Przepis na : kolacja
Mogę stwierdzić, że ja już zimę z kuchni zaczynam wyganiać na całego Ostatnio wpadła mi w ręce rzodkiewka, dlatego bez wahania zmajstrowałam tę pastę. Koniecznie zróbcie, poczujecie wiosenne klimaty SKŁADNIKI 250 g twarogu półtłustego (można zastąpić chudym lub tłustym) 1/2 ogórka szklarniowego lub 2 gruntowe 5-6 dużych rzodkiewek 10 dag szynki pęczek szczypiorku lub zielonej cebuli 3 łyżki śmietany 18% 3-4 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz PRZYGOTOWANIE Twaróg przełożyć do miski i rozdrobnić go widelcem... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...