babki - 8724 przepisów (strona:66/582)

dżem morelowy 142

Ostatnio nie szaleję z przygotowywaniem przetworów na zimę, ale przyznaję, że lubię mieć w piwnicy choć trochę, zwłaszcza z owoców. Ze względów praktycznych najczęściej robię dżemy

babka w formie
naleśniki z twarogiem i owocami 154

Urlop trwa, czasu i chęci na rozpieszczanie znacznie więcej... Nie pozostało mi nic innego, jak tylko przygotować dzisiaj "wymarzone" śniadanie. Idealne naleśniki z delikatnym twarożkiem i

babka w formie
ciasto biszkoptowe ze śmietaną i truskawkami 163

Na zakończenie sezonu truskawkowego polecam Wam bardzo pyszne ciasto biszkoptowe połączone z delikatnym kremem ze śmietany i mascarpone oraz galaretką z dużą ilością truskawek. Bardzo łatwe

babka w formie
sałatka z melonem i boczkiem 158

Pyszna sałatka z rukoli, z melonem i chrupiącym boczkiem. proste składniki, proste przygotowanie. Polecam :-) składniki: 50 g rukoli kilka listków świeżej bazylii 1 dojrzały melon 150

babka w formie
sałatka z truskawkami i mozzarellą 157

Lato to czas lekkich sałatek. Polecam Wam dzisiaj przepis na smaczną, aromatyczną sałatkę z rukoli z dodatkiem truskawek i mozzarelli. Posypana prażonymi pestkami słonecznika i doprawiona

babka w formie
ciasto jogurtowe z rabarbarem 186

Jeśli lato, to koniecznie ciasto z rabarbarem. Tym razem, najprostsze chyba, ciasto jogurtowe. Do jego przygotowania nie potrzebujecie nawet miksera, składniki wystarczy wymieszać łyżką. Łatwe, szybkie

babka w formie
Drożdżowa babka z czekoladą 144

Jeżeli kochacie drożdżowe wypieki, to ta babka zdecydowanie Wam zasmakuje. Jest bardzo delikatna, mięciutka i pyszna. U mnie z czekoladą, bo syn uwielbia. Ale można upiec również wersję bez czekolady. W przepisie podaję ilość żółtek od 4 do 6, bo jak wykorzystacie 4, to jest to ilość wystarczająca, ale jak macie więcej, bo np. piekliście bezy, to koniecznie wykorzystajcie(...)dłonie posypać mąką i zetrzeć z nich ciasto pocierając jedną o drugą. Miskę z wyrobionym ciastem przykryć ręcznikiem kuchennym i zostawić na godzinę do pierwszego wyrastania. Formę do babki wysmarować masłem i posypać mąką. Wyrośnięte ciasto mocno uderzyć otwartą dłonią w celu jego odpowietrzenia. Następnie ciasto ponownie krótko zagnieść i rozwałkować na podsypanym mąką blacie kuchennym na duży prostokąt. Prostokąt

Passions hobbies life
ciasto maślane z rabarbarem i kruszonką 142

W sezonie rabarbarowym nie może zabraknąć tego ciasta. Klasyczne ucierane, na maśle, z owocami i kruszonką. Puszyste, delikatne i pięknie pachnące. Proste do wykonania i zawsze

babka w formie
chleb pszenno - żytni na drożdżach 201

Przepis na prosty i smaczny chleb pszenno żytni na drożdżach. Jeśli kusi Was pieczenie chleba, a do tej pory jeszcze się nie odważyliście, zacznijcie od tego

babka w formie
sernik z mlekiem w proszku 223

Zaskakująco puszysty i delikatny, chciałoby się powiedzieć - lekki jak chmurka. Ten sernik po prostu uwielbiamy, więc i Wam polecam do wypróbowania. Po upieczeniu ciasto leciutko opada

babka w formie
jabłecznik ucierany 721

Lekki i puszysty jabłecznik, który zawsze się udaje. Ciasto olejowe przełożone musem jabłkowym i razem z jabłkami pieczone. Pyszne i proste w przygotowaniu. Nie wymaga wielkich

