SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-wiśnie Składniki: - 3 dojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan
Wegańska kuchnia orientalnaSuperSmoothie: banan-szpinak-morela-gruszka Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 łyżeczka mielonych orzeszków coli - 1 mrożony banan
Wegańska kuchnia orientalnaSuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-pomarańcza-morela Składniki: - 3 dojrzałe banany - łyżeczka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan
Wegańska kuchnia orientalnaSuperSmoothie: banan-szpinak-gruszka-goji Składniki: - 3 dojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan
Wegańska kuchnia orientalnaSuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-gruszka-kakao Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 łyżka kakao - 1 mrożony banan
Wegańska kuchnia orientalnaSuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle Składniki: - 3 dojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan
Wegańska kuchnia orientalnaSuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-daktyle Dla mnie to smoothie jest zdecydowanym zwycięzcą;) Przepyszne :) Składniki: - 3 dojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan
Wegańska kuchnia orientalnaSuperSmoothie: banan-szpinak-truskawki-borówki Składniki: - 3 dojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan
Wegańska kuchnia orientalnaCzekoladowa owsianka z bananem, czereśniami i masłem orzechowym Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - garść czereśni - 4 suszone daktyle - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka masła orzechowego - 1 łyżeczka kakao - sól himalajska Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać więcej wody(...)koniec dodać posiekane daktyle - Czereśnie umyć, przekroić na pół i wyjąć pestki - Banana posiekać w plasterki - Do owsianki dodać owoce, masło orzechowe, miód i kakao - Wymieszać i przełożyć do miski. Gotowe
Wegańska kuchnia orientalnaOwsianka z bananem, brzoskwinią i rodzynkami Składniki: - 100g płatków owsianych - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - 1 dojrzała, miękka brzoskwinia - 2 łyżki rodzynek - 2 suszone daktyle - 1 łyżeczka miodu - 4 połówki orzechów pecan - ¼ łyżeczki cynamonu - sól himalajska Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać więcej wody(...)koniec dodać posiekane daktyle, rodzynki, kawałki orzechów pecan i cynamon - Banana pokroić w plasterki - Jabłko pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę - Z brzoskwini usunąć pestkę, pokroić w kostkę - Do owsianki dodać owoce i miód; wymieszać, przełożyć do miski. Gotowe
Wegańska kuchnia orientalnaSuperSmoothie: banan-szpinak-malina-daktyle Składniki: - 3 dojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan
Wegańska kuchnia orientalnaKakaowa owsianka z bananem, czereśniami i migdałami Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 1 łyżeczka kakao - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - ¼ łyżeczki cynamonu - miseczka czereśni(...)łyżeczka suszonej żurawiny - 6 migdałów - 1 łyżeczka miodu Wykonanie: - Płatki wsypać na wrzątek, dodać sól i cynamon, gotować przez 8 minut - Pod koniec gotowania dodać żurawinę i pokruszone migdały - Banana pokroić w plasterki; czereśnie na pół, wyjąć pestki - Do owsianki dodać kakao i miód, wymieszać - Dodać owoce, ponownie wymieszać i przełożyć do miseczki. Gotowe
Wegańska kuchnia orientalnaJaglanka z bananem, borówkami i rodzynkami Składniki: - 100g płatków kaszy jaglanej - ¼ łyżeczki cynamonu - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - sól himalajska - garść borówek(...)łyżeczka miodu Wykonanie: - Kaszę podprażyć w garnku z grubym dnem - Następnie dodać wodę, sól i cynamon; gotować przez 15 minut - Pod koniec gotowania dodać rodzynki i pokruszone migdały - Banana pokroić w plasterki, borówki przepłukać na sitku - Do owsianki dodać owoce i miód, wymieszać i przełożyć do miseczki. Gotowe
Wegańska kuchnia orientalnasobą na wynos z domu, podzielę się nim z Wami jednak jutro, a dzisiaj mam przepis na wegańskie i bezglutenowe placki bananowe. Przed wyjazdem trzeba było "zutylizować" baaardzo dojrzałe banany wiec usmażyłam rodzicom na kolacje placki bananowe :) Taka ze mnie dobra córa :D Bardzo im smakowały wiec pomyślalam, że warto podzielić się przepisem. Nadadzą się nie tylko na kolacje(...)inny posiłek - śniadanie, obiad, czy nawet II śniadanie - weź je ze sobą do szkoły/pracy! :) 2 porcje, 8 średnich placków ~3 bardzo dojrzałe banany (ok. 300g) ~100ml mleka roślinnego ~100g mąki bezglutenowej - u mnie kukurydziana ~łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia ~łyżka słodu kukurydzianego biolada.pl ~3 łyżki mieszanki ziaren "Migdałowy Przylądek" Ziarenkowo olej
breakfast of dreamsczarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem(...)Koktajl z jeżyn na maślance Lemoniada arbuzowa, arbuzada Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Orzeźwiająca sałatka z arbuza z sałatą lodową i malinami Owsianka na mleku z bananem i malinami Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zielone babeczki z pecorino Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą
Moja smaczna kuchnia