Pączki wiedeńskie – gniazdka

Pączki wiedeńskie – gniazdka

Pączki wiedeńskie – gniazdka

Pączki wiedeńskie – gniazdka to lekkie, delikatne i chrupiące pączki z charakterystyczną dziurką w środku. W przeciwieństwie do klasycznych pączków nie wymagają wyrastania, ponieważ przygotowujemy je z ciasta parzonego – tego samego, które wykorzystujemy do eklerów i ptysiów. Sprawdźcie nasz prosty przepis i przygotujcie pyszne pączki, które znikną ze stołu w mgnieniu oka. Czas przygotowania:  30 minut Trudność przygotowania:  łatwe Ilość porcji:  3-4 osób SKŁADNIKI: 250 ml wody 100 g masła 1,5 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.