Wanilia w laskach – jak wykorzystać ją w kuchni

Wanilia w laskach – jak wykorzystać ją w kuchni

Wanilia w laskach – jak wykorzystać ją w kuchni

Wanilia w laskach to prawdziwy skarb kulinarny, który potrafi przemienić zwykłe wypieki w kulinarne arcydzieła. Ten aromatyczny przysmak, będący w rzeczywistości fermentowanym owocem storczyka waniliowego, jest jedną z najdroższych przypraw na świecie – i nie bez powodu. Intensywny, głęboki aromat i smak naturalnej wanilii nie ma sobie równych, a żadna sztuczna esencja nie jest w stanie oddać jej złożoności. Jak wybrać dobrą wanilię w laskach? Zanim przejdziemy do sposobów wykorzystania wanilii, warto wiedzieć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.