Listopad już zagościł w kalendarzu, więc najwyższa pora nastawić ciasto na piernik. Składniki: - 500 g miodu - 300 g cukru - 250 g masła - 1 kg mąki pszennej - 3 jajka - 125 ml mleka - 3 płaskie łyżeczki sody - 2 torebki przyprawy do piernika - szczypta soli Przygotowanie: Do garnka wkładamy miód, masło i cukier. Podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści. Masę studzimy. Do letniej masy dodajemy mąkę, sodę rozpuszczoną w mleku, jajka, sól oraz przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie mieszamy i&nbs... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...