Wytrawna i bardzo aromatyczna pizza na cienkim cieście. Z prosciutto, kaparami i oliwkami. Wszystko na sosie pomidorowo-chrzanowym z suszoną bazylią i ziołami prowansalskimi. Jedna z moich ulubionych wersji domowej pizzy. Domowa pizza wcale nie taka trudna. Dla mnie najlepsza, w której do woli mogę komponować składniki. Polecam i już! Składniki na ciasto (u mnie dwie pizze o średnicy 32 cm): 400 g mąki pszennej 250 ml ciepłej wody 8 g drożdży instant pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...