łyżki oliwy na każdego pomidora. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 140 stopni z włączonym termoobiegiem. Faszerowane pomidory zapiekałem przez 20 minut. Podałem z wcześniej przygotowanym sosem oliwkowo - jogurtowym oraz świeżą bagietką. Udekorowałem listkami natki pietruszki
Wyprawy kulinarnepozostawiając jedynie niewielką jej ilość do dekoracji potrawy. Pozostałą część kolendry dodałem do lecza i całość wymieszałem. Po nałożeniu dania na talerze całość udekorowałem świeżą natką kolendry. Podałem z bagietką w towarzystwie białego wina
Wyprawy kulinarnenatki kolendry, po jej posiekaniu. Danie wyłożyłem na talerze, udekorowałem łodygą selera naciowego wraz z liśćmi oraz pokruszonym kozim serkiem. Podałem z chlebkiem pita, choć świetnie sprawdzi się również bagietka
Wyprawy kulinarnedrobno posiekany - może być przeciśnięty przez praskę, ząbek czosnku, odstawiłem na minutę, po czym wylałem oliwę na sałatkę. Jako dodatek do sałatki świetnie nadaje się białe puszyste pieczywo - jak bagietka oraz białe lekkie wino
Wyprawy kulinarneDzisiaj bardzo ostro i wybornie do czerwonego wina idealne. Moje ulubione krewetki :) Danie możemy podawać jako przystawka z bagietką i masełkiem czosnkowym albo jako danie główne. Czego chcieć więcej? Składniki: 0,5 kg całych krewetek 3 ząbki czosnku 1 cebula szalotka puszka pomidorów pokrojonych pęczek pietruszki pęczek szczypiorku 1 papryka 1 marchewka 1 por puszka
Niezły Młynekwykonanie jest bardzo pracochłonne. Oczywiście smak rekompensuje wszystko ale zdecydowanie nie polecam osobą, które chcą coś an szybko przygotować w kuchni. Nie byłam zwolennikiem pieczywa francuskiego; rogalików bagietek itp. do puki pierwszy raz nie zjadłam go w Paryżu. Nic co do tej pory jadłam w Polsce nie umywało się do tego smaku. Drożdżówki czy rogale, które można kupić
ciastkarnia na kruchym spodzieblenderem, a następnie powoli dodajemy resztę bazy. Doprawiamy i ponownie miksujemy. Nasza zupa krem z dyni wychodzi dość ostra i intensywna w smaku :) Podajemy z kleksem śmietany i upieczoną bagietką. Smacznego
Kolizje Smakówsię kupić małe cebulki to wówczas dodajemy je zdecydowanie w całości. Gotujemy wszystko razem około 5 minut, aby smaki się połączyły. Danie jest gotowe. Możemy podać je z gorącą bagietkę, ziemniakami, ryżem lub jak my z pyzami. Smacznego
Kolizje Smakówrozmarynem , od której przejmują delikatny aromat. Następnie gotowe szparagi obficie posypujemy parmezanem, którego słony smak bardzo dobrze komponuje się z tymi warzywami. Do tego lampka białego wina i bagietka, którą będziemy wybierać oliwę rozmarynową z talerza - tak powstaje banalnie prosty ale niebanalny w smaku posiłek:) Grillowane szparagi z parmezanem i oliwą rozmarynową przepis z książki Zdrowa kuchnia prosto
Chilli Czosnek i Oliwasię ok. 30 min. więc macie wtedy dość czasu, aby naszykować ulubione dodatki. Tapenady z poniższego przepisu wychodzi nieco więcej, niż trzeba na jeden placek. Posmarowałam więc nią kromki bagietki, udekorowałam rukolą i papryką i miałam szybkie crostini :) Przy okazji testowania przepisu na cocę poznałam bardzo dobrą metodę pieczenia placka drożdżowego. Sekret tkwi w bardzo mocnym nagrzaniu piekarnika
Chilli Czosnek i Oliwakostkę kozim serem i przykrywamy pokrywą na 3-4 minuty aż białko się zetnie. Przed podaniem doprawiamy jeszcze odrobiną pieprzu i soli, możemy posypać świeżą bazylią. Podajemy z chrupiącą bagietką lub, tak jak u mnie, chlebem razowym. Idealny początek dnia, smacznego
Mango PapajaMasło czosnkowe jest idealnym dodatkiem do ciepłych bułeczek, chrupiącej bagietki czy grillowanego chleba tostowego. Połączenie wyłącznie naturalnych składników owocuje niezwykłym smakiem i aromatem . Składniki - kostka masła - 4 ząbki czosnku - sól Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną
Świat Smakumnie. raki 10 sztuk (dokładnie mięso i skorupki z odwłoków) litr bulionu warzywnego (z kostki) żółtko szczypta gałki muszkatołowej, pieprzu 2 łyżki masła 3 łyżki jogurtu maturalnego mini bagietki (do podania) Raki ugotowałam w bulionie. Wyjęłam. Wystudziłam. Wyskubałam mięso z odwłoków. O szczypcach nawet nie myślałam, od razu je wyrzuciłam. Skorupki rozdrobniłam na tyle, na ile udało mi się
bastalenapieczywa z ciasta francuskiego w kształcie rogalika, tradycyjne są bez nadzienia w środku. Oryginalne Croissanty pierwszy raz jadłam w Paryżu wiele lat temu, podawali nam je na śniadanie obok bagietek. Doskonale smakowały z konfiturami, ale bez dodatków, miały również wyśmienity smak. Moje Croissanty przygotowałam 2 blatów gotowego ciasta francuskiego. Potrzebujemy do ich przygotowania jeszcze żółtko roztrzepane z łyżeczką zimnej wody
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoctem balsamicznym, czarnym pieprzem. Ser pleśniowy, czy też kozi doskonale smakuje z truskawkami. A ja lubię bruschettę , tzn. grzanki . Całość można połączyć na podpieczonej kromce chleba, czy też podpieczonej bagietce, kromce ciabatty. Bruschetta z truskawkami i balsamico to świetny pomysł na oryginalne grzanki / zapiekanki. Doskonale się nadadzą na imprezę, jak i domową przekąskę dla singla. Bruschetta z truskawkami jest bardzo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię