wyglądały i smakowały prawie jak mięso. Otóż da się :) Pokazywałam w tym przepisie , jak zrobić sojowe "tekturki", żeby imitowały mięso, miękkie i soczyste, no i ciemne. W podobny sposób robię każdy gulasz sojowy, przy czym jak napisałam wyżej, najpierw podgotowuję tekturki, żeby zmiękły, potem odsączam je dobrze i kroję w paski, a potem, trochę inaczej niż steki, wrzucam paski
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEżurawin i białej czekolady perfekcyjnie równoważy się w cierpkości owoców i ultra gładkim, kremowym czekoladowym nadzieniu. Ganache to podstawowa forma czekolady w cukiernictwie. W zależności od proporcji składników i sposobu przygotowania może być nadzieniem, polewą, sosem lub kremem. Sprawdźcie jakie to proste! Sypkie składniki kruchego ciasta – mąkę, cukier i sól mieszamy. Dodajemy pokrojone masło, siekamy razem. Wbijamy trzy żółtka (białka
Karo in the Kitchenmąki 1 budyń śmietankowy 1 kostka masła lub margaryny 2 jajka 4 łyżki przyprawy do piernika 1 płaska łyżka kakao 2 łyżki miodu 1 łyżka cukru Dodatkowo: suszona żurawina Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy i robimy dołek, do którego wrzucamy wszystkie składniki (masło lub margarynę najlepiej posiekane). Wyrabiamy gładkie ciasto - powinno odchodzić od rąk i być elastyczne (może być potrzeba dodania
Kolorowy Przepisowniksię nie posklejały. Gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Tak przygotowane łazanki mogą być świątecznym makaronem do wigilijnej zupy grzybowej, ale można je podawać także na różne sposoby – np. z kapustą i grzybami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewyinformacji jest więcej, a wszystkie z całą pewnością warte przeczytania, a przepisy wypróbowania! Książka jest fantastyczna! KONKURS!! Mamy dla Was jeden egzemplarz książki - chcemy, abyście powiedzieli nam o Waszych sposobach na zdrowe życie i odżywianie! Najciekawszą według nas odpowiedź nagrodzimy książką! Komentarze piszcie tylko pod tym postem! Macie czas do północy 27 grudnia! Powodzenia
Plate of Joyupieczeniu mogą się wydawać zbyt blade i niedopieczone, ale po wystudzeniu będą idealne. Upieczone pierniczki przekładamy na klatkę ruszt i studzimy. Umieszczamy w puszcze i możemy w taki sposób je przechowywać przez ok. 3 tygodnie, ale moje nie doczekały się nawet 3 dni... Tak upieczone pierniczki radzę udekorować lukrem królewski (Przepis TUTAJ ). Smacznego
Kuchnia Łukaszapierniczków lub ciasteczek. Ja im udekorowałem pierniczki wg. tego przepisu. Jeżeli chcemy barwimy lukier za pomocą barwników spożywczych. Jak dekorować ciasteczka takim lukrem? Mój ulubiony i wg. mnie najładniejszy sposób, to gdy całe ciasteczko jest z góry pokryte lukrem królewski. Robi się to bardzo prosto: z początku należy za pomocą tubki z papieru do pieczenia, lub rękawa cukierniczego z bardzo
Kuchnia Łukaszaminut Jeszcze gorące możesz posmarować masłem kokosowym dzięki czemu będą dłużej świeże i będą mieć bardziej miękką skórkę. Smacznego! ps. polecam zawinąć jeszcze ciepłe w folię aluminiową, w ten sposób co najmniej 2 dni będą idealnie świeże
greenscarfgłówka kapusty pekińskiej, 1 czerwona słodka papryka, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 3 cebulki szalotki ze szczypiorkiem, 3 garści kiełek brokułu lub rzodkiewki, sól, 4 łyżki oliwy, pieprz, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Kapustę i szalotkę ze szczypiorkiem drobno poszatkować. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać kiełki, posolić
Nie tylko w kuchnibrunatno-czarne plany. Zdarza się , że zauważasz je dopiero, gdy skórka zupełnie sczerniała. I co ? Wyrzucasz, bo przecież przejrzałe banany nie smakują dobrze. To fakt ! Ale, na wszystko jest sposób. Nie wyrzucaj przejrzałych bananów, one świetnie sprawdzają się w wypiekach. Dodaj jeden lub dwa zgniecione banany do czekoladowych muffinek, dzięki nim staną się wilgotne. A może zrobisz brownie z bananem
kolorowotorcikowołyżki * mąka pszenna – 3 łyżki * mąka kokosowa – 1 łyżka * duże jajko – 1 szt * cukier – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą ucieramy, smażymy na mocno rozgrzanym oleju na rumiano. Podajemy gorące! Smacznego
Ostra na Słodkołyżką zimnej wody lub mleka i smarujemy nim część ciasta nad nadzieniem. Dół ciasta zawijamy na farsz, zaklejamy górną posmarowaną częścią i toczymy ruchem od siebie, w ten sposób tworząc wałek z nadzieniem. Wałek kroimy ostrym nożem na paszteciki wielkości 4, 5 lub 6cm, jak lubicie, mniejsze lub większe. Paszteciki rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pamiętając
Karo in the Kitchenbyć nie słodzony. SKŁADNIKI: 1 kg Karkówki bez Kości 1 duży Słoik Dżemu Wiśniowego bez Cukru- Ja dodałam własnego sól i pieprz ok 1/2 szklanki mąki Olej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Karkówkę myję, kroję w cienkie plastry, rozbijam. Dodaję Pieprz i Sól. Mięso Obtaczam w Mące. Mięso Smażę. Mięso Przekładam do Naczynia Żaroodpornego. Karkówkę przekładam Wiśniami
Gotowanie Patkidrzwi. W momencie otwarcia drzwi następuje nagły wzrost temperatury, przez co żywność narażona jest na działanie szoku termicznego i w rezultacie szybciej się psuje. Chłodziarka stale monitoruje i analizuje sposób, w jaki z niej korzystasz. Dzięki temu jest w stanie przewidzieć, kiedy otworzysz drzwi chłodziarki i chwilę wcześniej obniża temperaturę o 1 lub 2°C w celu zapewnienia stałej temperatury
karmelowyliści jarmużu 500 g cieciorki konserwowej 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 cebula 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia 1 łyżeczka octu balsamicznego sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Fasolkę szparagową gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na małym ogniu na oleju, do czasu, aż się zeszkli. 3. Następnie na patelnię
W kuchni Katie