Muffiny jajeczne 266śniadaniowe: – szakszuka – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna MUFFINY JAJECZNE PRZYGOTOWANIE: 20 minut SKŁADNIKI
nietylkopasta.pl
Obsmażane jajka faszerowane wędzoną rybą 335smażyć na maśle, na średnio rozgrzanej patelni. Takie jajka smaży się tylko od strony farszu, na lekko złoty kolor. Podawać na gorąco lub na zimno. Spróbuj także: Jajek faszerowanych awokado Jajek faszerowanych tuńczykiem
Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasta jajeczna z makrelą 181twardo jajka, żeby tradycji stało się zadość :). Na blog znajdziecie również inne pyszne pasty i smarowidła: Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Mutabal, pasta z bakłażana Pasta z bobu z miętą Pasta kanapkowa z ciecierzycą
Kulinarne przygody Gatity
Wielkanocna sałata z jajkiem 181zdrowe sałaty. Takie bez dodatku majonezu, lekkie. I tym razem postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na taką zieloną sałatę z dodatkiem jajka. Składniki : * ulubiony mix sałat * połowa awokado * czerwona papryka * czarne oliwki * 2 pomidory malinowe * zielony ogórek * jabłko * 2 jajka ugotowane na twardo * pestki słonecznika * płatki migdałowe * dressing - 2 łyżki soku
Magiczne Życie Marty
JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ, PAPRYKĄ I OGÓRKIEM (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 293Jajko to symbol nadchodzących Świąt Wielkanocnych. Znajdziemy go w koszyczku ale i pod wieloma postaciami na stole świątecznym, w tym faszerowane różnymi specjałami. Znacie już te z pastą z awokado a tym razem proponuję wariant z szynką, papryką i ogórkiem. Świetnie smakują i pięknie wyglądają na stole podczas różnych uroczystości Składniki na 10 porcji (połówek): 5 jajek 150 g dobrej
Ola la LCHF
Sałatki na Wielkanoc 255świat to: majonez, jajko, rzeżucha, warzywa na sałatkę jarzynową. Udanego przygotowywania sałatek i smacznego świętowania! Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Majonez Domowy majonez na oleju rzepakowym Pasta z awokado z jajkiem i grana padano Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana z majonezem
Moja smaczna kuchnia
JAJKA FASZEROWANE Z CHRZANEM I PASZTETEM Z KRÓLIKA 292zaskakiwać naszych gości nowymi smakami. Na naszych stołach często goszczą jajka faszerowane z szynką, pieczarkami i szczypiorkiem. Uwielbiamy jajka z wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami. Przygotowujemy musy z awokado, szpinaku, łososia lub zielonego groszku. No i oczywiście, na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek w majonezie lub w sosie tatarskim. Jak przygotować jajka faszerowane z chrzanem i pasztetem
Moja Książka Kucharska
INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 439publikowałam a które znajdziecie w poniższym menu, więc bądźcie czujni bo na pewno wpadnie np. biała kiełbasa i królik, czyli idealne dania wielkanocne Przystawki, mięsa i sałatki: Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szynką Sałatka warstwowa z rzodkiewką Tatar z wędzonego łososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Warstwowa sałatka z tuńczyka Keto sushi Kolorowe śledzie
Ola la LCHF
10 pysznych przepisów na zdrowe koktajle 361wody. Koktajle możecie przygotowywać także na bazie mleka czy zielonej herbaty, albo po prostu wody. Jedna zasada: nie bójmy się eksperymentów, to klucz do sukcesu! Koktajl z bananem i awokado Koktajl jabłkowo-marchewkowy na zielonej herbacie Koktajl szpinakowo-bananowy Smoothie pomarańczowe z marakują Koktajl z pomarańczy, banana i gruszki Koktajl malinowy Koktajl z marchewki i gruszki Koktajl truskawkowy Koktajl
Kuchnia Bazylii
SAŁATKA W SŁOIKU DO PRACY, ZDROWY LUNCHBOX 193pierwsze znasz też jego orientacyjną wartość kaloryczną, będziesz na pewno unikać nadmiaru tłuszczy, jeśli je wybierzesz to sięgniesz po te zdrowe tj. oliwa z oliwek, olej lniany czy awokado, które jest cennym źródłem zdrowych tłuszczy. Unikniesz również spożywania żywności mocno przetworzonej, możesz zadbać o wysoką ilość błonnika w posiłku, świeżych warzyw. Jesz to co lubisz i jak lubisz
SMYKWKUCHNI
Żółte jajka – jajka w kurkumie 227marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane PRZYGOTOWANIE: 20 min + 12 h marynowanie Składniki: – 4 jajka ugotowane na twardo
nietylkopasta.pl
Gofry jaglane 387największą zawartością owoców, banana, mus z owoców leśnych czy domowy krem czekoladowy z orzechów. Jeśli pominiecie słodzik, gofry mogą być także zestawione z wytrawnymi składnikami, np. pastą z awokado. Pamiętajcie, żeby porządnie rozgrzać gofrownicę, a same gofry suszyć na kratce, nie na talerzu – dzięki temu będą cudownie chrupiące Jeśli nie macie w domu mąki jaglanej, zblendujcie po prostu surową
Powiedz dietom nie
OMLET CZEKOLADOWY BISZKOPTOWY 194cienką, chrupiącą skorupkę. Cały sekret tkwi w dobrze ubitych białkach. Dodatki są dowolne. Każdy przecież lubi co innego. Może to być masło orzechowe, czekoladowe najlepiej domowej roboty z awokado, dżem, marmolada lub tak jak u mnie owoce + masło orzechowe bez cukrów i oleju palmowego. Totalnie fit, totalnie smacznie ! PRZEPIS białka jaja 4 szt. szczypta soli mąka ryżowa
Kuchnia Paulettes
KREWETKI PO MEKSYKAŃSKU 226lekkim sosie z masła i pomidorów. Z przyprawami charakterystycznymi dla kuchni meksykańskiej: kolendrą, kminem rzymskim oraz słodką i wędzoną czerwoną papryką w proszku. Podane z ryżem, pastą z awokado i jogurtem naturalnym. Obficie skropione sokiem z limonki. Polecam na weekendową kolację. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 40 g masła 1 cebula / drobno posiekana 4 ząbki czosnku / pokrojone w plasterki
cool and minty
Pasztet z warzyw z rosołu z boczkiem 189pole manewru. Mój pasztet jest pikantny w smaku, o przyjemnie wędzonym aromacie i ma wilgotną strukturę. Do jego przyrządzenia, użyłam warzyw z bulionu do ,,Risotta z zielonych warzyw i awokado” . Składniki: 630 g warzyw gotowanych 1 szklanka zielonej soczewicy 2 jajka 1 łyżka masła 200 g boczku surowego wędzonego 1 łyżeczka pasty miso 8 szt suszonych pomidorów z oleju
Kierunekuchnia