Cappuccino z termomixa

Cappuccino z termomixa

Cappuccino z termomixa

Cappuccino to włoski napój kawowy z dodatkiem spienionego mleka i szczyptą czekolady lub kakao. Jego nazwa pochodzi od brązowego habitu kapucynów, choć obecnie kolor ten może się jednak nieco różnić. Kiedyś cappuccino można było wypić jedynie w dobrej kawiarni, dziś wystarczy dobry domowy ekspres do kawy. Ale i bez niego można sobie poradzić, jeśli macie termomixa 😉 Cappuccino z termomixa - przepis na 2 porcje Do przygotowania cappuccino będą Ci potrzebne: 500ml mleka 2%, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej, 15g gorzk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.