Sezon jesienny w pełni, zapewne miód jest teraz obecny w każdym domu. A przynajmniej u mnie To prawda, że miód to z chemicznego punktu widzenia mieszanka glukozy i fruktozy, czyli cukrów prostych, których powinno być w naszej diecie jak najmniej. Przy okazji odsyłam do artykułu dotyczącego słodyczy w diecie dzieci. Ale miód to także coś naturalnego, wytworzonego przez pszczoły i odżywczego dla naszego organizmu. Dziś w skrócie o tym, co na temat miodu sądzi ajurweda, czyli starohinduska sztuka leczenia. Se...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...