owocowym zwieńczeniem. Szybko, smacznie i sycącą. Jeśli chcecie możecie ją podać również jako deser czy kolację. Spróbujcie. Składniki: 1 szklanka ugotowanego białego ryżu 1 dojrzała morela lub brzoskwinia 1 banan 1 łyżka wiórek kokosowych 3 łyżki śmietanki 30% 1 łyżeczka płynnego miodu, np. lipowego 1 łyżeczka kakao Przygotowanie: Uwaga - ryż powinien być wcześniej ugotowany i schłodzony w lodówce. Do ryżu(...)łyżeczkę kakao, mieszamy aż składniki się dokładnie połączą. Kakaowy ryż układamy w pucharku, na wierzch nakładamy ryż śmietankowy. Do misy blendera wkładamy obraną ze skórki nektarynkę (lub brzoskwinię), pociętego banana i łyżkę wiórków kokosowych. Wszystko razem miksujemy. Tak przygotowany mus kokosowo-owocowy układamy na białej warstwie ryżowej. Podajemy od razu. Smacznego
Słodkie okruszkiProste i szybkie. Smaczne i sycące. Połączenie malin z bananami wychodzi ciekawie - lekko słodko, lekko kwaśno z wyraźną nutą banana i malin . Dzięki dodatkowi tofu zaspokoi też mały głód, może nawet nie tylko mały
Milion Smakówsezon jagodowy trwa zaproponuję Wam dziś koktajl jagodowo- bananowy. Koktajl jest bardzo pyszny, pożywny i orzeźwiający. Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!! Składniki: 0,4 kg jagód, 1 banan, 0,5 l kefiru lub jogurtu naturalnego, 100 ml mleka, 3 łyżki cukru, Wykonanie: Banana kroimy w plasterki. Razem z jagodami przekładamy do wysokiej miski, dodajemy jogurt, mleko i cukier
Passion of CookingKolejna propozycja na zdrowy koktajl. Tym razem owoce sezonowe - jagody. Koktajl jagodowo - bananowy na jogurcie naturalnym. Składniki : 2 banany szklanka jagód mały jogurt naturalny 3 łyżeczki cukru (ilość według uznania) Wykonanie: Jagody płuczemy. Banany obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki koktajlu miksujemy blenderem. Smacznego
Smak mojego domubiałka) 3/4 szklani cukru pudru 3/4 kostki miękkiego masła 200 g mąki 3 łyżki kakao 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 4 banany 500 ml słodkiej śmietany 30% lub 36% (dobrze schłodzona) 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: 1. Masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem. Następnie(...)niewielkiej ilości wrzątku. Wystudzić. 8. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, startą czekoladę oraz tężejącą żelatynę. 9. Na niepokruszoną cześć ciasta wyłożyć ok. 3 czubatych łyżek śmietany, następnie banany (można skropić cytryną przed położeniem), resztę śmietany jednocześnie formując kopiec, a na koniec obsypać pokruszonym ciastem. 10. Gotowe ciasto wstawić do lodówki i dokładnie schłodzić
A Ty Smakuj Mniestopni :P Pozdrawiam Was serdecznie! Nie dajcie się upałom! PS. Kolarze podobno chłodzą się wkładając za koszulkę pończochę napełnioną lodem- może to zadziała? :P Składniki: żółty melon banan dwie garście malin sok z połowy cytryny Melona obieramy i pozbywamy się pestek, kroimy na mniejsze części. Dorzucamy obranego banana i maliny. Blendujemy. Dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Odstawiamy
Czerwona Porzeczkaktórą zawiera natka pietruszka. Połączenie owoców, maślanki i natki jest pyszną zdrową kompozycją dla osób dbających o dietę. Koktajl owocowy z natką pietruszki SKŁADNIKI : 2 kiwi 1 duży banan 3 gałązki natki pietruszki (2 łyżki posiekanej) 250-300 ml schłodzonej maślanki 1/2 łyżeczki startego imbiru 1 szczypta gałki muszkatołowej PRZYGOTOWANIE : Kiwi obieramy i kroimy na ćwiartki, natkę płuczemy(...)osuszamy, siekamy dość drobno – przekładamy wraz z kiwi do malaksera i rozdrabniamy przez kilka sekund, następnie dodajemy gałkę muszkatołową imbir i banana – ponownie miksujemy. Na koniec dolewamy schłodzoną maślankę – mieszamy. Podajemy tuż po przygotowaniu
