Prosta sałatka nazywana w moim domu grecką z dodatkiem orzechów włoskich. Szybkie danie, idealne na sycącą kolację dla 3-4 osób, podawana z pieczywem. 1/2 główki sałaty lodowej 2 pomidory 100 gram czarnych oliwek 130 gram sera typu feta 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki białek pieprzu 1/4 łyżeczka papryki ostrej garść orzechów włoskich Sałatę umyć, przekroić na 3 części i posiekać na szerokie paski. Włożyć do dużej miski. Ser pokroić w kostkę. Oliwki przekroić na połówki lub an 3 części. ... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...