Tradycyjny smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem – idealny na świeży chleb z ogórkiem kiszonym! To prosty i sprawdzony przepis, który zawsze się udaje. Smalec doprawiony majerankiem to prawdziwy smak dzieciństwa i polskiej kuchni. Zrób to sam w domu i zachwyć rodzinę oraz znajomych! Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji: 4-6 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : 600 g słoniny 250 g boczku wędzonego 1 duża cebula 1 jabłko (najlepiej kwaśne, np. reneta) 1 łyżka majeranku sól piep... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...