-słodka papryka-sumak przyprawowy-olej Fileta kroimy w paski. Przyprawiamy solą, papryką, sumakiem, barbecue, układamy w naczyniu,skrapiamy olejem i odstawiamy na godzinę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, kilka razy obracając. Wystarczy dodać frytki, warzywa
Maminek kulinarnyidealnymi miękkimi śliwkami kupowanymi na wagę, pysznym wędzonym boczkiem.... Składniki: cienko pokrojony w plastry boczek wędzony śliwki suszone (ilość uzależniona od ilości boczku) Party Dip Barbecue Prymat małe wykałaczki Wykonanie:Układamy śliwkę na plastrze boczku. Zawijamy ją dokładnie i spinamy wykałaczką. Gotowe roladki smażymy na patelni do zrumieniania z każdej ze stron.Jedną z opcji jest(...)upieczenie ich w piekarniku, ale patelnia w zupełności wystarczy;). Idealnym dodatkiem, jest Pary Dip Barbecue Prymatu, który przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Podajemy najlepiej gorące. Gorąco polecam i życzę smacznego
Malinowe Pocałunkipróbowaliście ananasa na szaszłykach to musicie tego spróbować :) Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej, 1 cukinia, 1/2 puszki ananasa, 300 g pomidorków cherry, 3 cebule, marynata: 1 łyżka Jack Daniels barbecue, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki pieprzu, szczypta soli prowansalskiej, 1/2 łyżeczki kolendry, 5 łyżek oliwy z oliwek. Przygotowanie: Przygotowujemy marynatę: rozcieramy w moździerzu gałkę muszkatołową(...)wraz z kolendrą. Dodajemy pieprz, sól oraz oliwę z oliwek. Dodajemy sos Jack Daniels barbecue. Mieszamy wszystkie składniki. Mięso kroimy w dużą kostkę i polewamy ją marynatą, dokładnie mieszając. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Cukinię oraz cebulkę kroimy w plasterki. Nadziewamy na szaszłyki : mięso, cebula, cukinia, ananas i pomidor
Aga w kuchniwyszukanych. O smakach specjalnych. Moja paczka zawierała dwa rodzaje wafli. Po 8 opakowań z każdego z 2 smaczków. Razem 16 opakowań wafli. Wafle ryżowe z kukurydzą o smaku brazilian barbecue oraz wafle ryżowe z kukurydzą o smaku chutney mango. Jedno opakowanie zawiera 6 wafli ryżowych. Ja już mam swój ulubiony smak, ale na razie nie powiem(...)udało się. W ten sposób wafle genialnie się sprawdzają. Dużym plusem jest fakt że wafle są bezglutenowe. Do tej , nazwijmy to potrawy, wykorzystałam wafle o smaku brazilian barbecue, bo idealnie do tego pasują. I innych sobie nie wyobrażam! Nie pozostaje nic innego jak ruszyć swoją wyobraznię i wlasne chętki..i pokombinowac troszkę w smakach ...będziecie zaskoczeni jak zwykłe wafle..potrafią
Z Kuchni Do Kuchnimamy ochotę na chipsy czy też coś słodkiego. Dlatego też byłam ciekawa nowych smaków. Do przetestowania dostałam dwa smaki wafli ryżowych z kukurydzą Rizo&Go: o smaku Barbecue Brazilian oraz o smaku Mango Chutney. Troszkę sobie pochrupaliśmy, dałam też posmakować nowych wafli rodzince oraz znajomym. Na profilu GoodFood , już wcześniej wspominali o nowych smakach. Nazwy mango(...)barbecue oraz wafle ryżowe obiły mi się o uszy, ale nie wnikałam dokładnie co i jak bo i tak wiedziałam, że minie trochę czasu zanim pojawią się w moich sklepach. I dopóki paczuszka do mnie nie dotarła byłam przekonana, że wersja Mango to wafelki na słodko. No ale słówko 'chutney' wszystko wyjaśniło i okazało się, że oba smaki to wersja
Monia miesza i gotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kurczak barbecue z pieczonymi młodymi ziemniaczkami to doskonały pomysł na niedzielny obiad. Danie wychodzi bardzo smaczne, lekko słodkie z dodatkiem pikanterii. Sos doskonale komponuje się z kurczakiem a ziemniaki w nim pieczone nadają mu fajnego smaku. Przepis na kurczaka znalazłam w Kuchni Lidla, którego autorem jest(...)Okrasa. Post Kurczak barbecue pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeSoczyste i aromatyczne żeberka w marynacie z sosem barbecue. Moje były pieczone w piekarniku, jednak równie dobrze będą smakować przyrządzone na grillu. Składniki : 1,8 kg żeberek Marynata : 1/4 szklanki oleju 1 łyżka wędzonej papryki w proszku 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1/2 szklanki gotowego sosu barbecue 1 i 1/2 łyżeczki soli morskiej Żeberka
Zabawa smakiempopisu. Wystarczy odrobina kreatywności i oryginalny szaszłyk gotowy! Na blogu jest już przepis na szaszłyki z polędwiczki wieprzowej . A tym razem proponuję Wam cudowne szaszłyki z łososiem w marynacie barbecue - dzięki której ryba jest soczysta, aromatyczna i po prostu taka jak trzeba :) SKŁADNIKI (ok 6-8 szaszłyków) 400g filetu z łososia marynata 2 łyżki passaty pomidorowej 1 łyżka pikantnego
DefinicjaSmakuświetny sos barbecue jest idealny do wszystkich rodzajów mięs z grilla. Idealne połączenie napoju z bogatym w pomidory ketchupem jest sekretem tego sosu. Składniki: 2 szklanki bogatego w pomidory ketchupu 1 ½ szklanki Dr Pepper ¼ szklanki octu z jabłek ¼ szklanki brązowego cukru 1 łyżka masła 2 łyżeczki cebuli w proszku 2 łyżeczki łagodnego chili w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól
