Przepis na : deser
Ciasto karpatka. Ta ciasto nie ma sobie równych. Dwie warstwy ciasta wypełnione pysznym, aksamitnym kremem budyniowym . Jest chrupnięcie i lekka aksamitna miękkość, cóż za idealna równowaga. Wszyscy miłośnicy ciast kremowych poczują głęboką miłość do tego wypieku . To po prostu dekadencki i niepowtarzalny deser , którzy wszyscy będą uwielbiać i prosić o więcej. Jak głosi historia, karpatka została nazwana na cześć Karpat i widać dlaczego – ciasto ma kształt górskiego krajobrazu widzianego z góry. Mleko owsiane... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć. Jestem Joanna. Uwielbiam spędzać czas w kuchni i szykować zdrowe i smaczne posiłki dla mojej rodziny. Pragnę podzielić się z Tobą smacznymi i zdrowymi przepisami, które są szybkie w przygotowaniu, zdrowe i oparte na naturalnych składnikach. Jestem zapalonym samoukiem, a moje inspiracje kulinarne często pochodzą z różnych miejsc.