Zupa (na winie) paprykowo-brukselkowa

Zupa na winie
Zupa ze wszystkiego co się nawinie, czyli robimy czystki w lodówce. Co jakiś czas warto przeglądać zawartość lodówki, a to co znajdziemy może być bazą do ciekawych dań.


Przepis na zupę paprykowo-brukselkową


SKŁADNIKI:

- 2 czerwone papryki
- 450g brukselki (mrożonej)
- 2 cebule
- 8 sztuk pieczarek
- 1,5l bulionu warzywnego
- 1 łyżka oleju
- przyprawy (kminek, ostra papryka, czosnek granulowany, pieprz, sól)

Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy będą już zarumienione, zalewamy bulionem, dorzucamy brukselkę, przyprawiamy i gotujemy do miękkości. Na końcu całość blendujemy.

Czas przygotowania: 40 minut

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.