naRuszciebarbecue (sos BBQ)... Słodko - kwaśny, delikatnie pikantny. O rudo - czerwonym kolorze. Na bazie ketchupu, z dodatkiem cebuli i czosnku. Słodki dzięki dodatkowi brązowego cukru. Kwaśny za sprawą soków z cytryny i pomarańczy. Ostry przez dodanie musztardy i pieprzu cayenne. Idealny do potraw z grilla! Polecam! Składniki: 1 szklanka ketchupu; 1/4 szklanki cukru trzcinowego; 1 łyżka soku pomarańczowego; 1 łyżka soku
Gospodyni Miejskapysznego z piekarnika. Podawałam już przepis na skrzydełka w miodzie i musztardzie, które smakują i z grila i z piekarnika a dzisiaj proponuję przepis na pysznego kurczaka w sosie barbecue. Sos jest super prosty do przygotowania a kurczak smakuje niebiańsko. Można teraz poćwiczyć i przygotować go z piekarnika a jak przyjdzie lato przepis będzie jak znalazł.Kurczak w sosie
UgotujmyTo.plDomowy sos barbecue jest bardzo intensywny i wyrazisty, ma posmak dymu i jest idealny do grilla czy burgerów. W zależności od kraju i rodzaju panującej tam kuchni może mieć różny skład. My postanowiliśmy zrobić go na bazie piwa – ciemnego i słodkiego. Efekt naprawdę doskonały! Jedynym mankamentem sosu BBQ jest to, iż wszystkie składniki są w nim ważne i pominięcie(...)średnim ogniu redukujemy sos do momentu, aż będzie bardzo gęsty. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia. W razie potrzeby można go dosolić. 6. PODANIE: Domowy sos barbecue można trzymać w słoiku w lodówce nawet 2-3 tygodnie. Ze względu na jego intensywność jest bardzo wydajny. Nada się nie tylko do burgera czy steku ale może także pełnić rolę marynaty
Nerds Kitchenporcji: 1 kg żeberek, sól morska do smaku, pieprz świeżo zmielony, 400 ml wina czerwonego wytrawnego, 6 łyżek żurawiny, 2 okrągłe sery camembert (po 120 g). Składniki na sos barbecue: 1 łyżka oleju rzepakowego, 1 mała cebula, 1 łyżka cukru brązowego, 2 ząbki czosnku, 200g pomidorów z puszki, 50g pikantnego ketchupu, 1 łyżeczka octu winnego, 1 łyżeczka sosu sojowego, szczypta(...)pestki. W garnku rozgrzej olei i podsmaż cebule z czosnkiem. Dodaj pozostałe składniki i duś ok. 30 min. często mieszając. Aby uzyskać gładką konsystencję, całość zmiksuj blenderem. Do sosu barbecue dodaj 100 ml wina, żurawinę i sos chili. Całość wymieszaj i zagotuj. Ser camembert przekrój na dwie części i wstaw na 5 min. do gorącego piekarnika. Żeberka podajemy gorącym serem
Moniki Smakołykiszczegółów, muszę lojalnie uprzedzić, że taki domowy burger, może i wygląda na "Fast Food", ale na pewno nie jest "FAST". Zdecydowanie "Slow Food", zwłaszcza, że: po pierwsze - sos barbecue , to jedno posiedzenie, po drugie - bułki piekłam sama wg przepisu, który znajdziecie tutaj , (ja zamiast 12 bułeczek upiekłam z tej porcji ciasta 10) po trzecie - mięso zmieliłam samodzielnie(...)wołowiny, nie mam odwagi spróbować ...i jeszcze... po czwarte - cebulka była karmelizowana, na szczęście na szybko, bo już zaczęliśmy się robić głodni :) W bułce zatem mamy: burgera wołowego, sos barbecue , roszponkę, plasterek sera mimolette, karmelizowaną czerwoną cebulę, 2 plasterki podsmażonego wędzonego boczku i kilka plasterków papryczki jalapeño (z zalewy octowej). Burgery (na 4 sztuk ): 500 gram mięsa wołowego gulaszowego (zmielić
Delicious Titbitsblogu :) Ale póki co jestem naprawdę zadowolona ze smaku, tym bardziej, że przyrządzałam go po raz pierwszy. Tak więc mimo wszystko postanowiłam się podzielić z Wami przepisem :) DOMOWY SOS BARBECUE (składniki na porcję 2 razy większą niż na poniższym zdjęciu) Składniki: - 1,5 szklanki keczupu - 1/3 szklanki octu jabłkowego - 1/3 szklanki brązowego cukru - 2 łyżki musztardy - 1 łyżka sosu
Zgrabne GotowanieZapraszam na kolejny przepis z użyciem produktów Prymat które otrzymałam w ramach konkursu „Twój sposób na imprezę” . Dziś dipy - czosnkowy i barbecue. składniki: 250 g krewetek tygrysich 250 g piersi kurczaka ok 10-14 szt pieczarek świeżych ( mogą być też marynowane ) 100 g czarnych oliwek olej do smażenia ciasto piwne 3/4 szklanki piwa 1 i 1/2 szklanki maki(...)jajko szczypta soli szczypta proszku do pieczenia dodatkowo dipy Prymat Party Dip barbecue + 6 łyżek keczupu + 2 łyżki wody Party Dip czosnkowy+ 4 łyżki jogurtu + 4 łyżki majonezu Składniki na ciasto dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęściejszą niż na naleśniki. W cieście zanurzać oczyszczone krewetki, pieczarki, osączone oliwki oraz pierś kurczaka pokrojoną
Monia miesza i gotujeSKŁADNIKI: 4 plastry boczku surowego, ja kupiłam gotowe na grilla (te bez panierki) 2 pomidory malinowe 500 g bobu 2 łyżki domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska dodałam jeszcze odrobinę kminku i rozmarynu łyżka oleju ryżowego PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Plastry boczku wysmarować marynatą