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiróż ps. Mąkę pełnoziarnistą też dodałam, tylko o tym nie wie. Składniki: na kruche ciasto: 200 g maki pszennej 100 g mąki pełnoziarnistej 3 łyżki oleju roślinnego 1 dojrzały banan 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie ciasta: Banana bardzo dokładnie zblendować i wyrobić razem z pozostałymi składnikami na zbite ciasto, uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do zamrażalnika
greenscarfbanany 4 szt ananas 1 puszka pomarańcza 1-2 szt kokosowe wiórki 0,5 szkl Banany pokroić w plasterki, ananas odsączyć pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wszystkie owoce wymieszać w salaterce, nałożyć do pucharków i posypać kokosem. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce około pół godziny
Camilla w kuchniłyżeczki cynamonu - 2 banany - ½ łyżeczki orzeszków coli - 1 kiwi(...)rodzynek - 5g orzechów nerkowca - sok z cytryny * Można użyć owoców świeżych, mrożonych, lub z własnych zapraw ;) Wykonanie: - Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić je sokiem z cytryny - Banany obrać i umieścić w blenderze - Dodać do nich cynamon, orzeszki coli, guaranę i trochę wodę - Zmiksować na płynną masę; w ten sposób otrzymujemy mleko bananowe;) - Kiwi przekroić na pół, wyjąć
Wegańska kuchnia orientalnaWegańskie lody mango- banan Składniki: - 2 mrożone banany - ½ mrożonego mango - ¼ szkl. mleka sojowego waniliowego Wykonanie: - Wszystkie składniki umieścić razem w pojemniku i dokładnie zmiksować na jednolitą masę - To wszystko, wegańskie lody gotowe J - Polecam spróbować wersję z sosem czekoladowym (ja rozpuszczam czubatą łyżeczkę naturalnego kakao w ¼ szkl. mleka sojowego i + 1/2 łyżeczki stewii
Wegańska kuchnia orientalnałyżeczki cynamonu - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - sól himalajska - 100g malin - 1 łyżeczka suszonej żurawiny - 3 połówki orzechów pecan - 1 łyżeczka miodu Wykonanie: - Płatki wsypać na wrzątek, dodać sól i cynamon, gotować przez 8 minut - Pod koniec gotowania dodać żurawinę i pokruszone orzechy - Banana zmiksować z miodem i 1/3 szklanki wody - Maliny dokładnie umyć - Do miski
Wegańska kuchnia orientalnałyżeczki cynamonu - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - sól himalajska - 1 dojrzała nektarynka - 2 łyżki czarnej porzeczki - 1 łyżeczka suszonej żurawiny - 3 połówki orzechów pecan - 1 łyżeczka miodu Wykonanie: - Płatki wsypać na wrzątek, dodać sól i cynamon, gotować przez 8 minut - Pod koniec gotowania dodać żurawinę i pokruszone orzechy - Banana zmiksować z miodem i 1/3 szklanki wody
Wegańska kuchnia orientalnałyżeczki cynamonu - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - sól himalajska - 2 dojrzałe brzoskwinie paraguayo - 1 łyżeczka rodzynek - 3 połówki orzechów pecan - 1 łyżeczka miodu Wykonanie: - Płatki wsypać na wrzątek, dodać sól i cynamon, gotować przez 8 minut - Pod koniec gotowania dodać rodzynki i pokruszone orzechy - Banana zmiksować z miodem i 1/3 szklanki wody - Brzoskwinie umyć, usunąć
Wegańska kuchnia orientalnaowocowych witamin. ... pysznie, orzeźwiająco i zdrowo - idealnie na lato Składniki: 3/4 szklanki jagód (mrożonych) 1 1/2 szklanki truskawek (mrożonych) 400 ml kefiru 0% o smaku owoców leśnych opcjonalnie 1 banan do podania z koktajlami (idealnie się komponuje) Przygotowanie: Uwaga: Jeśli nie posiadamy wcześniej zamrożonych w lodówce owoców (ja zawsze mrożę kilka woreczków w sezonie letnim na inne okazje) należy(...)Dodajemy nasze owoce i wszystko razem miksujemy, do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Powstanie nam owocowy "ala shake". Tak przygotowany koktajl przelewamy do kieliszków. Podajemy od razu przyozdobiony plasterkami banana lub np. listkami świeżej mięty. Szybka, bardzo orzeźwiająca i zdrowa propozycja. Smacznego
Słodkie okruszki