Rosół wołowo-drobiowy z chili

Rosół wołowo-drobiowy z chili

Rosół wołowo-drobiowy z chili

Esencjonalny, mięsny i tradycyjny rosół z nutką pikanterii dzięki dodaniu chili. Podobny do rosołu mojej Mamy - z kilkoma talarkami chili. Jest wspaniałą bazą do dalszych zup, np. pomidorowej, grzybowej, ogórkowej, warzywnej, a z rosołu warzywnego nawet zup krem (po dodaniu większej ilości np. marchewki). Składnikiem rosołu (także niektórych innych zup) decydującym o smaku i aromacie jest mięso na jakim ugotujemy naszą zupę. Rosół przygotowuję różnie, raz wyłącznie warzywny, następnie mięsny.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, mięso, kurczak, zupa, indyk, udka , drobiowe, kaczki, marchewka, udka z kurczaka, pałki kurczaka, zupa krem, skrzydełka, pierś, piersi, makarony, ziemniaki, żeberka, makaron, wołowina, krem, zupa warzywna, zupa pomidorowa, uda z kurczaka, zupa grzybowa, piersi z kaczki, pierś z indyka, rosół z kury, pierś kurczaka, pierś z kurczaka

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.