ClauditteMissCookingpotrawy mające w składzie ananasa :) oczywiście się nie zawiodłam. Są pyszne, coś dla lubiących słodkawe potrawy. Składniki: 12 skrzydełek kurczaka Marynata: 6 krążków ananasa z puszki pół szklanki sosu barbecue 1 łyżeczka sosu sojowego sól, pieprz szczypta imbiru Ananasa zmiksować i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Włożyć do miski skrzydełka, wymieszać z marynata, przykryć folia i włożyć do lodówki
Moja Galeria Smakusmak... Mmmm... Polecam! Składniki na pieczone skrzydełka 1,2-1,5 kg skrzydełek z kurczaka 2 ząbki czosnku 6 łyżek sosu sojowego 1 łyżka oliwy 3 łyżki pikantnego sosu barbecue (BBQ) ewentualnie keczupu 2 łyżki miodu 0,5 łyżeczki chilli lub papryki słodkiej w zależności od upragnionego stopnia pikantności :-) Zmiażdżony czosnek, sos sojowy, oliwę, sos BBQ, miód
Rozpustne gotowaniepraskę po 0,5 łyżeczki utłuczonych w moździerzu ziaren kolendry i gorczycy 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżka świeżego, pokrojonego tymianku lub 0,5 łyżeczki suszonego 1 łyżka sosu Barbecue lub keczupu Karczek myjemy, osuszamy, kroimy w 1,5-2 cm plastry, oprószamy solą. Jeśli nie przygotowaliśmy mięsa wcześniej i nagle naszła nas ochota na mięso
Rozpustne gotowaniewłaśnie powstała pasta z soczewicy. Jest bardzo szybka w przygotowaniu, bardzo smaczna i pożywna - czyli to co lubię najbardziej ;) Składniki: 3 łyżki soczewicy (najlepiej rozgotowanej) 1 łyżka masali (użyłam barbecue masala) 1 łyżka posiekanego koperku Przygotowanie: Soczewicę z masalą zmielić przy użyciu blendera, jeśli jest rozgotowana wystarczy widelec ;) Dodać posiekany koperek i wymieszać Gotowe :) Smacznego
pyszne zdrowościSKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 6 plasterków boczku wędzonego 4 duże cebule 1 łyżka prażonych płatków czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska PRZYGOTOWANIE: Mięso umyj i oczyść. Pokrój w kostkę (kawałki 2-3 cm). Cebulę pokrój w ćwiartki. Boczek w kwadratowe
ClauditteMissCookingNesbo, dzięki Ci Kozo Domowa !!! A jeśli macie dość kiełbasy z grilla ot tak położonej i upieczonej zachęcam do posmarowania jej prostą glazurą :) na 5 kiełbasek wystarczy: łyżeczka sosu barbecue (lub ketchupu) łyżeczka musztardy szczypta ostrej papryki łyżeczka miodu Wszystko mieszamy na gładka pastę. Kiedy kiełbaski są już prawie gotowe smarujemy je pastą z jednej strony, przypiekamy, smarujemy z drugiej
Dzieje kuchennej Wiewióryciepłej wody szczypta soli farsz: upieczone/ usmażone mięso z kurczaka (u mnie pierś) dwa plastry świeżego ananasa 1 papryczka chilii 1 szalotka 1 mozarella w zalewie sos chilli/ barbecue pieczone bataty duży batat pieprz cayenne oliwa z oliwek sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu skórka z 1/2 cytryny bazylia 1 łyżeczka sosu worcestershire SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Batata obrać
DefinicjaSmakusłodkiej papryki 1 łyżka ostrej papryki 2 łyżki pieprzu cayenne 1 łyżka przyprawy garam masala 1 łyżka soli 1 łyżka cukru muscovado 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki sosu barbecue 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oliwy czosnkowej 3 łyżki oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą. Powinna wyjść dość gęsta, błyszcząca masa
DefinicjaSmakuSKŁADNIKI (4 porcje) 400 g mielonego mięsa wołowo- wieprzowego szalotka 3 łyżki sosu worchestershire 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu teriyaki 1 łyżka sosu tabasco 3 łyżki sosu barbecue 1 łyżka musztardy miodowej chutney: 2 cebule 2 łyżki dżemu morelowego 2-3 łyżeczki przecieru z chili ( lub 1-2 papryczki chili) 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka
DefinicjaSmakuostrej 1 łyżeczka świeżozmielonego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego tymianku/majeranku 1 łyżka ostrej musztardy 3 łyżku ketchupu lub sosu barbecue masło czosnkowe pół kostki masła 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka vegety/soli świeże zioła - oregano, bayzlia, tymianek, pietruszka ( wystarczy jedno) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Karkówkę dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić w dość cienkie
DefinicjaSmakupapryki wędzonej słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 papryczka chilli ( z pestkami lub bez w zależności od preferowanego stopnia ostrości) 2 łyżki ketchupu lub sosu barbecue SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Piersi z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Pozbyć się kostek. Każdą pierś z kurczaka przekroić na dwie mniejsze. Odkroić polędwiczki i pozostały kawałek mięsa podzielić na trzy równe
DefinicjaSmakusłodkiej papryki wędzonej 1/2 łyżeczki kuminu 2 gałązki tymianku 1 szalotka lub mała cebulka 1-2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu tabasco 1 łyżka sosu teriaki, ostrygowego lub barbecue sól, pieprz sos 1 główka pieczonego czosnku 1/2 pieczonej czerwonej lub żółtej papryki 2 gałązki tymianku 2 łyżki majonezu pieprz sól dodatkowo 6 pełnoziarnistych bułek 6 plasterków pomidora
