Czy owoce można kisić? Czy owoce można kisić? Witamy Państwa w naszym artykule, w którym poruszymy temat kiszenia owoców. Czy jest to możliwe? Czy warto spróbować? Zapraszamy do lektury! Co to jest kiszenie owoców? Kiszenie owoców to proces, w którym owoce są przechowywane w specjalnym roztworze, zwanym zalewą kwasową. Zalewa ta zawiera ocet lub sok z cytryny, który działa jako naturalny konserwant. Kiszenie owoców ma na celu przedłużenie ich trwałości i zachowanie smaku oraz wartości odżywczych. Jak kisić o... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.