babka wilgotna - 1288 przepisów (strona:29/86)

Babka cytrynowa na białkach 123

jestem zaskoczona, oczywiście pozytywnie. Babkę zrobiłam przez przypadek - zostało mi sporo białek po pączkach i kremie brulee , więc poszukałam przepisu na ich wykorzystanie. Prostszego nie mogłam znaleźć :) Babka wyszła baaardzo smaczna - puszysta, wilgotna i mięciutka o orzeźwiającym cytrynowym smaku. Polecam serdecznie. Składniki: 1 szklanka białek (8 szt.) 1,5 szklanki cukru 3 szklanki przesianej mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)cytryny, wymieszać. 4. Masę przelać do formy wysmarowanej masłem i piec przez ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180° C (na najniższym poziomie).  5. Ostudzoną babkę polać lukrem: cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny/ wodą. Jeśli będzie zbyt gęsty dodać trochę więcej soku/ wody, jeśli zbyt rzadki - dosypać cukru pudru. Na koniec babkę można posypać kandyzowanym cytronem

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto czekoladowo kokosowe 140

Szybkie w przygotowaniu ciasto o smaku czekolady i kokosa. Jest wilgotne i puszyste. Wyglądem przypomina babkę lub ,,zebrę”. 6 jajek 1 i 1/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 1 szklanka oleju 0,5 szklanki wody niegazowanej 0,5 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao 1 łyżka mąki tortowej(...)papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 24 cm. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 40-45 minut (do tzw. suchego patyczka). Ciasto trzymamy pod przykryciem, wtedy jest wilgotne

VioletoweKucharzenie
Babka majonezowa z kakaowym szlaczkiem 152

Kolejna, upieczona w ramach eksperymentu babka. Tym razem zamiast masła, margaryny, czy oleju - dodatek majonezu. Babka okazała się bardzo smaczna i wilgotna, została pochłonięta (zjedzona to zbyt delikatne słowo) z prędkością światła. Więc jeśli cierpicie na nadmiar majonezu, zamiast go zmarnować, proponuję upiec taką właśnie babeczkę :) Babka majonezowa Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Babka kokosowa – lekka Wielkanoc 130

babka, kajmakowy mazurek czy sprawdzony sernik? Co rodzina to inna tradycja, inne ulubione ciasto, inny sprawdzony przepis. Ja zdecydowanie należę do klubu miłośników bab. Prostych, szybkich, wilgotnych, pysznych… dokładnie takich jak dzisiejsza babka kokosowa. Babka kokosowa z FIT lukrem to delikatnie słodkie, mocno kokosowe, puszyste ciasto bez cukru, na bazie mąki orkiszowej z mniejszą zawartością tłuszczu, niż tradycyjne wypieki

Fitsweet.me
Pierniko babka pod gwiazdami 110

Piernik w trochę innym wydaniu bo pod gwiazdami z babką. Piernik jest miękki, delikatny, wilgotny. Polecam z domową polewą. ciasto na gwiazdę: 250 g mąki pszennej 250 g cukru pudru 200 g masła 1 cytryna 50 g smalcu 2 łyżki spirytusu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jaj wielkość M piernik: 1/2 szklanki miodu 1/2 szklanki cukru 50 g masła(...)piekarnika temp 170-175 stopni góra dół i piekę 50 minut. Po upieczeniu zostawiam ją na 10 minut w piekarniku i wyjmuję jeszcze ciepłą na deskę. Zostawiam do przestygnięcia. Babkę dobrze jest upiec dzień wcześniej Piernik: Na patelni rozpuszczam miód, cukier, masło i smalec, dodaję przyprawę do piernika. Wlewam śmietanę i zagotowuję. Odstawiam do przestygnięcia. Wbijam żółtka, mieszam, dodaję przesianą

wesoła kuchnia
Babka piaskowa 210

przepisami mojej Mamy i tak natrafiłam na list od babci do Mamy a w nim przepis na tą babkę. Pomyślałam, że muszę wypróbować i jest super. Babka jest delikatna, puszysta i wilgotna. Po prostu jest pyszna. Jedynie co dostrzegam jak dla mnie jest troszkę za słodka, ale wiem, że ja często oceniam, że coś jest za słodkie, a większości takie(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/babka-piaskowa/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('6de461dbc8bc72cb50bfdc04706e63ed').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: babka piaskowa babka babka piaskowa mokra babka piaskowa mokra przepis mikser kulinarny babka piaskowa porady dotyczące pieczenia babek przepis na babkę piaskową z proszkiem do pieczenia przepis na mokrą babkę piaskową puszysta babka

dom-agi.pl
Babka pomarańczowa 134

Świetna! Jest zadziwiająco wilgotna - utrzymuje świeżość przez kilka dni, a do tego ten pomarańczowy aromat...! W związku z tym, że mój kochany mąż najchętniej jadłby tylko ciasta z masą kajmakową lub babki dziś wpis z kolejną babką. Może sprawdzić się na święta, ale także do codziennej kawki czy herbatki. Gorąco polecam! Dla kogo: dla kochających cytrusy dla szukających ciasta długo

Mania Wypiekania
Wielkanocna Babka z Budyniem i Konfiturą Wiśniową 191

Wielkanocna Babka z Budyniem i Konfiturą Wiśniową – Dzisiaj zapraszam na pyszną babkę z nadzieniem budyniowym i wiśniami. Jest bardzo smaczna, wilgotna i aromatyczna. Łączy w sobie wiele smaków. Goście którzy próbowali babkę sądzili, że to babka drożdżowa. Ładnie wygląda i jest ciekawa, troszkę inna niż typowe babki wielkanocne. Zniknęła u mnie błyskawicznie. Powstała przy współpracy z marką Diamant. Polecam! Zapraszam

Mała Cukierenka
Prosta babka na kisielach malinowych 2305

Babka niezwykle prosta w przygotowaniu, do tego smaczna, wilgotna i niesamowicie pachnąca. Do jej przygotowania wykorzystałam stary przepis mojej mamy na babkę na kisielach cytrynowych. Składniki: 130 g mąki pszennej (1 szklanka), 150 g cukru (niepełna szklanka), 5 jajek, margaryna do pieczenia (250 g), 5 kisieli o smaku malinowym ( bez cukru), 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, dowolna

Nie tylko w kuchni
Babka czekoladowa 2128

Babka czekoladowa to klasyczne ciasto ucierane z dodatkiem czekolady. Dzięki udekorowaniu polewą czekoladową, jest nie tylko bardziej wilgotna, ale też podwójnie czekoladowa w smaku. Babkę można upiec w formie z kominem o pojemności około 1,5l (wysokości około 10cm, szerokości 22cm) . Babka czekoladowa Składniki: 250g mąki pszennej 150g cukru pudru 150g masła 100g gorzkiej czekolady 4 jajka 2 łyżki kakao

Smakołyki Bereniki
Babka orzechowa z rodzynkami 147

Fresano. Firma Fresano to producent żywności ekologicznej, która zajmuje się handlem hurtowym produktów rolnictwa ekologicznego. Produkty można kupić między innymi w sklepie internetowym Akademia Witalności . Babka ma bardzo charakterystyczny smak oraz jest wilgotna i puszysta. Polecam do popołudniowej kawki a także śmiało może zagościć na świątecznym stole. Do podania babki wykorzystałam Paterę z sercami z sklepu internetowego Koronkowa Filiżanka . Robiąc

Ala piecze i gotuje
CIASTO BUDYNIOWE ZE ŚLIWKAMI 269

Ciasto ze śmietankowym proszkiem budyniowym oraz śliwkami i kruszonką. Bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które smakuje świetnie prawie z każdymi owocami, nie tylko ze śliwkami. Mięciutkie i wilgotne, w konsystencji trochę przypomina babkę piaskową, a w połączeniu z owocami i kruszonką smakuje znakomicie. Proszek budyniowy nadaje mu też intensywnego koloru. Ciasto jest na tyle uniwersalne, że pasuje zarówno

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO BUDYNIOWE ZE ŚLIWKAMI 269

Ciasto ze śmietankowym proszkiem budyniowym oraz śliwkami i kruszonką. Bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które smakuje świetnie prawie z każdymi owocami, nie tylko ze śliwkami. Mięciutkie i wilgotne, w konsystencji trochę przypomina babkę piaskową, a w połączeniu z owocami i kruszonką smakuje znakomicie. Proszek budyniowy nadaje mu też intensywnego koloru. Ciasto jest na tyle uniwersalne, że pasuje zarówno

Kuchnia MagdaLeny
Babka piaskowa budyniowo biszkoptowa 419

babki wygląd. Jest to zasługa odpowiedniego przygotowania formy do wypieku. Ale, jak już napisałam powyżej, na razie musicie się uzbroić w cierpliwość, a smak babki na pewno Wam to oczekiwanie wynagrodzi. Puszysta, lekka, delikatna, wilgotna, bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu – jedna z najlepszych babek jakie piekłam. Gorąco polecam i życzę smacznego.   Wydrukuj przepis The post Babka piaskowa budyniowo

mojewypiekiinietylko
cytrynowa babka 169

Niby jeszcze nie pora na babki, ale przepis na pyszne, wilgotne i bardzo aromatyczne, a przy tym łatwe i szybkie do zrobienia ciasto zawsze się przyda - prawda? składniki: 250 g margaryny 4 jaja 2 łyżki jogurtu greckiego 350 g mąki pszennej 200 g cukru sok i skórka z całej cytryny łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem dodając

6niebo

Proponowane wyszukiwania