minut a pieczenia 40, zatem do dzieła! Składniki: 200 g mąki pszennej 60 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 ml oleju roślinnego/lub 120 g rozpuszczonego masła roślinnego 1 średni banan 150 g cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 400-500 g owoców 100 g suszonej aronii Przygotowanie: Olej, banana i 120 g cukru utrzeć na gładką masę, dodać
greenscarfPora na pyszne śniadanie! ;-))) Idealny posiłek potreningowy. Szybko doda nam energii, smakuje obłędnie i ma w sobie to co biegacze kochają najbardziej: banan i masło orzechowe (u mnie z nerkowców) ;-) Smoothie bananowe z masłem z nerkowców! SKŁADNIKI: - 1 banan - 1 łyżka masła z nerkowców - 1/2 łyżeczki kakao W/w zmiksuj. Wlej do miseczki dodaj płatki crunch i maliny! Gotowe! Kto chętny
SMYKWKUCHNIpoliż potem zamocz” Składniki na około 20 szt. gotowych ciastek: 170 g mąki pszennej 50 g mąki pszennej razowej 50 ml oleju roślinnego 100 g brązowego cukru 1 banan pół łyżeczki sody oczyszczonej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżeczki kakao Przygotowanie ciasta: Olej, cukier i banana zblendować na gładka masę, połączyć z resztą składników, zagnieść gładkie ciasto. Ciasto
greenscarfpołączyć w cieście. Sprawdźcie sami czy jest to udany mariaż smaków! Do przygotowania ciasta dyniowego z figami potrzebujemy: – 400 g pure z dyni (u mnie Hokkaido) – 1 banan (ok 100g) – 1 kubek mleka bez laktozy (migdałowe) – 4 świeże figi – 1 cukier waniliowy – 2 płaskie łyżki cukru – opakowanie proszku do pieczenia – 1/3 filiżanki(...)oleju słonecznikowego – 250-260 g mąki bezglutenowej (Schaer) W sporej misce umieszczamy pure z dyni, banana oraz mleko i całość miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Dodajemy olej, cukier waniliowy, cukier i mieszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, porcjami dosypujemy do ciasta i mieszamy łyżką. Przenosimy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i na końcu „wciskamy
Szybko Tanio Smaczniesezon na te cudowne owoce, możemy bez obaw sięgnąć po te mrożone. Lekki Truskawkowy Koktajl Składniki: 250 g Truskawek Mrożonych lub Świeżych 1 Świeży Banan 1/2 łyżeczki miodu szklanka mleka 0 % lub jogurtu naturalnego 0% Sposób przygotowania: Truskawki rozmrażamy. Wrzucamy do wysokiego naczynia. Banana kroimy w kawałki dodajemy do truskawek. Dodajemy miód Całość zalewamy
Gotowanie Patkiszklanki mąki tortowej, 1 szklanka drobnych płatków owsianych, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, 1 szklanka potłuczonych orzechów włoskich, 7 dojrzałych bananów, tłuszcz do formy, wiórki kokosowe do formy. Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami na gładką masę. Następnie wsypać mąkę, płatki owsiane, sodę, proszek do pieczenia, orzechy i kawę oraz wrzucić(...)pogniecione widelcem banany. Wymieszać dokładnie składniki i przelać do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Dla pewności sprowadzić patyczkiem suchość ciasta
Tradycyjna Kuchniapucharkiem. Zapraszam Was na mój krówkowy "pudding" ryżowym. Słodko, prosto... czy czasem trzeba czegoś więcej? Składniki: 1 szklanka mleka 3/4 szklanki płatków ryżowych 3 krówki mleczne (cukierki) 1/2 średniego banana Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka. Krówki obieramy z papierków i tniemy na małe kawałki, dodajemy do mleka. Garnek stawiamy na małym gazie, gotujemy często mieszając(...)około 4 minuty, mieszając co jakiś czas. Garnek zdejmujemy z ognia i zostawiamy na chwilę, do lekkiego przestygnięcia. Ciepły ryżowy "pudding" krówkowy przekładamy do ulubionego pucharka * . Na wierzch układamy banana pokrojonego w plastry. Podajemy. * pucharek równie dobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno Smacznego
Słodkie okruszki225g-mąki pszennej 150g-cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 1 jajko 120 ml oleju 120 ml jogurtu naturalnego cukier waniliowy 2 bardzo dojrzałe banany-(nawet z brązową skórką-bo wtedy są bardzo aromatyczne i słodkie) 100g czekolady(jedna tabliczka) PRZYGOTOWANIE: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki,czyli: mąkę,cukry,sodę,proszek do pieczenia(...)sól,posiekaną drobno nożem czekoladę, W drugiej misce mieszamy mokre składniki,czyli: olej,jogurt,jajko,i rozgniecione widelcem banany, Następnie wszystko mieszamy razem i gotowe-prawda ,że proste? napełniamy nasze foremki do babeczek ok-3/4 naszym ciastem(czyli niepełne) i pieczemy PIECZENIE: Pieczemy ok 20 min w temperaturze 170 stopni i koniecznie z termoobiegiem-bo dzięki termoobiegowi pięknie urosną
