gałązkami świeżego rozmarynu i grillujemy z obu stron. Grillowany camembert podajemy zaraz po usmażeniu z ciepłymi bakaliami , oraz sosem powstałym podczas ich przygotowywania, mixem sałat, konfiturą figową oraz podsmażoną bagietką. Smacznego. The post Grillowany camembert z bakaliami i konfiturą figową appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięposzło... trzeba było je obrać :D Na maśle podsmażyłam piórka cebuli. Do zeszklonej dodałam przyprawy, podlałam winem i prużyłam do odparowania. Na koniec dodałam raki. Wymieszałam. Całość podałam z bagietkami z masłem. Zabawy co nie miara z nimi miałam. Jednak po wszystkim już mi tak do śmiechu nie było. Z całej kilogramowej tacy, garstka ino ostała. Masakra jakaś! Jak sobie
bastalenasię nie otworzą! Na sam koniec jeszcze odrobinę solimy i pieprzymy do smaku. Gotowe danie wykładamy do naczynia lub podajemy w garnku. Jako dodatek można podać świeża bagietkę. Smacznego
Zainspiruj się kuchniąpopularne w sklepach jak mintaj, morszczuk, miruna, czy dorsz. Ja użyłam mrożonych filetów z miruny, które oczywiście najpierw odmroziłam a potem włożyłam do zupy pomidorowo-cebulowej. Zupa plus bagietka to był wystarczający obiad. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdodałam jogurt i całość zblendowałam. Krem doprawiłam solą do smaku, dodałam gałkę muszkatołową. Łososia podpiekłam w folii ok. 15min. Krem serwowałam z kawałkami pieczonego łososia oprószony zmielonym pieprzem. Bagietka z masłem czosnkowym też jest mile widziana ;) Nie zapomnijcie o banerku ;) Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę. <a href="http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/swiatowe-zupy
bastalenamiędzyczasie można je delikatnie przemieszać. Dodać śmietanę i pietruszkę i chwilę podgrzewać. Potem wrzucić masło i wymieszać, żeby się rozpuściło. Doprawić pieprzem i chilli i podawać na ciepło z bagietką lub ulubionym pieczywem
wyzwania kuchennechrupiących grzankach. Smak dopełniają orzechy pinii. Składniki na 6 grzanek: 250 g świeżego szpinaku duża garść rodzynek 2 ząbki czosnku sól, cukier orzeszki pinii 2 łyżki oliwy 6 kromek bagietki lub ciabatty Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić, aby spęczniały. Czosnek przecisnąć przez praskę, szpinak umyć. Na oliwie podsmażyć krótko czosnek, dorzucić szpinak i odsączone rodzynki. Smażyć całość na małym ogniu
wyzwania kuchennenadal śniegiem straszyć może. Nie zmienia to jednak faktu, że na talerzu wiosna, co prawda pod postacią drobnego, zielonego akcentu jakim jest fasolka szparagowa, ale zawsze to już coś. Bagietki ścięłam z wierzchu, wydrążyłam środek, podpiekłam (okruszki także, wykorzystałam je jako posypkę do fasolki). Kabanosa przekroiłam podłużnie, fasolkę pocięłam na mniejsze kawałki. Bułki napakowałam plastrami kabanosa, fasolkami
bastalenakolejno cukinię z papryką, a po chwili pomidory. Doprawiamy oregano, solą i pieprzem i czekamy aż pomidorowy sos zgęstnieje. Gasimy płomień, dodajemy bób i delikatnie mieszamy. Podajemy z chrupiącą bagietką lekko ostudzone
Moja smaczna kuchniakolorowy pieprz w młynku Przygotowanie: Na talerzu układamy kawałki sera pleśniowego, liście sałat i połówki pomidorków cherry Całość skrapiamy syropem malinowym. Podajemy z chrupiącą bagietką
Moja smaczna kuchniawszystko jak w tradycyjnych zapiekankach tyle, że cała zawartość ukryta jest w środku bułki. Wykonane w kajzerkach ale świetnie sprawdzą się też długie bagietki. U mnie dodatkowo z oliwkami i suszonymi pomidorami, które uwielbiam. Polecam spróbować u siebie Post Nadziane zapiekanki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeDelikatna, gotowana ryba to coś, co świetnie smakuje nawet w upał, a do tego jest ona znacznie zdrowsza niż ta smażona. Do dorsza w sosie pomidorowym najlepiej podać chrupiącą bagietkę, choć równie dobrze możemy ugotować do niego młode ziemniaczki czy ryż. Składniki: 4 filety świeżego dorsza bez skóry (lub innej białej ryby) 500 g krojonych pomidorów z puszki lub passaty
Poezja smakuzmiękną. Przelewamy szparagi zimną wodą. Do usmażonego mięsa dodajemy śmietanę oraz Pesto. Sos dokładnie mieszamy, dodajemy szparagi i po zagotowaniu odstawiamy z ognia. Podajemy od razu z ziemniakami lub bagietką
Mania Gotowaniakoktajlowe pokrojone na połówki. Dwa jajka usmażyłam na sadzono i dodałam do sałatki. Ocet balsamiczny wymieszałam z oliwą z oliwek i skropiłam tym całość. Można jeść z ciepłą bagietką. Ja wpałaszowałam całość bez żadnego pieczywa
Olikowa kuchniaocet balsamiczny Sałatę mieszamy z oliwą z oliwek, octem balsamicznym i sokiem jaki powstanie przy krojeniu mango troszkę dosalamy, układamy kawałki mango, pomidory suszone, oliwki. Podajemy z ciepłą bagietką pełnoziarnistą. Smacznego
SMYKWKUCHNI