WIŚNIE W SYROPIE

WIŚNIE W SYROPIE

WIŚNIE W SYROPIE

Sezon na wiśnie w pełni, wykorzystajmy więc ten czas na przygotowanie pysznych przetworów z ich wykorzystaniem, by potem zimą móc otworzyć troszkę lata zamkniętego w słoiczkach.    Składniki: 1 kg wiśni 1 kg cukru Wykonanie: Wiśnie drylujemy. Zasypujemy cukrem. Odstawiamy na 12 godz żeby puściły sok. Po tym czasie podgrzewamy doprowadzając do wrzenia. Łyżką szumówką zbieramy szum. Wiśnie przekladamy do słoików, uciskamy, dolewamy soku. Zakręcamy, wekujemy ok 10 minut. Przewracamy słoiki do góry dnem do os... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.