Jakie są rodzaje kiełków? Jakie są rodzaje kiełków? W dzisiejszym artykule przyjrzymy się różnym rodzajom kiełków, które są popularne w kuchni i mają wiele korzyści zdrowotnych. Kiełki są małymi roślinami, które rozwijają się z nasion i są bogate w składniki odżywcze. Są one doskonałym dodatkiem do sałatek, kanapek i innych potraw, dodając im chrupkości i świeżości. 1. Kiełki fasoli Kiełki fasoli są jednymi z najpopularniejszych rodzajów kiełków. Są one bogate w białko, błonnik, witaminy i minerały. Kiełki fas... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.