foliowego, soli mineralnych: wapnia, magnezu, potasu, żelaza, antyoksydantów: luteoliny i apigeniny, chlorofilu. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki pestek z dyni 1 jabłko 1 banan 1/2 pęczka zielonej pietruszki Przygotowanie: Kaszę jaglaną dobrze płuczemy, zalewamy 1 i 1/2 szklanki wody, gotujemy na małym ogniu do czasu wchłonięcia przez kaszę całej wody. Do gorącej kaszy(...)dodajemy olej kokosowy. W osobnym naczyniu blendujemy banan, jabłko i zieloną pietruszkę - obrywamy listki albo zlecamy to dziecku :) U Nas tą czynność wykonuje Szkrabina, dodajemy do kaszy. Pestki dyni mielimy i dodajemy. Można zamiast mielenia zblendować je z owocami i pietruszką. Teraz możemy wszystko wymieszać i gotowe, inną opcją jest zblendowanie wszystkiego na gładko. Powstanie wtedy jaglany pietruszkowy budyń
Szkrab Je Samkiedy nie zawsze mam więcej czasu i muszę coś na szybko przełknąć. Z tych samych składników można przyrządzić oczywiście mniej płynną wersje, którą również polecam → JAGLANKA CZEKOLADOWO ORZECHOWA Z BANANEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1 porcję: -1 banan -60 g płatków jaglanych lub innych (suche) -2 łyżki masła orzechowego -50 g twarogu chudego -woda ok. szklanki Przygotowanie: Wszystkie składniki
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki na dwa podwójne gofry: 2 banany 2 jajka 4 łyżki mąki jaglanej 4 łyżki mąki arachidowej lub dowolnych zmielonych orzechów olej kokosowy do posmarowania gofrownicy Przygotowanie: Gofrownicę nagrzewamy. Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gładki krem. Dodajemy mąkę jaglaną i orzechową, ponownie miksujemy. Nagrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Nakładamy połowę ciasta i zapiekamy około 12/13
Szkrab Je Samsoku z pomarańczy 1 czubata łyżeczka masła orzechowego z nasionami konopi (Profusion - Eko Hurtownia) 2 kostki surowej czekolady o smaku pomarańczowym (Pana Chocolate - Eko Hurtownia) szczypta cynamonu dodatki: banan, kuleczki owsiane o smaku banana i czekolady (Made Good - Eko Hurtownia), kostka surowej czekolady o smaku pomarańczowym (Pana Chocolate - Eko Hurtownia) Przygotowanie: Do rondelka wsyp płatki, cynamon, zalej napojem kokosowym
Zdrowie na języku :Plodów ❤ Koktajl, który przygotowałam odznacza się dość sporą dawką słodyczą, ale tylko i wyłącznie tą pochodzącą z owoców i słodzika z odżywki białkowej. Mango nadało pysznego, oryginalnego smaku. Banan wpłynął na konsystencje, która stała się niesamowicie kremowa. Białko roślinne wzbogaciło koktajl w cenne proteiny i nadało kakaowej, trochę karmelowej nutki. Składniki: 150 ml wody kokosowej 150 ml wody(...)miarka (20 g) białka wegańskiego Plantforce o smaku czekoladowym (Siła Roślin) 1 średni banan 1/2 małego mango mrożonego 1 łyżeczki proszku maca Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką konsystencje
Zdrowie na języku :PSkładniki na 2 porcje: wiórki kokosowe pozostałe po zrobieniu mleka kokosowego z tego przepisu 2 łyżki lnu garść daktyli mrożone lub świeże maliny lub inne owoce 1 banan 1/2 szklanki wrzątku Przygotowanie: Len mielimy. Dodajemy do lnu daktyle i zalewamy 1/2 szklanki wrzątku, mieszamy i odstawiamy na około 10 minut. Len z daktykami oraz banan dodajemy
Szkrab Je SamSkładniki na około 10 szt: - 2 jajka - 1/2 szklanki mąki arachidowe lub z mielonych orzechów arachidowych - 1 mały banan lub pół dużego - 1 jabłko Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana, miksujemy na gładko. Dodajemy mąkę arachidowa, miksujemy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy i mieszamy łyżką. Ciasto wkładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Szkrab Je SamSkładniki na około 9 muffinek: 2 jajka 1 banan 1/2 szklanki mąki jaglanej 3 łyżki karobu garść rodzynek Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy banan pokrojony na kawałki i miksujemy mikserem na gładką masę. Dodajemy karob i mąkę jaglaną, ponownie miksujemy. Dodajemy rodzynki, mieszamy łyżką. Nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni (góra-dół) Pieczemy 20 minut