DefinicjaSmakuSKŁADNIKI: 1.5 kg kapusty kiszonej 1 kg mięsa wieprzowego z łopatki na gulasz 2 garści suszonych pomidorów 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 1 łyżka domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska 1łyżka domowej roboty przyprawy do MOUSSAKI- oregano, cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, płatki czosnku, liście laurowe i ziele angielskie
ClauditteMissCookingłyżki musztardy miodowej lub francuskiej jajko sól, pieprz posiekana natka pietruszki Dodatki: sałata pomidor cebula łyżka sosu sojowego ser camembert ogórek kiszony musztarda ketchup lub sos barbecue Bułki: Do miski wrzucamy mąkę, sól i cukier. Masło rozpuszczamy,studzimy i wlewamy do miski z mąką. Mleko z wodą lekko podgrzewamy, nie może być za gorące. Dodajemy do pozostałych składników
Czerwona Porzeczkahours before serving and keep it in the fridge. Shashlik ingredients: between ten and twenty mushrooms 1 small zucchini oil or olive oil potato seasoning mix (or barbecue seasoning mix) fresh lovage Thinly slice zucchini. Stir it with mushrooms, oil, lovage and seasoning mix in a big bowl. Let them marinade for a few hours in the fridge. Next alternately
Qlinarnie i Qlinarnieprzygotowania tego tradycyjnego sosu barbecue używamy majonezu jako bazy zamiast sosu pomidorowego. Ten charakterystyczny i wyrazisty w smaku sos majonezowy jest doskonałym dodatkiem do potraw z grilla. Składniki: 2 szklanki majonezu 1 szklanka octu jabłkowego 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu cayenne Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przechowywać w lodówce przez
naRuszcielepsze bo by mieć 250 g grzybów wystarczy obrać dwa ;) Składniki: 2 bakłażany soczewica ugotowana 450 g 250 g grzybów portobello 1 cebula oliwa 1,5 łyżki tandori-barbecue masala szczypta chilli 1/3 słoiczka soszonych pomidorów w oleju 2 łyżki oleju z pomidorów łyżka oliwy do smażenia pestki słonecznika i dyni do posypania Wykonanie: Rozgrzać oliwę. Dodac posiekaną cebulę
pyszne zdrowościgotuję więcej) to kotlety robi sie szybko - to ważne dla zapracowanych ;) Składniki : 260 g (kubek) czerwonej soczewicy 4 łyżki mielonego siemienia lnianego 3 łyżki mąki cieciorkowej 2 łyżki przyprawy barbecue masala 1/2 łyżeczki pieprzu cyenne sól do smaku garśc pestek słonecznika i dyni do posypania Przygotowanie: Soczewicę ugotować w wodzie w proporcji 1:2. Ma być rozgotowana. Ostudzić Dodać mąkę
pyszne zdrowościsoli 3/4 łyżeczki pieprzu cayenne 3/4 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki mleka mąka do panierki olej do smażenia dodatkowo: Tortille 4 szt. (kupuje w Biedronce) Sos barbecue Ser (najlepiej kilka rodzajów) kukurydza lub papryczki jalapeno lub inne warzywo, które lubimy. Pierś pokroić na cieniutkie paseczki. Pokrojone piersi przełożyć do miseczki, posypać solą, słodką papryką i pieprzem cayenne
Ptasia Kuchniasoli 3/4 łyżeczki pieprzu cayenne 3/4 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki mleka mąka do panierki olej do smażenia dodatkowo: Tortille 4 szt. (kupuje w Biedronce) Sos barbecue Ser (najlepiej kilka rodzajów) kukurydza lub papryczki jalapeno lub inne warzywo, które lubimy. Pierś pokroić na cieniutkie paseczki. Pokrojone piersi przełożyć do miseczki, posypać solą, słodką papryką i pieprzem cayenne
Ptasia Kuchniaboczku-szalotka-ananas-kurczak-szalotka-ananas-kurczak w boczku. Kurczaka smażymy 10 minut z każdej strony, podczas smażenia możemy polewać mięso cydrem. Podajemy z ulubionym sosem - u mnie sos barbecue. Smacznego
My Culinary Artblogu jest już przepis na standardowy sos Barbecue , o którym pisałam, że pasuje do żeberek i pikantnych skrzydełek, kanapek z mięsem oraz jako sos do pizzy (smarujemy nim ciasto przed wypieczeniem lub po, jak kto woli). Tym razem przygotowałam go ze słodką papryką wędzoną, która dodała mu dodatkowego posmaku, co moim zdaniem idealnie do niego pasuje. Do jego przyrządzenia
MamaOskarkachilli. Kiełbaskę przekrawamy wzdłuż i w nacięcie nakładamy nasz farsz. Grillujemy na złoty kolor ze wszystkim stron uważając, żeby nie wyleciał nam farsz. Podajemy na ciepło z domowym sosem barbecue i grillowanymi warzywami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytpotrzebujemy: 3 grube kotlety mielone 6 bułek do hamburgerów ( ja kupiłam w Lidlu) 2 pomidory ogórek (świeży, kiszony) czerwona cebula lub cukrowa sałata ( miałam lodową) ketchup, majonez, sos barbecue Na mielone jakie przygotowałam wcześniej potrzebujemy: 0,5kg mięsa mielonego ( ja miałam mieszankę z indyka i szynki wieprzowej) 1 kajzerka 1 jajko garść grzybów suszonych, namoczonych cebula 1 ząbek czosnku natka