Swojskie jedzonkołyżki łupin babki jajowatej lub babki płesznik 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 10 szt. suszonych daktyli, wcześniej namoczonych 300 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 banan (pokrojony w plastry) Przygotowanie: Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować olejem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem(...)zblendować razem z mlekiem kokosowym. Dodać do mąki i wymieszać. Następnie dodać ekstrakt waniliowy i roztopioną czekoladę, ponownie wymieszać. Połowę masy przełożyć do tortownicy. Na niej ułożyć plastry banana, przykryć resztą masy, wyrównać i wstawić do piekarnika na 35 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać. Po 5 minutach wyciągnąć formę z ciastem i pozostawić
Domowa Cookierenka Agiinne napoje. Ja, powiem szczerze nigdy nie praktykowałam takiego śniadaniowego sposobu :) Aż tu jednego razu spróbowałam, w końcu co mi szkodzi :D Koktajl przygotowałam na bazie wody kokosowej, słodkiego banana oraz suszonych daktyli, a kwintesencją smaku było surowe kakao :) Później niestety musiałam dosypać troszkę zwykłego, ciemnego, gorzkiego kakao, ze względu na to, że to kruszone całkowicie się nie rozdrobniło(...)lubi czekolady? :D Plusem jest także to, że możecie je zabrać ze sobą i popijać w drodze do pracy, szkoły, uczelni itd. :) Składniki: woda kokosowa - 500 ml banan - 1 szt. (120 g) daktyle suszone - 5 szt. (25 g) surowe kakao Bio Planet - 2 łyżki (20 g) (dostępne np. TUTAJ ) Przygotowanie: wszystkie składniki zblendować/zmiksować na gładką konsystencję. UWAGA! Jeżeli
Zdrowie na języku :Ppszennej 200 g brązowego cukru pół łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli i pieprzu po poł łyżeczki: cynamonu, gałki muszkatołowej, imbiru lub kardamonu 2 banany 240 g puree z dyni 200 g brązowego cukru Krem: https://www.youtube.com/watch?v=q77e0cO7htg około 600 g wegańskiego serka 50 g ksylitolu 50 g płatków ryżowych 200 g masy marcepanowej(...)masła kokosowego Polewa: 150 g gorzkiej czekolady 50 g brązowego cukru 50 g masła kokosowego Przygotowanie ciasta: Utrzeć na gładką masę olej z cukrem i bananami. Mąkę wymieszać z przyprawami, proszkiem do pieczenia i sodą. Połączyć mąkę z masą bananową i puree z dyni. Upiec całe ciasto na raz lub podzielić na części i piec pojedynczo. Jako całość piec około
greenscarfpszennej 150 g mąki pszennej razowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 150-200 g suszonych owoców typu: daktyle, rodzynki, morele, żurawina itp. 150 ml oleju roślinnego 1 banan 50-100 g cukru (najlepiej brązowego) Przygotowanie: Olej utrzeć z cukrem, dodać banana. Powstałą masę połączyć z suchymi składnikami. Z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blalszce wyłożonej
greenscarfPasuje np. na śniadanie a nawet jako posiłek potreningowy, dzięki zawartości węglowodanów i białka. A jakie są Wasze ulubione smaki koktajli? ;) Składniki: 200 ml mleka roślinnego (lub krowiego) 1 banan 1 miarka białka ryżowego czekoladowego Sunwarrior Protein Classic 1 czubata łyżka gęstego mleczka koksowego 2 kostki lodu Przygotowanie: Banan obierz ze skórki i wraz z pozostałymi składnikami przełóż
Zdrowie na języku :Plepsze zdjęcia Składniki: Ciasto: 200 g puree z dyni 120 ml oleju roślinnego (można zastąpić 150 g masłem roślinnym) 200 g cukru (zmieszałam pół na pół z trzcinowym) 2 banany 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 100 ml „maślanki” (płynu jak zostanie po odsączeniu serka dodatkowo zakwaszonego sokiem z cytryny(...)łyżki cukru pudru Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki masła kokosowego (lub innego roślinnego) 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Olej utrzeć na gładką puszystą masę wraz z cukrem Dodać banany i ponownie utrzeć W oddzielnej misce zmiksować „maślankę” z dyniowym puree Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy, na przemian dodawać po trochu masy
greenscarfkremowo-zielony. A to z bananem . Leżał biedy banan samotnie , to żeby mu się nie nudziło zmiksowałam go razem z żółtkiem dla ostrości dodałam kilka kropel octu balsamicznego, sól i pieprz
Eli Gotowanie