babeczki z kremem - 3013 przepisów (strona:90/201)

Krem adwokatowy 285

Krem adwokatowy nigdy nie był moim ulubieńcem. Może dlatego, że nie przepadałam nigdy za adwokatem! Ale z wiekiem gusta i guściki się zmieniają i tak było

Słodki Pomysł
Przepisy na Wielkanoc 2096

łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym   Sernik ze śliwką Sernik gotowany z bez pieczenia MAŁE SŁODKOŚCI Babeczki waniliowe z budyniem CupCake z czekoladą Mini ptysie z kremem budyniowym JAJKA Jajka faszerowane makrelą Jajka faszerowane oliwkami Jajka faszerowane pieczarkami i porem Jajka faszerowane pieczarkami, porem i serem w skorupce Jajka faszerowane chrzanem Jajka

Lena Gotuje
Gotujemy pełną parą. Gorączka lodu - książka kucharska dla dzieci - recenzja 144

oraz fajnych pomysłów na smczne oraz proste dania.  Ja na pewno!   Jajko sadzone w foremce z papryki, batony musli, zupa marchewkowo-migdałowa, krem z cukinii, pizza, quiche, bałwankowe klopsiki rybne z sezamem, babeczki owsiano-bananowe... ... to tylko niektóre pyszności zaprezentowane w książce! Wszystkie potrawy kuszą nie tylko wyglądem, ale jak wspomniałam - są zdrowe i proste w przygotowaniu. Przepisy

Di gotuje
Babeczki z białą czekoladą… 179

Dużo się ostatnio dzieje w naszej kuchni, a wciąż brakuje mi czasu na dodawanie nowych wpisów. Chociaż pogoda raczej jesienna … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Muffinki o smaku różanym! 320

stopni C przez 20-22 minuty, do suchego patyczka (ja piekłam ponad 25 minut). Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Autorka proponuje jeszcze wykonanie kremu, ale ja z niego zrezygnowałam aby nie podwyższać kaloryczności babeczek. ;-) Smacznego i pozdrawiam!  Zapraszam do polubienia strony na Faceboooku!  Pięknego dnia

SMYKWKUCHNI
Lemon curd - krem cytrynowy 162

Bardzo smaczny, gęsty krem o intensywnym, cytrynowym smaku. Idealny jako nadzienie do tart, babeczek, do przekładania ciast i ciasteczek, ale także do naleśników, gofrów i podjadania prosto ze słoika :) Składniki (na mały słoiczek ok. 200 g): skórka otarta z połowy cytryny (dokładnie umytej i sparzonej) 60 ml soku z cytryny (1,5 cytryny) 3 żółtka 6 łyżek cukru

Domowa Cookierenka Agi
Kruche babeczki z budyniem 187

Kto nie zna kruchych babeczek z budyniem? To klasyka, która nigdy się nie nudzi. Jak przez mgłę pamiętam ich smak. Mocniej w pamięci utkwiły obrazy: małej

Mia Cucina Sofieta
Babeczki kawowo-orzechowe 164

wsypuję zmielone orzechy. Wyjmuję ciasto z lodówki, rozwałkowuję na cienki placek i szklanką wycinam kółka. Czynność powtarzam  do wyczerpania ciasta.  Foremki do babeczek smaruję tłuszczem i nakładam w foremki  kółka z ciasta. Kremem kawowo-orzechowym napełniam foremki do 2/3 wysokości ciasta i wstawiam na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180'C. Upieczone i gorące jeszcze, wyjmuje

Ciasteczkowy Potwór
Muffinki sowy :) 145

całkowicie rozpuści. Doprowadzamy do wrzenia i czekamy kilka minut, aż masa trochę zgęstnieje. Dodajemy połamaną czekoladę, czekamy aż się rozpuści.  Zgęstniałą polewą, posmarować babeczki, grubszą warstwą. Markizy rozdzielić na pół: na część z kremem i część bez kremu. Część bez kremu przełamać na pół. Na jeszcze nie zastygniętą do końca czekoladę przykleić oczy sówek i powieki. Dzióbki i źrenice