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Gołąbki dla zapracowanych :) Składniki: -kiszone liście kapusty ( 6-8 szt. ) -70 dkg surowej kiełbasy -10 dkg ryżu -10-15 plastrów boczku wędzonego -słodka papryka -przyprawa barbecue lub do bigosu -1/2 szklanki wody Ryż gotujemy na sypko i studzimy. Boczek kroimy w plastry. Kiełbasę pozbawiamy osłonek. Mieszamy z ryżem. Liście kapusty płuczemy w zimnej wodzie i odsączamy. Ścinamy
Maminek kulinarnybardzo dobrze komponuje się z daniami. Cabernet Sauvignon Do dań z wołowiny – grillowanych, pieczonych, duszonych, smażonych. Do pieczonej jagnięciny, dziczyzny... Petite Sirah Do kurczaka barbecue, kanapki z pieczonej wołowiny z musztardą, łagodnych serów pleśniowych. Merlot Do grillowanej kaczki, udźca baraniego, żeberek jagnięcych, sarniny, polędwicy wołowej. Pinot Noir Do grillowanego dzikiego łososia, pieczonych
królestwo garówmięso piecze się samo, nie potrzeba go obracać, nie potrzeba podlewać. Wystarczy tylko włożyć do garnka i piec, piec, piec. Moje pulled pork podałam w bułach z sosem barbecue. Było pyszne, polecam. Pulled pork czyli całkiem poszarpana wieprzowina. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieOgórki odciśnij z nadmiaru wody. Wrzuć do miski, dodaj pozostałe składniki i delikatnie wymieszaj. Możesz skropić odrobiną oliwy przed podaniem. Tzatziki A light and refreshing sauce, e.g. for sandwiches, barbecue dishes or dinner. Ingredients: 3-4 cucumbers, grated 1 big cup of natural yoghurt/Greek type salt, pepper fresh chopped dill dry oregano 2-3 cloves of garlic, finely chopped optionally
Qlinarnie i Qlinarniepatio). Pierogi ze szpinakiem Brokuły z migdałami Zestaw surówek Patio z fontanną Wnętrze Libyan aubergine in yoghurt sauce The recipe comes from this cookbook (first photo). Tastes great with barbecue dishes and as an addition to dinner. Ingredients: 1 aubergine/eggplant olive oil salt, pepper 1 big cup of yoghurt chopped dill and chives Slice aubergine thinly. Heat olive
Qlinarnie i Qlinarniepackage feta with ½ big cup plain yoghurt (or more), a few fresh basil leaves and 2-3 cloves of garlic. Serve cooled down. The sauce goes really well with barbecue dishes. Raw red cabbage salad Ingredients: 1 small piece red cabbage 1-2 pickled cucumbers 1 small apple ½ small onion 1 handful dried cranberries sauce: olive oil + lemon juice
Qlinarnie i Qlinarnieanti-oxidant. Product contains soy, mustard grains, trace amounts of seleriac and gluten. Company: Primav ika: ca. PLN 9. Nett weight: 250g. Taste pretty good, well-seasoned. Perfect for barbecue dishes. Youc can also heat’em up and serve with your potatoes/buckwheat and a raw vegetable salad. Make 2 dinners
Qlinarnie i Qlinarnieprzygotowane składniki układamy na pszennym placku posypujemy startym serem i przykrywamy drugą tortillą zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok 15 minut w 200'C. podajemy z sosem barbecue, śmietaną najlepiej kwaśną i sosem tysiąca wysp. PYCHOTA!! P.S Tortilla jest idealną przekąską również na zimno, dlatego nada się do pracy, do szkoły lub na uczelnię oraz jako przekąska w Sylwestrową
Luźna Kuchniagorącej suchej patelni, najlepiej tej samej, a której smażyliśmy naleśniki, zapiekamy z dwóch stron Zdejmujemy z patelni, kroimy na 6 trójkącików, serwujemy na gorąco lub na zimno, z sosem barbecue lub posmarowane śmietaną i oprószone szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. PYCHOTA! P.S Pomysł idealnie sprawdzi się jako Sylwestrowa Przekąska
Luźna Kuchniazeszłym tygodniu otrzymałam do testowania produkty marki Prymat... W skład paczki weszło między innymi: 1.dipy serowy (do chipsów i nachosów) barbecue (do grill) czosnkowy (do mięs) meksykański (do mięs) 2.sosy sałatkowe francuski czosnkowy grecki do mizerii koperkowo-ziołowy 3. marynaty w płynie grillowa pikantna klasyczna 4. panierki do kurczaka do kotletów 5. zioła oregano rozmaryn cząber zioła prowansalskie koperek bazylia
IMPRESJA SMAKUpewno naje się nią cała rodzina. Polecam solidnie doprawić kurczaka, będzie świetnie pasował do delikatnej w smaku kaszy. 2 filety z kurczaka + ulubione przyprawy, u mnie przyprawa barbecue od Przyprawy Świata Gdynia 1 szklanka kaszy jaglanej 2 kostki bulionowe (warzywne) 500g pieczarek 2 cebule sos sojowy 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny opakowanie sera feta 2 łyżki posiekanego szczypiorku olej
Szefowa kuchniKatie ate".Czerwona fasolka na kwasnooliwa1 cebula, posiekanasól, pieprz2 ząbki czosnku, przecisnięte150 g chudego boczku pokrojonego w kostkęszczypta świeżych listków tymianku2 puszki krojonych pomidorówszczypta płatków chilipo 1 łyżce sosu barbecue, sosu worcestershirepo łyżeczce musztardy Dijon i innej ulubionej2 puszki czerwonej fasolki, odsączonej i opłukanejdo podania grzanki i natka pietruszki do posypaniaNa oliwie, w rondlu, podsmażamy posiekaną cebulkę, wcześniej lekko
Dzieje kuchennej Wiewiórywrzenia na średnim ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i gotować jeszcze na mały ogniu przez około 5 minut. Podudzia podawać gorące z sosem do maczania albo wymieszane z sosem barbecue. Sylwestrowe grillowanie – polecane przepisy is a post from: naRuszcie.plThe post Sylwestrowe grillowanie – polecane przepisy appeared first on naRuszcie.pl
naRuszcietych soczystych kawałkach piersi kurczaka doprawionych ziołami i otoczonych ciastem naleśnikowym z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Do tego nasze 4 ulubione sosy: czosnkowy, słodko-kwaśny, słodko-pikantny oraz barbecue – mówię Wam: niebo w gębie! :) Soczyste kąski kurczaka w cieście naleśnikowym są bardzo łatwe w przygotowaniu i nie wymagają zbytniego nakładu pracy. Może się na nie skusicie i przygotujecie
Kulinarne Przebojełyżka musztardy w proszku1 łyżka startego imbiru Cytrusowa przyprawa do grilla Ta przyprawa jest świetna do wieprzowiny i drobiu, możemy używać jej samodzielnie albo z ulubionym sosem barbecue. Składniki: ¼ szklanki cukru¼ szklanki soli koszernej 3 łyżki chili w proszku1 łyżeczka mielonego kminku1 łyżeczka suszonego oregano1 łyżeczka mielonej kolendry1 łyżeczka musztardy w proszku1 łyżka startej drobno skórki z cytrynyPrzygotowanie
naRuszcienastępnie obtaczać w bułce tartej i od razu kłaść na rozgrzany olej. Smażyć ok. 4-5 minut z obu stron na złoty kolor.Nuggetsy podajemy z dowolnymi sosami (np. barbecue, czosnkowy, chili) oraz z warzywami.Moje posty
Słodka StronaStripsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych polędwiczek z KFC.Wyśmienite kawałki filetów z piersi kurczaka w chrupiącej złocistej panierce to przekąska, której mało kto jest
Słodka Stronagotowego strips'a, wykładamy drobno pokrojoną sałatę lodową. Wierzchnią część bułki smarujemy od wewnątrz ketchup'em i przykrywamy całość.Longer'y możemy podać z frytkami oraz sosami np. czosnkowy, barbecue. Moje posty
Słodka StronaZinger to jedna z popularniejszych kanapek, które spotkamy w KFC. Zinger to rodzaj burgera z chrupiącą, soczystą, pikantną polędwiczką, świeżą sałatą oraz dodatkiem majonezu.Klasycznego Zingera możemy
Słodka StronaWingsy smażymy w głębokim oleju, na średnim ogniu, na złoty kolor (przez ok. 5-7 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami, np. czosnkowy i barbecue. Moje posty
Słodka Stronasmażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami np. czosnkowym oraz barbecue. Moje posty
Słodka StronaProgram kulinarny Pyszne grillowanie Anny Starmach (źródło: tvnstyle.pl)„Pyszne grillowanie” to specjalne wydanie programu kulinarnego „Pyszne” Anny Starmach dotyczące grillowania. Jak zwykle
WojnaNaSmaki.plDziś kolejna propozycja wkopana z czeluści mojego zeszytu z przepisami :) zapiekanka nelsońska - kiedyś dość często gościła na moim stole. I kiedy przygotowałam ją na kolację, to
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzygotowujemy plastry karkówki. Wykładamy deskę do krojenia folią spożywczą. Układamy karkówkę, przykrywamy folią a następnie dłonią, niezbyt mocno rozbijamy mięso. Półmisek skrapiamy olejem, posypujemy przyprawą barbecue (wykonaną w domu), kładziemy kilka plasterków czosnku i na tak przygotowany półmisek nakładamy mięso. Ponownie skrapiamy olejem, posypujemy przyprawą i układamy czosnek. Pozostawiamy na ok. godzinę.Mięsko nabiera smaku
Maminek kulinarnybułki-cebulę-przyprawy-olej Deskę owijamy folią spożywczą, układamy udka skórką do dołu, dociskamy foliąi tłuczemy. Rozbite posypujemy przyprawą do kurczaka i naszą mieszanką przypraw barbecue. Układamy na półmisku i pozostawiamy na czas przygotowania farszu. Odciskamy namoczone bułki, wbijamy do nich jajka, dodajemy delikat do mięs do smaku,dokładamy mięso mielone
Maminek kulinarnyRobimy pierogi z mięsem bez gotowania. Przygotowujemy farsz, czyli:-gotujemy dwie ćwiartki z kurczaka tak, jak na rosół.My do wody dodajemy:
Maminek kulinarnykarkówki bez kości. Kroimy ją w plastry o grubości ok. 1 cm i nie tłuczemy(!). Na dno naczynia wlewamy trochę oleju, wsypujemy przyprawę barbecue i delikat do mięs(po troszku), układamy warstwami plastry karkówki, każdą warstwę posypujemy przyprawamii dodajemy plasterki czosnku. Polewamy olejem i pozostawiamy na ok. godzinę. W tym czasie przygotowujemy warzywa
Maminek kulinarnyłopatki, jedną dużą cebulę i 2 ząbki czosnku.Jeśli mamy gotowe mięso mielone, to cebulę i czosnek tarkujemy na drobnych oczkach. Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą barbecue i warzywkiem.Kroimy kilka pieczarek i jedną cebulkę.Posypujemy warzywkiem.Jeśli ktoś nie lubi pieczarek może zastąpić je marchewką i cebulką.Wtedy kroimy jedną cebulę, jedną marchewkę i też posypujemy warzywkiem
Maminek kulinarnyMoże jest przy tym trochę pracy, ale efekt murowany. Składniki:-6 ćwiartek z kurczaka-0,5 kg łopatki-3 jajka-3 czerstwe bułki-przyprawa do mięs lub barbecue-pieprz-sól lub warzywko-3 marchewki-jedna cebula-3 ząbki czosnku-olej Z surowych ćwiartek z kurczaka zdejmujemy całe skórki i posypujemy je solą i pieprzem.Pozostałe mięso
