Jarmuż warzywo zimowe, należy do warzyw kapustowatych. Znana była już w starożytności nie tylko jako roślina jadalna ale również ozdobna. Witamina C, K z grupy B, magnez, żelazo, cynk, fosfor. Obniża ciśnienie, leczy wrzody żołądka i dwunastnicy. Ma dobry wpływ na serce, zapobiega anemii ma mnóstwo żelaza. Można ją przyrządzać jak szpinak, robić z niej koktajle a nawet pesto. Na świecie jest kilkadziesiąt gatunków jarmużu od różnych odcieni zieleni po fiolety. Ma nieograniczone zastosowanie. Na dodatek jes... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...