Żurek z ziemniakami to domowa klasyka w najlepszym wydaniu. Bez zbędnych udziwnień – tylko prawdziwe składniki, mocny bulion, podsmażony boczek i biała kiełbasa. Aromat podkręca czosnek, ziele angielskie i majeranek, a całość zamyka naturalny zakwas. Żurek przygotowany w ten sposób ma głęboki smak i przyjemnie rozgrzewa – idealny zarówno na świąteczny stół, jak i na zwykły chłodny dzień. Na końcu dodajemy jajko na twardo i zupa gotowa – tradycyjna, sycąca i pachnąca jak u babci. Czas przygotowania: 1 godzina T... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dzięki swojej otwartej postawie i wielu ciekawym przepisom zdobyła zaufanie większości Polaków i jej książki sprzedają się w milionowych nakładach egzemplarzy.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...