babki - 8724 przepisów (strona:67/582)

śledzie po kaszubsku 193

W moim domu tradycyjny przepis na śledzie po kaszubsku to niekwestionowany lider wśród wszystkich przepisów na śledzie . Połączenie słonego smaku śledzi ze słodyczą rodzynek i lekko

babka w formie
ciasto orzechowiec 987

Pyszne, warstwowe ciasto na każdą okazję. Orzechowe blaty przełożone kremem budyniowym zwieńczone chrupiącymi orzechami w karmelu. Ciasto pozornie pracochłonne ale tak naprawdę przygotowanie orzechowca nie sprawi

babka w formie
domowa przyprawa do piernika 181

W moim domu świąteczne pierniczki to pozycja obowiązkowa na Boże Narodzenie. Ich smak od lat podkreśla niezwykle aromatyczna domowa przyprawa korzenna. Przygotowuję ją bardzo szybko, w

babka w formie
ciasto słonecznikowiec 854

Ciemne ciasto przełożone kremem kajmakowym z dodatkiem chrupiącego słonecznika w karmelu. Ciasto jest pyszne, słodkie, ale nie przesłodzone. Przepis wydaje się pracochłonny, ale słonecznikowiec to naprawdę

babka w formie
BABKA DYNIOWO - MARCHWIOWA + FIMIK 114

Dzisiaj przepis na babkę dyniowo - marchwiową. Przygotowałam ją z pulpy po wyciśnięciu soku z dyni i marchewki. Babka wyszła pyszna. Polecam przepis.  SKŁADNIKI ;  250 g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 płaska łyżeczka sodki 3 szklanki mąki pszennej 1 flaczarka pulpy po wyciśnięciu soku z dyni i marchewki(...)PRZYGOTOWANIE :  Z kawałka dyni i 2 marchewek wyciskamy sok wyciskarką wolnoobrotową. Sok odkładamy a pulpę po jego wyciśnięciu dodamy do ciasta na babkę.  Masło i cukier ucieramy, następnie dodajemy jajka i chwilę miksujemy. Do ciasta dodajemy wytłoczyny z dyni i marchewki, ponownie ucieramy. Następnie wsypujemy, mąkę, proszek i sodkę. Wszystko dobrze ucieramy.  Formę na babkę smarujemy masłem

Kulinarne Fantazje Marioli
ciasto Michałek 193

Jeśli lubicie warstwowe ciasta przekładane kremem - mam dzisiaj coś dla Was. Ciemny biszkopt nasączony kawą i alkoholem. Do tego dwie warstwy kremu budyniowego z dodatkiem pokruszonych

babka w formie
ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką 194

Przepis na klasyczne, rozpływające się w ustach, ucierane ciasto ze śliwkami i maślaną kruszonką. Puszyste, delikatne i pięknie pachnące. Proste i smaczne, a co najważniejsze - zawsze

babka w formie
Babka budyniowa(szybka) 147

Babka budyniowa to jedno z tych ciast do, których przymierzałam się zrobić tylko nigdy nie było czasu. Jednak ostatnio postanowiłam zrobić krok na przód i w końcu zrobić to popularne ciasto. Powiem wam, że miło się zaskoczyłam. Przygotowanie i zrobienie babki budyniowej nie zajęło dużo czasu. Sama babka jest super pulchna i pyszna. Mąkę zastąpiłam budyniami waniliowymi wiec sam wypiek(...)nabrał niezwykłego smaku i aromatu. Babka budyniowa to doskonałe ciasto na weekend lub gdy chcemy przygotować smaczne i szybkie ciasto do kawki. Mogę śmiało powiedzieć, iż jest to jedno z moich ulubionych ciast, które bardzo często piekę. Doskonale smakuje z kubkiem herbaty lub kawy. Co ważne to ciasto możecie przygotować razem z dziećmi, na pewno chętnie pomogą. Moim zdaniem

Ciasta z tradycjami
Babka majonezowa z kandyzowaną skórką pomarańczową 126

Babka majonezowa, nie tylko na Wielkanoc. U nas pojawiła się z okazji Dnia Ojca, ponieważ mój mąż, a tata naszej córki właśnie wypieki babkowe lubi najbardziej. Dodatkowo aromatyzowana sokiem z pomarańczy i domową skórką pomarańczową kandyzowaną. Przygotowana została na domowym majonezie - nie kupuję gotowych. Lecz jeśli używacie gotowce, to wybierzcie delikatny, który nie jest mocno przyprawiony. Po upieczeniu aromat(...)smak majonezu znika, a babka jest delikatna i wilgotna. Jeśli chcielibyście upiec babkę majonezową bez dodatku skórki kandyzowanej, to wystarczy po prostu ten składnik pominąć, a dodać można cukier waniliowy, skórkę i sok z cytryny lub jakiś aromat. Przepis podstawowy pochodzi ze strony Kwestia Smaku , polecam serdecznie :) Składniki: 4 jajka 2/3 szklanki majonezu  2/3 szklanki cukru 90 g mąki

Kocham..lubię..gotuję..
Tulipan – babka na białkach wg siostry Anastazji 110

Babka na białkach wg siostry Anastazji to coś dla tych, którzy szukają pomysłu na wykorzystanie białek jajek, a bezy już im się znudziły ;) Do upieczenia tej babki wykorzystałam prostokątną foremkę o wymiarach 23x12cm. Tulipan – b The post Tulipan – babka na białkach wg siostry Anastazji appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
makaron z cukinią i boczkiem 239

Pożywne danie, które przygotowuję w kilka chwil. Doskonałe zarówno na szybki, lekki obiad jak i ciepłą kolację. Starta cukinia i słodka śmietana sprawiają, że ta prosta

babka w formie
kruche ciasto ze śliwkami i bezą 445

Przepyszne ciasto, zachwycające smakiem, a jednocześnie łatwe i szybkie do zrobienia - kruchy spód przykryty lekko kwaśną masą śliwkową i delikatną słodką bezą oraz chrupiącymi migdałami. Doskonały

babka w formie
leczo z cukinią i klopsikami 190

Leczo to potrawa, którą bardzo często przygotowuję latem. Pomidory, cebula, papryka i, u nas w domu koniecznie, cukinia. Do tego czasem wędzony boczek, czasem kiełbasa lub

babka w formie
Cukiniowa babka z cytryną i bakaliami 110

Czas Przygotowania : 10 min Czas Pieczenia : 1 h Gotowe w : 1:10 h   Cukinię marynujemy albo kisimy, a dlaczego by nie upiec ciasta? Ja postanowiłama robić babkę z cukini z bakaliami i wspaniale pachnącą cytryną. Składniki 2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 3 jajka 1/2 szkl oleju 1 i 1/3 szkl. cukru(...)formie po czym delikatnie przenosimy na kratę do studzenia. 6 Wszystkie składniki do lukru ucieramy do momentu otrzymania białej konsystencji (ilość soku lub cukru w razie potrzeby możemy zwiększyć). Babkę dekorujemy kiedy jest jeszcze letnia i kroimy ją dopiero kiedy jest całkowicie wystudzona. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
ciasto maślane z porzeczkami i kruszonką 198

Doskonałe ciasto na lato - puszyste, o delikatnym, niezbyt słodkim smaku, z odpowiednią ilością kwaskowych czerwonych porzeczek i rozpływającej się w ustach maślanej kruszonki. Sekretem udanego ciasta

babka w formie