Chleb z makiem

Chleb z makiem

Chleb z makiem

Pyszny i mięciutki chlebek z chrupiącą skórką pachnący delikatnie drożdżami i makiem. Najlepszy jak nieco przestygnie, ale trudno się powstrzymać wyjmując go z piekarnika, by nie posmarować go od razu masłem i wcinać:) Możecie go upiec w keksówce i otrzymać prostokątne klasyczne bochenki, jednak ja upiekłam je w dwóch formach do tarty, jest wtedy okrągły, a krojąc go otrzymujemy duże smaczne kromki, z których później można przygotować duże bruschetty:) Składniki (na dwa bochenki): 1 kg mąki pszennej 600 ml letn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mak, ciasto, bułki, ciasto na niedziele, suszone pomidory, bruschetta, pizza przepis, pizza , ciasto na pizze, ciasto z makiem, chleb, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, chleb na drożdżach , bułka pszenna, pyszne ciasto, chleb mieszany

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.