
Żurek z ziemniakami to domowa klasyka w najlepszym wydaniu. Bez zbędnych udziwnień – tylko prawdziwe składniki, mocny bulion, podsmażony boczek i biała kiełbasa. Aromat podkręca czosnek, ziele angielskie i majeranek, a całość zamyka naturalny zakwas. Żurek przygotowany w ten sposób ma głęboki smak i przyjemnie rozgrzewa – idealny zarówno na świąteczny stół, jak i na zwykły chłodny dzień. Na końcu dodajemy jajko na twardo i zupa gotowa – tradycyjna, sycąca i pachnąca jak u babci. Czas przygotowania: 1 godzina T... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Dzięki swojej otwartej postawie i wielu ciekawym przepisom zdobyła zaufanie większości Polaków i jej książki sprzedają się w milionowych nakładach egzemplarzy.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...