Pyszna zupa z cukinią i czerwoną soczewicą, którą podasz jako pierwsze danie lub kompletny obiad. Treściwa, mocno warzywna, na dobrym i aromatycznym bulionie. Zupę jarzynową z cukinią i czerwoną soczewicą chętnie zjadają dzieci. Jest kolorowa i zdrowa. SKŁADNIKI: 1,250 ml bulionu ½ cukinii ¼ selera 2 marchewki 2 pietruszki 2 ziemniaki 5 łyżek czerwonej soczewicy 1 łyżka masła klarowanego 2 kulki ziela angielskiego, 1 liść laurowy sól, pieprz, lubczyk suszony do smaku 1 łyżeczka posiekanego koperku 4 łyżki śmietanki... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...