BABKA ZIEMNIACZANA ( KARTOFLAK)

BABKA ZIEMNIACZANA ( KARTOFLAK)

BABKA ZIEMNIACZANA ( KARTOFLAK)

Ile regionów tyle nazw, a smakuje zawsze tak samo dobrze. Ja ten przysmak podlaski przygotowuje wg receptury mojej babci. Odciskam wodę w tarkowanych ziemniaków, wlewam na jej miejsce tyle samo mleka i dzięki temu babka wychodzi delikatniejsza i smaczniejsza. Ma również jaśniejszy kolor ( szczególnie jeśli wiosna przygotowujemy ją nie z nowych a starych ziemniaków. Polecam ! Składniki: 3 kg ziemniaków 2 cebule mleko sól, pieprz 40 dag wędzonego boczku 4 kopiaste  łyżki mąki 2 jajka Wykonanie: Boczek kroimy w k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.