Składniki: 40g jarmużu, 2 jabłka, 2 banany, 500g jogurtu naturalnego, 2 łyżki miodu. Przygotowanie: Z jarmużu pourywać twarde części, umyć. Banana obrać i pokroić na kawałki. Jabłka obrać, wykroić twarde części i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać jogurt, miód i zblendować na gładką masę. Smacznego
W kuchni u Monikiilość ciasta nie więcej niż 400 g (przykładowo 3 jabłka, brzoskwinie z puszki itp.) Składniki: 300 g mąki ryżowej 100 g maki pszennej 100 g mąki żytniej 1 średni banan 100 ml wody po gotowaniu ciecierzycy lub z puszki 250 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 50 g brązowego curku 100 ml oleju roslinnego czubata łyżeczka proszku do pieczenia(...)powstały grudki Przygotowanie: Ubij na sztywną pianę „wodę ciecierzycową” po czy stopniowo dodawaj cukier cały czas ubijając mikserem. Gdy cały cukier się rozpuści dodawaj powoli ojej. Zblenduj banana na gładką masę i wymieszaj razem z powstałą pianą. Na zmianę do tej mieszaniny dodawaj przesiewając mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z jogurtem. Nie miksuj, tylko delikatnie mieszaj
greenscarfłyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 jajko 3,4 szklanki mleka 20 g masła 1 łyżeczka miodu laska wanilii lub aromat waniliowy olej do smażenia banan Przygotowanie: W rondelku roztopić masło. W jednej misce połączyć mąkę pszenną, żytnią, sodę, proszek do pieczenia oraz cukier. W drugiej mleko, miód, roztrzepane jajko, wystudzone masło i wnętrze laski wanilii Mokre(...)dokłądnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładać ciasto łyżką na rozgrzany olej. Smażyć na niedużym ogniu, żeby się nie przypaliły. Polecam podawać posypane delikanie cukrem pudrem oraz dodatkiem banana
The Sweet Damsel200g marchewki -> 2 jajka -> 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia -> Cynamon, kardamon. -> Kilka kropli aromatu migdałowego -> Jogurt grecki -> 1 łyżeczka miodu -> 1 banan -> Garść orzechów włoskich -> Pestki granatu Wykonanie: Marchewkę należy obrać ze skóry, dokładnie umyć i zetrzeć na tarce o małych okach. Następnie na suchej patelni lekko ją obsmażyć(...)przekładamy ubitą pianę, wszystko mieszamy delikatnie łyżką. Smażymy na gorącej patelni pod przykryciem przez kilka minut, przewracamy i czynność powtarzamy. Do jogurtu dodajemy łyżeczkę miodu. Wylewamy na omlet, kroimy banana i posypujemy pestkami granatu. Smacznego
Jedz zdrowo żyj zdrowo!się Walentynki ;) Składniki: (na 2-3 porcje) 1/3 szklanki mleka kokosowego około 1/2 szklanki mleka roślinnego lub krowiego 2 1/3 szklanki jagód około 2 1/2 łyżeczki miodu lipowego* 1 banan do podania: bezglutenowe piramidki POPCROP * ilość miodu należy dostosować do własnych upodobań smakowych Przygotowanie: Do misy blendera wkładamy pokrojonego na mniejsze kawałki banana, wsypujemy jagody, dolewamy schłodzone mleko kokosowe, miksujemy
Słodkie okruszkizawiodłam się, są przepyszne. Zrobiłam sałatkę owocową z ich dodatkiem. Sałatka owocowa to zdrowszy zamiennik ciasta. Sałatka jest pyszna, polecam. Składniki: 1 jabłko 2 mandarynki 2 kiwi 1 banan 4 truskawki Adwokat ( likier jajeczny ) Orzeszki pinii Wykonanie: Jabłko, kiwi, banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Podobnie na kawałki kroimy truskawki jak i mandarynki. Orzeszki prażymy na suchej patelni ( będą
Smaki Ewymoże by masło kokosowe) masa „serowa” 3 kostki tofu naturalnego po 200 g każda 300 ml wegańskiego jogurtu naturalnego (można zastąpić mlekiem roślinnym- 200 ml) 1 duży banan 50 g cukru 20 g cukru waniliowego 250-300 g śliwek 1 duża, kopiasta łyżka mąki ryżowej i 1 mąki ziemniaczanej lub z tapioki 100 g tabliczka gorzkiej czekolady płaska(...)formując spód ciasta. Podpiecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Gdy piecze się spód sernika masz wystarczającą ilość czasu aby przygotować masę serową. Zblenduj dokładnie tofu, banana, połowę jogurtu/mleka. Do powstałej masy przesiej mąki i dokładnie wymieszaj. Posiekaj wszystkie śliwki. Po podpieczony spód wyłóż połowę śliwek i przełóż masę „serową”. Jej wierzch posyp równomiernie pozostałą
