Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 150 g cukru pudru konfitura wiśniowa jako nadzienie opakowanie skórki kandyzowanej z pomarańczy (może być też z cytryny) 100 g masła 3 żółtka szklanka mleka 50 g drożdży 2 opakowania cukru wanilinowego 50 g cukru 4 łyżki soku z cytryny olej rzepakowy do smażenia pączków Wykonanie: Mąke przesiej przez sitko do większej miski, dodaj kolejno: 3 żółtka, roztopione i ostudzone masło, cukier i cukier wanilinowy. Drożdże drobno pokrusz i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...