babka w formie
Babka piaskowa cytrynowa 150

Tradycyjna i najprostsza babka piaskowa oprószona cukrem pudrem. Miękka, aromatyczna, puszysta i wilgotna. Czas przygotowania: 1.5 godziny Ilość porcji: >6 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI: 130 g mąki pszennej (1 szklanka) 230 g margaryny 200 g cukru (1 szklanka) 100 g mąki ziemniaczanej (¾ szklanki) 4 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 mała cytryna 1 łyżeczka cukru(...)temperaturze 175 ° C przez 65 minut lub do suchego patyczka. Po zakończeniu pieczenia nie wyciągamy z piekarnika tylko uchylamy drzwi. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Gotowe…Smacznego!!! Artykuł Babka piaskowa cytrynowa pochodzi z serwisu

karolgotuje
Babka wielkanocna z migdałami i czekoladą 146

Prosta i pyszna babka wielkanocna z dużą ilością czekolady i płatkami migdałowymi. Idealna na świąteczny stół. Wilgotna i niezapychająca. Idealnie słodka. Upieczcie. Uda się każdemu. Zapewniam, że będziecie zachwyceni :)   Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 75 ml oleju 20 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny(...)tortowej 2 łyżki płatków migdałowych od HELIO 10 dag polewy i dekoracji mlecznej od HELIO Dodatkowo: masło lub margaryna do posmarowania foremki bułka tarta do oprószenia foremki Wykonanie pysznej babki: 1. Ciasto: Jajka miksujemy z cukrami na puszystą masę, wlewamy olej i dokładnie miksujemy, dodajemy jogurt naturalny i sok z cytryny, ponownie miksujemy. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia

Izabelawkuchni
Prosta i pyszna babka na oleju dwukolorowa 109

Babka to ciasto, które sprawdzi się zawsze, do codziennej kawy, na niedzielne popołudnie czy na świąteczny wielkanocny stół. Ten przepis jest naprawdę klasyczny, prosty i niezwykle smaczny. Polecam, można ją zrobić w całości jasną lub do części dodać kakao i otrzymać babkę czarno-białą. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 20 min   Składniki: (na małą formę o pojemności(...)czas miksując dodaj ekstrakt cytrynowy a następnie wlej cienką strużką olej. Przesiej mąki z proszkiem do pieczenia wprost do miski z masą jajeczną i wymieszaj delikatnie szpatułką. Żeby uzyskać babkę dwukolorową odlej 1/3 ciasta i dodaj do niego kakao. Formę wysmaruj masłem i oprósz mąką. Przelej najpierw jasne ciasto, a potem na górę ciemne, wykonaj wzorki za pomocą patyczka

Słodki Blog
Babka herbaciano-miodowa 110

Babka herbaciano-miodowa idealnie sprawdzi się podczas nadchodzących świąt wielkanocnych. Zresztą możecie ją upiec w dowolnej formie bez żadnej okazji, ponieważ jest naprawdę bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Uwielbiam te mięciutkie oraz nieco wilgotne wnętrze ciasta. Nutę herbaty i miodu możecie wzbogacić o ulubione dodatki. Ja dotychczas dodawałam imbir, aromat waniliowy, cytrynowy bądź pomarańczowy. Tym razem w mojej babce(...)znalazł się miód pomarańczowy. Wyszło pysznie! Babka herbaciano-miodowa - składniki: 1 szklanka mleka (1 szklanka = 250 ml) 2 saszetki/torebki herbaty (mocnej) 150g masła lub margaryny 100g cukru 2 jajka 100g miodu (płynnego) 300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) Opcjonalnie: 1/2 łyżeczka imbiru, kilka kropel aromatu waniliowego, cytrynowego lub pomarańczowego (*) Ponadto do dekoracji: cukier puder, lukier lub polewa czekoladowa

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania