opakowanie szpinaku baby granat ser camembert serek kozi masło Wykonanie: Szpinak umyć, osuszyć. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Grilować na suchej patelni. Ser pokroić w plastry. Bagietkę kroić pod skosem w niezbyt grube kromeczki. Każdą kromkę smarować masłem. Na kanapce układać liście szpinaku, plaster cukinii, porcję sera - camembert lub koziego. Całość posypać pestkami granatu. Smacznego
kolorowotorcikowoplastry wędzonego łososia 1/2 awokado 2 listki sałaty masło majonez sok z cytryny świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Bułkę przekroić wzdłuż, a spodnią część posmarować masłem. Na bagietce ułożyć sałatkę, plastry łososia i skropić je sokiem z cytryny i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Na łososiu ułożyć plasterki awokado i na koniec posmarować całość majonezem. Przykryć drugą częścią bułki
Pasja Smakuprzygotowywać elementy moich potraw krok po kroku ;) Na końcu wpisu zamieściłam zatem oryginalny przepis na tradycyjną francuską tapenadę, byście mogli sami spróbować ją zrobić i spróbować, np. na kawałku bagietki. Następnie przygotowałam pomidorki koktajlowe, kuleczki mozzarelli, pokroiłam w kostkę avocado. Do tego kilka plasterków jalapeno ze słoiczka i kapary. Po wierzchu posypałam suszonymi ziołami. Taka oto tarta
Sajkofanka smakubrzmi. Po dłuższej chwili zastanowienia i dokładnej analizie karty dań, każdy z nas wybiera coś dla siebie. W oczekiwaniu na zamówienie kelner serwuje nam bardzo smaczne kanapeczki - kawałki bagietki z sałatką śledziową, ułożoną na liściu sałaty. Po pierwszym kęsie kubki smakowe zaczynają już dobrze pracować i domagają się więcej ;) Nie tylko małe przekąski umilają oczekiwanie. W bałkański nastrój wprowadza ludowa
Sajkofanka smakuPożywna, rozgrzewająca i bardzo smaczna zupa. Idealnie rozgrzewa w zimne jesienno zimowe dni. Do zupy możemy podać pieczoną bagietkę, rogaliki solanki lub po prostu świeżą pachnącą bułeczkę. Ale solo też jest smaczna. Garnek firmy Neoflam po prostu jest rewelacyjny. Cebulka szkliła się równomiernie, mięso nie przywierało. Jak podpiekałam nie musiałam stać i cały czas mieszać. Na prawdę warto zainwestować
Ala piecze i gotujemożna przygotować elegancką przekąskę do wina i podać np. na Sylwestra, bardzo będzie też pasować jako przekąska na wytworną kolację dla gości, podana w formie tartinek czy tylko na bagietce. Często przygotowuję ten pasztecik w różnej postaci, tym razem przygotowałam Pâté z drobiowych wątróbek w kilku mniejszych miseczkach, aby każdy z nas miał swoją porcję. Pâté w odróżnieniu od polskiego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfolię aluminiową, na powierzchni układamy morele i zawijamy roladkę w folię, końce folii skręcamy tworząc baton / cukierek. Pasztet schładzałam przez kilka godzin w lodówce. Można go zwyczajnie rozsmarować na bagietce, chałce, grzance, ale można go też podać w wykwintny sposób pokrojony w plastry. Pasztet z wątróbek z morelami podałam z domową chałką. Smacznego! The post Pasztet z wątróbek z morelami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszklanką rosołu, dodajemy 2 pieczarki pokrojone w plastry, dodajemy śmietanę. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 10 minut aż gołąbki będą miękkie. Posypujemy natką pietruszki. Gołąbki podajemy ze świeżą bagietką. The post Gołąbki z kaszą jaglaną, pieczarkami, marchewką na oleju rzepakowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępomidorki, lekko mieszamy. Piersi pieczemy kolejne 60minut (jeśli mamy możliwość przy ostatnich 10minutach zmienamy program na funkcję- pieczenie od góry). Dodatki komponujemy wedle uznania. Do kaczki pasuje zarówno chrupka bagietka jak i ryż, czy pieczone ziemniaki! Smacznego! (; Po upływie tego czasu kaczka będzie jeszcze lekko różowa w środku, ale taki stopień wypieczenia jest na ogół najbardziej preferowany. Jeśli jednak
Symfonia SmakówNatkę pietruszki siekamy drobno, wrzucamy do zupy. Krem zestawiamy z ognia, wyjmujemy goździki. Zupę doprawiamy wedle uznania, ozdabiamy natką pietruszki, ulubionymi ziołami lub kukurydzą. Do zupy pasuje świeża, chrupiąca bagietka, ale i bez dodatku pieczywa jest bardzo syta. Smacznego rozgrzewania! (; (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src
Symfonia SmakówDodatkowo Kiełki rzodkiewki (lub inne, ulubione) Szynka prosciutto (podsmażona na patelni lub surowa) ew. smażony boczek Grzanka (rozgrzewamy patelnie z odrobiną oliwy z wytłoczyn, wkładamy pokrojoną w plastry bagietkę, chleb, bułkę i z dwóch stron smażymy do uzyskania złotego koloru i chrupkiej konsystencji). Tak przygotowane poszczególne składniki naszego dania możemy ułożyć na talerzu według własnej fantazji i mile zaskoczyć
Symfonia Smakówsmazymy ja przez chwile az sie zezloci. Nastepnie dorzucamy reszte warzyw, oliwki i posiekana bazylie. Doprawiamy sola i pieprzem. Mieszajac podsmazamy warzywa az zrobia sie miekkie. Podajemy z bagietka. Smacznego
Przysmaki Karolkisoba. Zalac nia kurczaka i odstawic na kilka godzin. Nastepnie nadziewamy na patyczki do szaszlykow przemiennie mieso i cebulke. Szaszlyki delikatnie solimy. Smazymy na patelni grillowej. Szaszlyki podajemy z bagietka i salata. Smacznego
Przysmaki Karolkipiekarnika nagrzanego do 200°C. Po uplywie 30 minut do naczynia dokladamy pokrojone na cwiartki pomidory i posypujemy calosc posiekanym rozmarynem. Pieczemy jeszcze 30 minut. Podajemy gorace np z bagietka. Smacznego
Przysmaki Karolkidusimy aż płyn odparuje. Zalewamy zupę bulionem i gotujemy na wolnym ogniu aż cebula całkiem zmięknie. Doprawiamy tymiankiem, sola i pieprzem. W miedzy czasie przygotowujemy grzankę. Ja użyłam bagietkę, którą podpiekłam w piekarniku i natarłam czosnkiem. Zupę nalewamy do żaroodpornych miseczek. Na gorze umieszczamy przygotowana grzankę czosnkowa i posypujemy ja serem. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy chwile
Przysmaki Karolki