Składniki : - serek vitello (twarogowy, naturalny) - 2 galaretki w dowolnych smakach (w mojej wersji agrestowa i cytrynowa) - herbatniki - 1 banan Przygotowanie : 1. Nałożyć na spód tortownicy herbatniki. 2. Rozpuścić 1 galaretkę w 500 ml zagotowanej wody i odczekać około 2 godziny aż trochę stężeje, a następnie wymieszać ją z serkiem vitello. 3. Tak przygotowaną masę zostawić na jakiś czas aż trochę zgęstnieje, po czym zalać nią herbatnki i włożyć do lodówki. 4. Kiedy już sernik będzie tw... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...