To najlepszy jabłecznik mojej mamy. Robi go zawsze wtedy, kiedy goście się zapowiadają nieoczekiwanie. Jabłecznik można jeść ciepły! Ten smak przypomina mi dzieciństwo.Pamiętam jak wyjadałam to cudo łyżką, prosto z blachy ! Składniki 380 g mąki pszennej pół szklanki cukru pudru 250 g miękkiego masła 4 żółtka lub 3 całe jaja ,jak wolicie półtorej łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 kg jabłek lub duży słoik, a nawet półtora słoika jabłek prażonych Składniki na ciasto wyrób tak, aby p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...