W kuchennej krainie
Tartaletki z kremem jagodowym 146

Uwielbiam jagody.I jak widać poniżej, nie tylko ja :)Czytaj więcej »

bistro mama
Kruche babeczki 173

mikrofalówce, zamrażania, a także mycia w zmywarce. Po pieczeniu wystarczy przemyć ją wilgotną gąbeczką i foremka wygląda jak nowa.Postanowiłam w niej upiec kruche babeczki, które można samemu udekorować dobrowolnie, np. bitą śmietaną czy kremem oraz kolorowymi posypkami.Składniki:1/2 margaryny, 0,5 szklanki cukru,2 szklanki mąki,4 żółtka.Przygotowanie:    Margarynę siekamy i wraz z żółtkami, mąką

Aga w kuchni
TARTALETKI RAFAELLO 156

obłędny deser w formie babeczek, z dodatkiem białej czekolady i kokosem ... pycha SKŁADNIKI Spód: 80 g herbatników, 3 łyżki rozpuszczonego masła Krem: 100 ml śmietany kremówki, ½ tabliczki białej czekolady, 2 wafelki kokosowe, 1 łyżka zmielonych migdałów Dodatkowo: 1/3 tabliczki białej czekolady, wiórki kokosowe WYKONANIE    Spód: Herbatniki drobno mielimy, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą napełniamy foremki(...)średnicy 10 cm, dociskając spód i boki, odstawiamy do lodówki na godzinę. Krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy zmielone wafle, migdały i rozpuszczoną czekoladę. Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy przygotowane wcześniej spody.  Białą czekoladę rozpuszczamy, lekko ostudzoną wylewamy na wierzch babeczek, obsypujemy obficie kokosem. Chłodzimy 2 godziny w lodówce, aż smaki się przegryzą

słodki bratek
3 BIT – 20 minutowe babeczki! 223

Delikatny maślany krem, bita śmietana oraz kajmak, wszystko w kruchej tartaletce, to nasze 3 BIT – 20 minutowe babeczki! Bez wątpienia, to doskonały pomysł na oryginalny deser lub klasyczną, słodką przekąskę z mega pysznym nadzieniem. Poza tym przygotowanie ich jest wyjątkowo proste i zajmie ok 15 – 20 minut! A przepis na babeczki jest tak prosty, że każdy sobie(...)pysznego deseru oraz świetnego dodatku na posiedzenia przy kawie? Nasze babeczki 3 BIT będą z pewnością są uwagi. A zatem zapraszamy na przepis i mamy nadzieję, że ten smakołyk jeszcze nie raz zagości na Waszych stołach i sprawi wiele radości Wam i domownikom. 3 BIT – 20 MINUTOWE BABECZKI! Składniki: korpusy tartaletek : 15 szt. herbatniki: 10 szt. masa kajmakowa

Kuchnia Na Wypasie
Wielkanocne muffinki z kremem 171

Muffinki z kremem i wielkanocną dekoracją z pewnością ucieszą najmłodszych domowników. Klasyczne waniliowe muffiny w świątecznej odsłonie . Wystarczy krem i kolorowe czekoladowe jajeczka, by wypiek oczarował domowników i gości. Jeśli upieczenie babeczki w pastelowych osłonkach, będą prezentowały się jeszcze piękniej. Podpowiadam - takie piękne osłonki dostępne są w PEPCO, za całkiem niewielkie pieniądze. Do dekorowania muffinek zaangażujcie koniecznie dzieci, no chyba

kolorowotorcikowo
Lemon Curd 404

pokrojonego w kostkę, 150 g cukru, 3 jajka w rozmiarze L, 1 żółtko. Lemon curd to angielskie masło cytrynowe. Pyszna masa o konsystencji budyniowego kremu i intensywnie cytrynowym aromacie. Idealnie sprawdza się jako nadzienie do babeczek, dodatek do tortów, naleśników, pralinek i przeróżnych deserów. Można go przechowywać w lodówce do 7 dni. Muszę Wam się przyznać, że mocno broniłam się(...)Cały czas podgrzewając masę dodać roztrzepane 3 jajka i 1 żółtko. Wymieszać całość trzepaczką lub mikserem ustawionym na najmniejsze obroty. Zostawić na ogniu przez ok.10-12 minut. Przez ten czas krem zgęstnieje. Należy pamiętać, aby od czasu do czasu przemieszać masę łyżką. Po ostygnięciu lemon curd przelać do wyparzonych słoików. Przechowywać w lodówce. Źródło; madameedith.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania