Zupa (na winie) paprykowo-brukselkowa

Zupa (na winie) paprykowo-brukselkowa

Zupa (na winie) paprykowo-brukselkowa

Przepis na : obiad

Zupa ze wszystkiego co się nawinie, czyli robimy czystki w lodówce.   Co jakiś czas warto przeglądać zawartość lodówki, a to co znajdziemy może być bazą do ciekawych dań. Przepis na zupę paprykowo-brukselkową SKŁADNIKI: - 2 czerwone papryki - 450g brukselki (mrożonej) - 2 cebule - 8 sztuk pieczarek - 1,5l bulionu warzywnego - 1 łyżka oleju - przyprawy (kminek, ostra papryka, czosnek granulowany, pieprz, sól) Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy będą już z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Związek na patelni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.