Szkrab Je Sampłatkami jaglanymi, twarogiem posyłam kokosem i takim sposobem stworzyłam pełnowartościowy posiłek. Polecam wykonać taki smakołyk dzieciaczkom. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2 porcję: -2 większe marchewki -1 banan -1 jabłko -120 g płatków jaglanych lub innych -30 g wiórków kokosowych -150 g twarogu -ok. pół szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Marchew, jabłko i banana obieramy. Kroimy
Zdrowie i pysznie na talerzuskładniki miksujemy i gotowe! Idealna propozycja na Tłusty Czwartek dla osób zapracowanych, którzy nie mają czasu na tradycyjne pączki. A zawsze to domowe i wiemy co jemy 😉 Składniki: 3 banany 250 g serka mascarpone 1 jajko 1,5 szklanki mąki 1 łyżka wódki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego dropsy czekoladowe cukier puder z cynamonem do posypania(...)olej do smażenia Wykonanie: Banany obieramy ze skórki i blendujemy na gładkie puree. Mieszamy (najlepiej mikserem) z jajkiem, wódką i serkiem mascarpone. Dodajemy cukier waniliowy oraz przesianą przez sito mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na gładką masę. Ciasto nabieramy łyżką i wrzucamy na rozgrzany olej, pomagając sobie drugą łyżeczką. Nie przejmujcie się kształtem 😉 Smażymy z obu stron
Kuchnia MagdaLenytroszku - nie zaszkodzi. (Oczywiście najpierw trzeba obserwować dziecko czy nie ma żadnych objawów alergii.) Wracając do placuszków... Naprawdę są przepyszne i kuszą już podczas smażenia. W smaku wyczuwa się banana i orzechowy posmak. Idealnie także sprawdzą się w przypadku osób będących na diecie wegańskiej. Koniecznie spróbujcie! (około 9 sztuk) 1/2 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki mleka (w wersji wegańskiej(...)mleko roślinne) 1/2 banana 2-3 łyżki masła orzechowego (płaskie) Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Di gotujepracę przewodu pokarmowego. Ponadto zawartość wapnia, fosforu, żelaza, cynku i magnezu korzystnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Polecam. (około 9 sztuk) 1,5 banana (*) 6 łyżek mleka kokosowego 3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie) 3 łyżki mąki lnianej (płaskie) 2 łyżki mąki kukurydzianej (płaskie) Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki umieścić w misce(...)spłaszczać. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Najlepiej, aby banany były bardziej dojrzałe, dzięki czemu nadadzą placuszkom słodkiego smaku i tym samym dosładzanie ciasta będzie zbędne. U mnie placuszki zawsze wychodzą dość słodkie. Mleko kokosowe , mąka lniana i olej kokosowy
Di gotujeinny składnik, a poza tym przyczyniają się łatwego "usuwania resztek" różnych produktów, w tym świeżych warzyw i owoców. Poniższy koktajl jest niezwykle kremowy , a to za sprawą awokado , dojrzałego banana oraz masła migdałowego . Jako fanka zielenizny nieodzownym elementem okazał się w tym przypadku świeży szpinak. Całość smakuje cudownie, a sam koktajl jest niezwykle odżywczy i sycący. Składniki(...)porcje) 1 duży, dojrzały banan (145 g) 1 małe awokado (100 g) 1 łyżka masła migdałowego (Planta Food) 300 ml wody kokosowej 1/3 łyżeczki cynamonu 1 duża garść świeżego szpinaku Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką, bezgrudkową konsystencję
Zdrowie na języku :Ptrue, ad_basket: false, ad_container: 'ceneoaffcontainer157283', ad_formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: true }; Składniki na 4 porcje (szklanki): 3 łyżki siemienia lnianego 2 szklanki wody 4 banany 2 łyżki prawdziwego kakao Przygotowanie: Len zalewamy dwoma szklankami wody, gotujemy na średnim ogniu około 25 minut. Po zdjęciu z gazu przecedzamy. Ostudzony wstawiamy na godzinę do lodówki. Banan kroimy
Szkrab Je SamDaleko na wschodzie, curry oznacza mniej więcej tyle co sos :) Zgodnie z obowiązującą w Indiach modą, jedzone w pojemniku przed komputerem w pracy :) Składniki: - ryż - wiórki kokosowe - zielona soczewica - banan - cebula - koncentrat pomidorowy - chilli - kmin rzymski Wykonanie: Ryż mieszamy z wiórkami kokosowymi, zawijamy w folię aluminiową, robimy dziurki w tak powstałej paczce i gotujemy, najlepiej na parze. Soczewicę gotujemy. Cebulę(...)kroimy w półplasterki i podsmażamy z rozdrobnionym bananem. Dodajemy koncentratu i dolewamy trochę wody. Doprawiamy kminem i chilli wedle uznania oraz mieszamy z soczewicą
Kryzysowa Książka Kucharska