Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie

Powoli zbliżam się do końca publikowania moich tegorocznych przetworów. Brzoskwinie pięknie nam w tym roku obrodziły, więc mogłam zrobić sporo zapasów na zimę:) Zimą używam ich po prostu do zjedzenia, a kompot do picia lub do ciast i deserów;) Składniki: 3 kg brzoskwiń,cukier, woda.     Przygotowanie     Brzoskwinie umyć, przepołowić i usunąć pestki. Ułożyć w wyparzonych słoikach o pojemności 0,5litra. Do każdego słoika wsypać 2 czubate łyżki cukru i zalać zimną wodą. Szczelni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Mirosław Mazur, 4 września 2013 18:24:31

uwielbiam brzoskwinie w każdym wydaniu :) niestety zima zmroziła mnie brzoskwinie na działce więc teraz muszę się zadowolić kupnymi.

akanak, 4 września 2013 18:55:06

ooo! to jest to czego mi brakuje w mojej spiżarce a co jeszcze dam radę przygotować bo brzoskwinie dalej na targu :)

z miłości do słodkości, 5 września 2013 11:32:25

Mirosław, mi się w tym roku poszczęściło i brzoskwinie pięknie obrodziły, ale przez minione kilka lat regularnie wymarzały:* akanak na pewno jeszcze zdążysz;):)