Przepis na : obiad
Od wczoraj zajadamy się przepyszną, bardzo aromatyczną, gęstą zupą pomidorową. Inspiracją do jej ugotowania był przepis z bloga Kwestia Smaku (klik) . Muszę przyznać, że dość długo nie mogłam przekonać się do smaku kuminu, ale teraz bardzo go lubię a w tej zupie żadna inna przyprawa nie smakuje tak dobrze! Podobnie było zresztą z kolendrą, która jednak w rozsądnych ilościach dodaje potrawom charakteru ;) Składniki: ok 2 litry wody lub bulionu pęczek włoszczyzny 3/4 szklanki suchej ciecierzycy lub 1 pus... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...