Maminek kulinarnymoże być ryż lub makaron.Składniki:-ok. 25 dkg karkówki-1 marchewka-1 cebula-2 ząbki czosnku-pół czerwonej papryki-5 pieczarek-kilka różyczek kalafiora-garść kapusty włoskiej-przyprawy ( barbecue, sól, pieprz)-olej do smażenia Mięso i czosnek kroimy w kostkę.Posypujemy przyprawami i solą.Skrapiamy olejem i pozostawiamy na czas przygotowania warzyw. Dość grubo kroimy
Maminek kulinarnyupieczeniu i wystudzeniu zastąpi nam wędlinę.Wygląda i smakuje rewelacyjnie.Składniki:-10-12 udek z kurczaka-8-10 plastrów karkówki ( ok. 80 dkg )-kilka ząbków czosnku-żelatyna-przyprawa barbecue lub przyprawa do mięs-sól-pieprz-olej Plastry karkówki posypujemy solą, pieprzem, przyprawą i pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem. Z udek zdejmujemy skórki.Wycinamy kości.Przyprawiamy
Maminek kulinarnyotoczeniu, czyli w ogrodzie cioci Celinki to prawdziwa rozkosz.Dzień wcześniej musimy wątróbkę umieścić w marynacie.Skład marynaty na 1 kg wątróbki:-1/2 szklanki oleju-łyżka przyprawy barbecue lub przyprawy do grilla-1/2 łyżeczki słodkiej papryki-płaska łyżeczka soli-pokrojonych w kostkę kilka ząbków czosnkuWszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę. Wątróbkę czyścimy, płuczemy
Maminek kulinarnygrilla w szaszłykach.Ok. 1 kg karkówki kroimy, tym razem nie w poprzek a wzdłuż, na paski. Paski nacinamy. Przyprawiamy przyprawą do grilla lub barbecue i solą.Układamy na nich grubo pokrojony czosnek i skrapiamy olejem.Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Potrzebne też będą:-małe pieczarki-mała cebulka-pokrojona w dużą kostkę papryka-suszone
Maminek kulinarnygorąco i na zimno.Na dodatek bardzo prosta w przygotowaniu.Warto upiec sobie od razu dwie.Składniki:-jedna lub dwie nieduże szyneczki-pół szklanki oleju-kilka ząbków czosnku-sól-przyprawa barbecue lub do mięs-słodka papryka mielona Szynkę nacieramy niewielką ilością soli.Przygotowujemy marynatę z oleju, przypraw i czosnku, pokrojonego w drobną kostkę.Przyprawy dodajemy ok. pół łyżeczki a papryki jedynie
Maminek kulinarnyJedne z najbardziej popularnych kotletów.Podamy naszą wersję. Składniki:-1/2 kg zmielonej łopatki-2 czerstwe bułki-2 jajka oraz jedno do panierki-sól, pieprz, przyprawa barbecue-czosnek granulowany-bułka tarta-olej do smażenia-2 łyżki mąki-3 łyżki mleka Bułki moczymy w zimnej wodzie i odciskamy.Przekładamy do miski, dodajemy 2 jajka, wstępnie przyprawiamyi dokładnie
Maminek kulinarnyochoty spędzać godzin w kuchni. ;-) Wtedy zawsze służy mi pomocą ciasto francuskie, którego rolka zwykle jest w lodówce. Pomysł na ekspresową kolację. Bardzo dobrze smakują z sosem barbecue z tego przepisu.1 płat ciasta francuskiegoopakowanie parówek lub/i cienkie kiełbaski200g żółtego sera w plastrach1. Na blacie rozkładamy ciasto francuskie. dzielimy na kilka części tak by móc swobodnie zawinąć w każdą część parówkę
Szefowa kuchniŚniadanko zrobione dla mojej kochanej siostrzyczki :*~ Wytrawne serniczki z patelni z dipem a'la barbecue ~Składniki:250g twarogu2 jajka3 czubate łyżki mąki pełnoziarnistejkoperekprzyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, kurkumadip:kilka łyżek ketchupułyżeczka słodkiej paprykiłyżeczka ostrej paprykitroszeczkę pieprzu cayennełyżeczka oreganoWszystkie składniki ugniatamy widelcem na jednolitą masę. Zwilżonymi rękami formujemy małe placuszki, wykładamy je na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię i smażymy
Kuchenny Skrawek Niebakupionego w sklepie, aczkolwiek jeśli ktoś z Was jest ambitny, zrobić może je własnoręcznie :)Składniki:- 1 opakowanie ciasta francuskiego- 5 parówek- 5 dużych albo 10 małych plasterków sera- sos barbecue- 1 jajko Przygotowanie naszego dania jest nad wyraz proste - najpierw rozwijamy ciasto i, najlepiej przykładając do niego jedną parówkę, wymierzamy odpowiednią jego ilość, pamiętając o zakładkach na boki. Gdy wszystko
Kulinarne zapędy Kokosaznaczenie ;) Żeby nie było tak całkiem fastfoodowo, nasze qurrito podamy z najprostszą z możliwych (i chyba przez to moją ulubioną) sałatką. Składniki:- pierś z kurczaka- tortilla (bądź kilka)- sos barbecue (w oryginalnym przepisie Piotrek użył gotowego)- kulka mozarelliMarynata do mięsa:- chilli- pasta z ostrej papryki (w oryginale tabasco) Panierka:- 100 g mąki- 1/3 łyżeczki majeranku- 1/3 łyżeczki pieprzu- 1/3 łyżeczki
Kulinarne zapędy Kokosadzięki rozbijaniu razem z marynatą.....polecam.... sól morska wędzona Royal Brand: powstaje w wyniku naturalnego procesu wędzenia soli morskie - skład: naturalna sól morska - zastosowanie: do dań typowo amerykańskich,do barbecue,do sosów,zup, twarogów,sałatek,pomidorów, nadaje smak i aromat wędzonego drewna, świetna dla wegetarian, nadaje potrawą smak i zapach wędzonki
W Mojej Kuchni Lubięsmaku można dodać przyprawę w płynie...............SMACZNEGO!!! sól morska wędzona Royal Brand: naturalna sól morska, powstaje w wyniku naturalnego procesu wędzenia soli morskiej - zastosowanie:do dań typowo amerykańskich,do barbecue,do sosów,zup, twarogów,sałatek,pomidorów. nadaje smak i aromat wędzonego drewna - opakowanie: 200 gram Powstaje w wyniku naturalnego procesu wędzenia soli morskiej
