Pizza Rukola z fetą z zalewy czosnkowej i boczkiem na cienkim cieście

Pizza Rukola z fetą z zalewy czosnkowej i boczkiem na cienkim cieście

Pizza Rukola z fetą z zalewy czosnkowej i boczkiem na cienkim cieście

Przepis na : obiad

Składniki: Ciasto (na dwie pizze) 350 g mąki pszennej 200 ml ciepłej wody Pół łyżeczki cukru Pół łyżeczki soli 7 g drożdży instant Farsz: 1 mozzarella pokrojona w cienkie plasterki 2 łyżki parmezanu pół szklanki fety w kostce z zalewy czosnkowej 5 plastrów boczku 1 duży pomidor pokrojony w drobną kosteczkę Rukola do posypania Sos: 1,5 szklanki passaty Sól, pieprz, majeranek, słodka papryka   Wykonanie: Wyrabiam ciasto. Odstawiam na 2 godziny w ciepłe miejsce, aby ładnie wyrosło. Po tym czasie ciasto ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.