Przepis na : śniadanie
Plecione bułeczki drożdżowe z wędliną i żółtym serem (6 sztuk): Składniki ( na 6 sztuk): Ciasto drożdżowe: 250 g mąki pszennej 7 g suchych drożdży (lub 15 g świeżych) 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 125 ml ciepłego mleka 1 jajko 30 g masła (roztopionego i przestudzonego) Farsz: 100 g wędliny (np. szynka, salami, kiełbasa) 100 g żółtego sera (starty) ketchup Opcjonalnie: oregano lub bazylia Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania bułek tarty parmezan Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: W misce w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...