
Do Wielkanocy zostało nam tylko dni i w związku z tym podzielę się z Wami przepisem na pieczeń, która może stanowić wspaniałe, odświętne danie obiadowe. Sprawdzi się również jako element tzw. zimnej płyty na wielkanocnym stole. Pierwszy raz taką pieczeń przygotowała u nas moja mama na jedną z naszych rodzinnych imprez. Wyszło genialnie! Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wołowo – wieprzowego 4 łyżki kaszy manny czerstwa bułka 1/2 szkl. mleka czerwona papryka brokuł 2 jajka przyprawy: sól, pieprz,mielona słodka... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Smaczne, proste i zdrowe. Jedzenie to ogromna przyjemność, która nadaje życiu smak. Zapraszam na mojego bloga po ciekawe przepisy i inspirujące treści!