'Kotlecik' z sezamu

'Kotlecik' z sezamu

'Kotlecik' z sezamu

Błyskawiczne danie bezmięsne, w sam raz na sobotni obiad ;)Składniki na 2 kotleciki: 2 jajka 4,5 łyżki sezamu  2 łyżeczki mąki krupczatki (nie będzie grudek) sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie:Jajka roztrzepać. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z sezamem i mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.Doskonale smakuje z ziemniaczanym puree.  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem i z pasją

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.