Składniki: 2 pietruszki 1/4 selera 1 por, biała część 2 ząbki czosnku 2 szklanki wody/bulionu sól, pieprz 2-3 łyżki tartego chrzanu świeżego lub ze słoiczka szczypta gałki muszkatołowej 3/4 szklanki mleka kokosowego 3-4 przepiórcze jaja ugotowane na twardo, natka pietruszki Warzywa obieram, myję i kroję niedbale w kostkę. Gotuję w bulionie 15-20 minut. Do miękkości warzyw. Dodaję mleko kokosowe, chrzan, szczyptę soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Miksuję blenderem na gładki krem, doprawiam ewentualnie do s... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...