greenscarfSkładniki: 1 szklanka mąki kokosowej 1 łyżeczka sody szczypta soli 4 jajka cukier z wanilią/laska wanilii 2 łyżki miodu 1/2 szklanki nierafinowanego oleju kokosowego 3 rozgniecione banany 1 czekolada Wykonanie: Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 350 stopni. W jednej misce łączymy suche składniki: mąkę kokosową , sól, sodę i odstawiamy. W drugiej misce miksujemy(...)banany, jajka, wanilię, olej kokosowy , miód. Łączymy wszystkie składniki i na koniec dodajemy pokrojoną w niewielką kostkę lub utartą na duże kawałki czekoladę i delikatnie mieszamy. Tak powstałą masę wykładamy na blasze na papierze do pieczenia, ja używam łyżki do lodu. Proponuję na koniec spłaszczyć ciasteczka zwykłą łyżką. Piec około 15 minut. Gotowe! Jeśli zastanawiasz się, gdzie kupić
IzaGotujenimi w ramach słodkiej przekąski lub zjeść wraz ze szklanką świeżo wyciśniętego soku jako drugie śniadanie. Spróbujcie, bo warto. Składniki: (na 4 sztuki) 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 banan (najlepiej dojrzały) około 1 1/3 łyżki płynnego miodu lipowego 5 suszonych moreli 7 suszonych żurawin Przygotowanie: Banana bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem w miseczce. Dodajemy do niego szklankę płatków owsianych górskich
Słodkie okruszkifiliżanka (cup - 200 ml) maki z brązowego ryżu (zmielony brązowy ryż przesiany, przez sitko), - 1/2 filiżanki cukru, - 1/3 filiżanki kakao , - 1 łyżeczka sody, - 2 łyżki skrobi kukurydzianej, - 2 małe banany lub 2 duży, - 1/4 filiżanki oleju, - 1 filiżanka wody, - 1 łyżeczka octu jabłkowego, - 1 łyżeczka esencji waniliowej (lub trochę cukru waniliowego). na polewę: - 4 łyżki syropu klonowego lub syropu(...)agawy, - 3 łyżki kakao. Wykonanie: Wsypujemy do miski suche składniki, mieszamy łyżką. Do blendera wrzucamy banany, dodajemy pozostałe mokre składniki i mielimy na gładko. Możemy teraz albo wszystkie suche składniki wsypać do blendera i razem nim wymieszać, albo wlać mokre do miski z suchymi składnikami i zrobić to łyżką, jak Wam wygodnie. Ciasto jest lejące, nie przejmujcie się
Co na wege obiad?krem jaglany i dla osłody wkroiłam na wierzch kawałki brzoskwini. Pyszna całość była śniadaniowym strzałem w dziesiątkę ! SKŁADNIKI: 4 łyżki czerwonej soczewicy 3 łyżki kaszy jaglanej 1/2 brzoskwini 1/2 banana 3/4 szklanki mleka migdałowego łyżeczka agaru 3/4 szklanki wody łyżeczka cynamonu WYKONANIE: soczewicę gotujemy do miękkości, odcedzamy soczewicę blendujemy z bananem i cynamonem wodę gotujemy, dodajemy agar- energicznie mieszamy
healthy dreamsmąki kukurydzianej 150 g mąki ryżowej 50 g mąki jaglanej możesz śmiało zmienić proporcje mąki, ważne aby było jej w sumie 400 g 4 torebki herbaty miętowej 1 banan tabliczka gorzkiej czekolady 150 ml oleju roślinnego pół łyżeczki soli 100 g brązowego cukru Przygotowanie: Zblenduj razem cukier, herbatę, olei i banana. Dodaj powstałą masę do mąk i zagnieć ciasto
greenscarfMnóstwo inspiracji i wspaniałych zdjęć. I faktycznie są to propozycje do śniadaniówki! a na końcu książki takie właśnie lunchboxowe zestawienia! Dzisiaj koktajl, który Córcia bardzo chciała wykonać. Niestety smak banana był dla niej nieznośny i napoju nie wypiła. Za to Syncio wypił cały kubas i pytał o jeszcze. Zielony koktajl dwa banany, bardzo dojrzałe dwie solidne garści umytych listków szpinaku
Dzieje kuchennej WiewióryPyszny i delikatny w smaku koktajl bananowy, dla wszystkich którzy lubię babany. Koktajl bananowy Składniki: - 3 dojrzałe banany - 400 ml jogurtu naturalnego - 1 łyżka miodu Przygotowanie: Banany obieramy, kroimy na kawałki, wkładamy do blendera. Dodajemy miór i mleko. Wszystko razem miksujemy i podajemy. Życzę smacznego
Kulinarne życiejogurtem i owocami na pewno większość zna, ale takie śniadanie jest przepyszne i można jeść często. Owocowe musli Składniki: - 4 szklanki soku Tymbark multiwitamina - musli - 400 ml jogurtu naturalnego - banan - kilka winogron - kaki Przygotowanie: Do wysokiej szklanki lub miseczki wsypujemy dwie łyżki musli, zalewamy dwoma łyżkami jogurtu naturalnego. Dodajemy pokrojonego na połówki banana i zasypujemy musli. Ponownie zalewamy dwoma łyżkami
Kulinarne życie