W Mojej Kuchni LubięWydaje mi się , że jest to wyjątkowa przekąska, tak jak wyjątkowe są wafle ryżowe Good Food Brazilian Barbecue! Ale żeby osiągnąć tę ekskluzywną przekąskę, należy troszkę popracowac nad papryką, bo warto. To doskonały pomysł, by zaskoczyć gości, by nie jeść chleba np.By sobie inaczej umilić powszednie posiłki. Wafle już są. Teraz przygotować faszerowana paprykę. Potrzebne nam będą- -czerwona papryka przekrojona
Z Kuchni Do Kuchnibułek hamburgerowych np. z TEGO przepisu 850 g mielonej piersi z indyka 5 łyżek startego parmezanu łyżka suszonych ziół prowansalskich sól, pieprz 2 pomidory 2 ogórki konserwowe sałata sos barbecue Do mięsa dodać parmezan i zioła prowansalskie, doprawić pieprzem, solą i dokładnie wymieszać. Uformować sześć płaskich okrągłych placków i usmażyć je na patelni grillowej lub grillu po około(...)minuty z każdej strony. Bułki przeciąć na pół i również zgrillować przez chwilę. Następnie ułożyć na każdej sałatę, 2 plastry pomidora, usmażonego burgera, sos barbecue i 2 plastry ogórka. Przykryć drugą połową bułki i podawać. Aby burger się nie rozpadł, można go "spiąć" wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków
wyzwania kuchennepropozycja jak uprzyjemnić sobie dzień po - śniadanie mistrzów czyli jajko w bułce z boczkiem. Składniki: masło 1 bułka do hamburgerów lub 2 tosty 2 jajka 2 plastry boczku sos barbecue Na patelni rozpuszczamy masło - dużo masła (przepis, który się inspirowałam kazał rozpuścić masło w rondelku i nasmarować tosty z 2 stron, jak dla mnie za dużo roboty, a potem(...)zetnie). Całość przekładamy na talerz (jak się rozwali po drodze - nic się nie stało i tak już dokonaliście wiele jak na taki stan). Możemy obficie wszystko polać ketchupem, sosem barbecue (w końcu jest to mokre, a mokrego teraz każdy bardzo potrzebuje) i jemy. Następnie wracamy do pozycji horyzontalnej. zdjęcie pochodzi ze strony http://tatrebest.flog.pl/wpis/130056/pozycja-horyzontalna Gdy szłam spać jeszcze była
Brzuszki ŁakomczuszkiPrzepis z książeczki z Biedronki. W oryginale karkówka jest grillowana. Z uwagi na brzydki weekend majowy u mnie w wersji z piekarnika.Chociaż z pewnością jeszcze
Pasja Smakubyło żadnego z tych "sosów" to jak sens był stawiania ich na stole? Czy burgery zdaniem obsługi potrzebowały właśnie takich "poprawiaczy smaku"? Prędzej spodziewałabym się dodatkowych porcji sosów barbecue czy aioli, a nie, zapomniałam, przecież taki dodatek kosztuje 5 zł. Lubburger (wołowina, sałata rzymska, marmolada z cebuli, bekon, ser kozi, sos aioli) Najpierw otrzymaliśmy piwa(...)ciekawe zestawienie. Domowe frytki były za grube i chyba bardziej przypominały ugotowane i następnie opieczone ziemniaki. BBQ Burger (wołowina, sałata rzymska, czerwona cebula, papryczka jalapeno, chrupiący boczek, sos barbecue) Lokal, który przejął Lub Burger miał wcześniej swoich poprzedników wśród których pamiętam przede wszystkim Kwadrans i Bar Pospieszny. Z tego ostatniego obecni właściciele przejęli prawie cały wystrój, w tym przede wszystkim
Pasja Smakupoście nie będzie jakiegoś nadzwyczajnego przepisu. Pieczone udko z zapiekanymi ziemniaczkami i sałatką. Pokazuję je Wam, bo chcę podzielić się wrażeniami dotyczącymi Sosu Barbecue Jack Daniels, który możecie nabyć również w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Cena nie jest szczególnie wysoka, bo 275 g kosztuje 15,80 zł. Jeśli chodzi o produkt, to faktycznie jest to oryginalny amerykański produkt, jak zresztą(...)plusem jest to, że nie odstraszają cenami :) Dlaczego skusiłam się na ten sos? To wszystko przez Jack`a Daniels`a. Bardzo lubię tą whisky, więc pomyślałam sobie, że sos barbecue na bazie whisky może okazać się ciekawe. Zwykle sosy i marynaty przygotowuję sama. Bardzo rzadko sięgam po gotowe produkty tego typu. Tu skusił mnie właśnie dodatek whisky. Jeszcze butelka taka
Blondynka Gotujezapachu i smaku- a taka ryba jest Tilapia. Czas: 45 minut Składniki: 2 filety z Tilapii olej z pestek winogron 1 łyżeczka sosu słodko-kwaśnego chilli 2 łyżeczki sosu barbecue ( lub pikantny ketchup) sok z 1/2 cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny sól mąka do oprószenia papryka mielona słodka 2 łyżki masła Osuszyć filety z Tilapii. Przygotować marynatę mieszając(...)łyżek oleju, sos chilii, sos barbecue, sok z cytryny, otartą skórkę cytrynową i szczyptę soli. Marynatę rozprowadzić pędzelkiem kulinarnym po filetach ( z obu stron).Zostawić na pół godziny. Delikatnie usunąć część marynaty kładąc rybę na papierowych ręcznikach kuchennych . Oprószyć filety mąką zmieszaną z papryką słodka mieloną. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju z 2 łyżkami masła. Smażyć filety
Buniabaje w kuchni