Nie przepadam za potrawami typu dietetyczne i to bez tłuszczu, bo nie trzeba doświadczonemu kucharzowi tłumaczyć, że tłuszcz jest nośnikiem i utrwalaczem smaku. Nie wspominając o tym, że zdrowy tłuszcz jest zwyczajnie potrzebny do zdrowego funkcjonowania. To węglowodany są naszym w rogiem. Od czasu do czasu zaskakuję sama siebie, gdy eksperymentując odkrywam coś nowego. I tak było z pysznym pstrągiem tęczowym, który jest delikatny i bogaty w nienasycone tłuszcze. Owinięty w folię i sparzony na parze przeszedł mo... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.