Przepis na : obiad
Kremowy Kurczak z Cytryną i Parmezanem Składniki: Kurczak: 2 duże filety z piersi kurczaka (przekrojone wzdłuż na pół, aby uzyskać 4 cienkie kotlety) 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki drobno startego parmezanu 1 łyżeczka soli szczypta świeżo mielonego pieprzu Sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki masła 2 ząbki czosnku (drobno posiekane) 300 ml bulionu drobiowego 120 ml śmietanki 30% 1/3 szklanki drobno startego parmezanu 2–3 łyżki soku z cytryny (do smaku) 2 łyżki kaparów (opcjonalnie) 1 łyżeczka mąki ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...