Obsmażane jajka faszerowane wędzoną rybą

Obsmażane jajka faszerowane wędzoną rybą

Obsmażane jajka faszerowane wędzoną rybą

Tuż przed Wielkanocą, w ostatniej chwili, zapraszam Was na ostatni w tym roku świąteczny przepis. Miał się pojawić znacznie wcześniej, ale jakoś zagapiłam się. Jest zatem dopiero dzisiaj.  To przepis, który wykorzystuję nie tylko z okazji świąt wielkanocnych. Powstał zupełnie przypadkowo, kiedy nie miałam pomysłu jak wykorzystać wędzoną makrelę. Połączenie jej z ugotowanymi jajkami, a potem obsmażenie na maśle, w pierwszym momencie wydawało się dziwne. Był to jednak strzał w dziesiątkę, dlatego postanow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.